Praha 6 ztrácí tvář

Fórum - strukturovaně

23. dubna 2015 14.19 přidat komentář Demolice v památkové zóně Staré Střešovice má povolení (článek)
Do diskuzního fóra jsme obdrželi od všímavého občana několik fotografií demolice vily proti kostelu na náměstí Před Bateriemi. Podle informací zjištěných na stavebním úřadu MČ Prahy 6 je demolice povolena.
23. dubna 2015 14.19 odpovědětRE: Demolice v památkové zóně Staré Střešovice má povolení (pan KP)
S demolicí domu NPÚ ÚOP HMP nesouhlasilo a návrh vyloučilo. V rozporu s odborným vyjádřením bylo vydáno souhlasné Závazné stanovisko MHMP OPP čj. S-MHMP 928795/2013 ze dne 1. 10. 2013, které je posouzeno jako realizovatelné za podmínek, citace z odůvodnění:
"Novostavba se začleňuje do řady vilových objektů v rámci urbanisticko – architektonického řešení Náměstí Před Bateriemi. V tomto kontextu se navrhovaný objekt svým objemovým řešením jeví jako přiměřené řešení (novostavba s plochou střechou).MHMP OPP u novostavby v daném konkrétním případě preferuje kvalitní, architektonicky jasné, hodnotné řešení stavby, před nápodobou průměrného , stylově nejednotného a nevyhraněného objektu.Za jištění soulau s předmětem ochrany v památkové zóně MHMP OPP spatřuje v začlenění novostavby do urbanisticko – architektonické kompozice vilové zástavbyNáměstí Před Bateriemi."
23. dubna 2015 15.30 odpovědětRE: RE: Demolice v památkové zóně Staré Střešovice má povolení (Jirka)
Díky za zaslané vyjádření OOP. Opravdu "geniálně" formulované. Prosím, pokud můžete zaslat, zveřejníme celý dokument, případně i dokumenty další.
Jirka Škvor
10. června 2020 10.42 odpovědětRE: RE: Demolice v památkové zóně Staré Střešovice má povolení (Karel)
Takže místo historické budovy tam budou nějaké takové projekty www.czech-estate.cz jakože nové bydlení pro lidi. Nebo jak se novostavba bude využívat, hodilo by se nějaký další kulturní vyžití v novém kabátě. Jinak to není jen tak dělat nějakou rekonstrukci v hysterické časti města a to mluvím o povolení k bourání nebo jen rekonstrukci třeba bytu.
10. června 2020 10.50 odpovědětRE: RE: RE: Demolice v památkové zóně Staré Střešovice má povole (Jirka)
Již tam stojí nová vila podle projektu arch. Radana Hubičky - typicky pro něj - do ulice "kouká" slepá fasáda.
10. června 2020 10.51 odpovědětRE: RE: RE: Demolice v památkové zóně Staré Střešovice má povole (Jirka)
Již tam stojí nová vila podle projektu arch. Radana Hubičky - typicky pro něj - do ulice "kouká" slepá fasáda:

mapy.cz
24. dubna 2015 19.49 odpovědětRE: Demolice v památkové zóně Staré Střešovice má povolení (Jiří Gebert)
MHMP OPP opakovaně neplní funkci pro kterou byl zřízen.Souhlas s demolicemi zdravých staveb a jejich nahrazování nekontextuuální novostavbou je v rozporu s zásadami památkové ochrany.Požadujeme odstoupení ředitele MHMP OPP pro neschopnost vést úřad, a hloubkovou kontrolu MHMP OPP pro soustavné vstřícnosti stavebníkům v rozporu s mandátem úřadu. Bubeneč sobě Jiří Gebert
26. dubna 2015 12.55 odpovědětRE: RE: Demolice v památkové zóně Staré Střešovice má povolení (pan KP)
Dobrý den,
to co jste napsal lze jen podepsat.