Praha 6 ztrácí tvář

Fórum - strukturovaně

20. února 2013 15.16 přidat komentář Mimořádné zastupitelstvo: rozhovor v ČT, radnice mění text novinky! (článek)
Po skončení mimořádného zastupitelstva, řešícího veřejný zájem na Kulaťáku a rekonstrukci radnice, vydala Praha 6 na svém webu novinku se zmínkou o pořadu Studio ČT24, který se tématu věnoval. Záhy však byla tato novinka nahražena oficiální zprávou ČTK.
20. února 2013 15.02 odpovědětTlaky developerů na úředníky jsou asi velmi silné. (ing. arch. Jan Bárta)
Situace v Praze , nejen v Dejvicích, je tristní. Úřady městských částí i magistrát se neřídí celospolečenským zájmem,ale z nepochopitelných (?) důvodů přednostně hájí zájmy soukromých velkopodnikatelů, jejichž jediným (ovšem přirozeným)cílem je vyždímat z každého metru pozemku maximum. Proto staví do výšky, proto především kanceláře a nebytové prostory. Architektura těch staveb bývá především provokující, aby se o ní hodně mluvilo. Výsledkem je většinou nevratné poškození prostředí českých historických měst naddimenzovanými stavbami. A tak chybějící moudrá rozhodnutí odpovědných úředníků nahrazují odborné připomínky Klubu Za starou Prahu a dalších občanských sdruženíé. Tito aktivní občané suplují roli zastupitelstev, buhužel díky zákonům stranícím developerům a utajovaným jednáním obvykle příliš pozdě; bývají pak jimi manipulováni do role věčných rebelů. Prodáváním pozemků za podivné ceny to celé začíná, snahou o zničení Englova velkolepého konceptu konče. Bohužel.
10. března 2013 0.09 odpovědětRE: Mimořádné zastupitelstvo: rozhovor v ČT, radnice mění text n (Fantomas)
Radnice (možná někdo jiný???) - se zdá - seznal, že se paní starostka v proslovu do TV neprojevila příliš dobře. Tohle je docela dobrej švindl! Změnit text již zveřejněné informace je podvod a lumpárna. Jak se tak dívám, dění kolem medvěda je jeden velkej komplot. Ryba smrdívá od hlavy, za vším hledej Chalupu nebo Béééééma