Praha 6 ztrácí tvář

Fórum - podle data

16. srpna 2013 21.24 odpovědětRE: RE: Zkazili vám výhled z okna? Soud určil, na co máte nárok (Jirka)
Ano, díky za uvedení jednoho z mnoha případů nesmyslného zahušťování zástavby na Praze 6. K dřívějšímu článku Projekt Byty Bubeneč (praha6ztracitvar.cz) jsem přidal aktuální letecký snímek.
15. srpna 2013 13.49 odpovědětRE: Zkazili vám výhled z okna? Soud určil, na co máte nárok (Karolína Brabcová)
Nám ano - byty Bubeneč postavené v Jednořadé - koukali jsme do nepříliš upraveného parčíku, ale stromů, teď od zdi.

Má-li někdo podobný osud, nějaká hromadná žaloba na město?
11. srpna 2013 11.20 přidat komentář Zkazili vám výhled z okna? Soud určil, na co máte nárok (článek)
Zkazila vám stavba v sousedství výhled? Potom byli omezeni ve svých vlastnických právech. Nejvyšší správní soud učinil průlomové rozhodnutí. Přebíráme článek z Aktuálně.cz.
11. srpna 2013 11.19 odpovědětRE: Zkazili vám výhled z okna? Soud určil, na co máte nárok (jiří gebert)
Známý je případ Janouškovy vily u podolského hřbitova.Na místě zahrady,kde dříve sídlili zaměstnanci britského konzulátu začal Janoušek s Dvořákem stavět dvojvilu původně o dvou patrech,která zastínilavšem v okolí výhled na Hradčany. Když začala stavba 3.patra,bez stavebního povolení obrátil se majitel jedné z postižených vil,australský Čech na soud a ten poručil stavbu nenavyšovat.Vzápětí ale vydal stavební uřad Prahy4 DODATEČNÉ STAVEBNÍ POVOLENÍ.Aby toho nebylo málo přidal i čtvrté patro jako tzv. grillovací pavilon-z masivního betonu.Opětovná žaloba měla úspech a soud nařídil stavbu strhnout.Vzápětí vydal stavební vřed Prahy 4,dodatečné stavební povolení.K pokračování soudní pře došly stěžovateli,(pokud se nemýlím vzniklo i něco tak nechutného,jako občanské sdružení) konečně peníze a trpělivost a vilu prodal.Zcela právem lze hovořit o občanských sdruženích tak, jako člen dozorčí rady komory architektů Holubec,jako o ztroskotancích.
Každý pokus pohnout s pražskou kmotrovskou strukturou ztroskotal.