Praha 6 ztrácí tvář

Fórum - podle data

 <<<  1 - 10  11 - 14  1 - 14  >>> 
24. června 2012 13.06 odpovědětRE: Může na Špejchaře stát kancelářský monolit? (V.Čermáková)
Myslím,že může. Jiná otázka je jestli to dává smysl. A to, alespoň mně, nedává.
Léta jsem jezdila kolem letenských vil a říkala si, kdy už se jejich majitelé odhodlají k opravě nebo kdy se do situace vloží úřady, aby zabránili chátrání objektů v Městské památkové zóně. A teď se dozvídám, že tyto vily mají ustoupit stavbě výškové budovy s komerčně-administrativním využitím. (A to v situaci, kdy jsou již několik let bezúspěšně rovněž ke "komerčně- administrativnímu" pronájmu obrovské prostory na Hradčanské). Ze zápisu Komise pro územní rozvoj Prahy 6 se dozvídám, že dopravní obslužnost této budovy se 4! patry podzemního parkování by měla vést Slavíčkovou ulicí- tou tichou ulicí prvorepublikových i starších vil! Bylo pro mě tedy velkou úlevou, když jsem si přečetla postoj Útvaru rozvoje Hlavního města Prahy k plánované stavbě (viz níže připojené dokumenty). Že by přece jen mohl občas zvítězit zdravý rozum a veřejný zájem nad rozumem pokřiveným osobními či lokálními zájmy?
22. června 2012 13.37 odpovědětRE: Může na Špejchaře stát kancelářský monolit? (Edvard Outrata)
Souhlasím s komentářem Eleny Dobiášové uvedeným výše.
20. června 2012 13.13 přidat komentář Může na Špejchaře stát kancelářský monolit? (článek)
Tak se ptala radnice Prahy 6 v roce 2003 a odpovídala rozhodně NE. Dnes však obrací a říká ANO, a to komplexu ještě většího objemu. Velký developerský projekt se chystá poblíž křižovatky Špejchar na místě vybydlených i opravených vil, uvnitř Městské památkové zóny "Dejvice, Bubeneč, Horní Holešovice".
20. června 2012 13.12 odpovědětRE: Může na Špejchaře stát kancelářský monolit? (E. Dobiášová)
Odpověď na tuto otázku zdá se být absurdní - "Ano, může." Tak, jako mohou stát 3 lofty mezi rezidencí amerického velvyslance a velvyslanectvím Číny, může stát vedle Kotěrovy, Jurkovičovy, Suchardovy, Maškovy či Koulovy vily osmipatrové Letná Bussines Centre. Pokud radnice projekt, který dřív tak energicky odmítala, teď schválí, dá jasně najevo, koho a co v Praze 6 preferuje. Zatím my, obyvatelé sousední Slavíčkovy ulice (jež je "galerií architektury pod širým nebem" „a učebnicí architektury vývoje rodinného domu", viz www.ceskatelevize.cz a které hrozí odpis), máme naději, že radnice Prahy 6 preferuje zachování českého kulturního dědictví před finančními zájmy zahraničního developera a že jí záleží na tom, aby si památková a rezidenční zóna Bubeneč , přes všechny v poslední době utržené šrámy, udržela svůj punc výjimečnosti.E. Dobiášová
 <<<  1 - 10  11 - 14  1 - 14  >>>