Fórum - podle data
Vážená paní Matoušková, bohužel fotografii tohoto
stromu nemám. Ale vzpomínám na něj pokaždé, když
přesedám z metra na tramvaj. Měl větší hodnotu
než všichni ti"úspěšní",kteří to zavinili.Pro ně
jsme jen fanatičtí ekoteroristé. Budocnost jim to
spočítá. S pozdravem
Trtilová Astrid
Pěkný aprílový žertík. Bohužel jenom žertík.
Nechápu, proč se každý týden s velkou slávou stavějí na "Kulaťáku" stany pro Farmářské trhy.
Kdyby se obnovily dřevěné stánky v Dejvické ul.
(mezi nádražím a "Hradčanskou" u tzv. "hladové zdi" a poskytly se farmářům, může tu být trvalý trh.
Otázkou, pravda je, zda by měli všichni farmáři
o denní prodej zájem. Vše se ale dá řešit. Petr K.
Mám prosbu: zachytil někdo před pokácením fotoaparátem onu zvláštní borovici u Diplomatu, co vypadala jako na čínské tušové malbě? Kácení na konci vegetačního klidu, to je taková tradice, na Velký pátek, Bílou soboru a tuším, že i Boží hod velikonoční se kácelo i ve Vokovicích ve Strnadově zahradnictví (už jenom ta arogance, že v době svátků museli lidé poslouchat vytí pil). Také v pruhu, který je v územním plánu určen jako zeleň městská krajinná. Od r. 2008 jsme v rámci připomínkování změny územního plánu marně požadovali provedení biologického průzkumu, Odbor ochrany životního prostředí magistrátu pod vedením ing. Pavlíka se tomuto požadavku úspěšně ubránil, nyní, kdy už je tato věc v kompetenci Odboru dopravy a životního protředí na Praze 6 (ing. Charvátová)jde vše jak na drátku. Po prořezu se terén bude shrnovat buldozerem (na několika místech se tam nacházejí prameny. Podle příslibu přítomné pracovnice se nebudou kácet tzv. lidické ořešáky a četa se prý nepřiblíží k Veleslavínskému potoku.
Ach jo. Opravdu mne nejprve zaplavil celkem příjemný pocit, ale když jsem dočítal o tom pomníku Chalupovi, uvědomil jsem si jaké je dnes datum. No škoda. Apríl ale bohužel není to, že vedle Diplomatu na Bílou sobotu pokáceli stromy, udělali plot a začali s další devastací. Slyšel jsem, že tam stáli místní bezmocní obyvatelé a plakali. Když už se nedá dělat nic jiného, někdo by měl té Kousalíkové dát aspoň pár facek!
Pohled z ptačí perspektivy na Kulaťák v době konání trhů. Foto z počátku éry, kdy bylo stánků ještě pomálu.
Na letošních velikonočních farmářských trzích na Kulaťáku měla radnice městské části Praha 6 vůbec poprvé svůj informační stánek. Je to událost předznamenávající podobu Kulaťáku na příštích 99 let.
No, dobrej apríl. Takovej hořkej. Ale aby aprílový žwertík uspěl, musí být částečně uvěřitelný. Tomuhle by nevěřil ani Papuánec.