Praha 6 ztrácí tvář

Fórum - strukturovaně

26. května 2013 21.41 přidat komentář Z cesty, jde pan stavitel! Praha 6 plánuje projekty, které hrozí znormalizovat unikátní tvář české metropole. (článek)
Článek J. Geberta v sobotní příloze Lidových novin Orientace připomíná největší chystané developerské aktivity na šestce, v první řadě Ledního medvěda. Zamýšlí se také nad souvislostmi a připomíná "zásluhy" naší radnice na chystaném stavebním ruchu.
26. května 2013 21.40 odpovědětRE: Z cesty, jde pan stavitel! Praha 6 plánuje projekty, které h (Halka Dočekalová)
S tímto článkem souhlasím. Jsem nakloněna myšlence, že lidé, co rozhodují o developerských projektech, zajímá jen současnost a vůbec nehledí na další generace. Soudím podle většiny postavených nových projektů. Hezké a kvalitní domy se staví většinou soukromým osobám a jde to ale to není v zájmu našich zastupitelů o starostce už vůbec, za tu se stydím.
7. června 2013 8.38 odpovědětRE: Z cesty, jde pan stavitel! Praha 6 plánuje projekty, které h (MUDr Petr Tříska)
Prosím o radu, jak se lze bránit proti záměru MČ Praha 6 prodat část městského parku Královka, tedy větší díly pozemků parc. č. 2381, 2382 v k. ú. Břevnov, zveřejněnému na úřední desce dne 27. 05. 2013 developerům pro bytovou výstavbu (údajně projekt šestipatrového domu spojený s vykácením starých kaštanů v této části parku).
Jak lze zjistit jmenovitě, kteří radní tyto projekty prosazují, podporují a hlasují pro ně? Jakou má občan možnost bránit se proti zastupitelům, kteří nehájí zájmy většiny voličů, ale umožňují zastavět veřejný park. Podotýkám, že k podobnému zastavění částí parku v této lokalitě už dříve několikrát došlo.
7. června 2013 9.02 odpovědětRE: RE: Z cesty, jde pan stavitel! Praha 6 plánuje projekty, kte (Jirka)
Dobrý den,

Břevnovští sbírají podpisy pod peticí: parkkralovka.sweb.cz

K tomuto případu připravujeme také článek. Prosím, pokud máte podklady k dřívějším zástavbám parku, rádi je k článku přidáme, pište na uvedenou adresu.

Návrh k prodeji do zastupitelstva předkládá rada, projednává komise majetkové politiky rady, připravuje OSOM (odbor správy majetku).

Prodej pozemků byl projednáván 6. 12. ve výše zmíněné komisi.

Pro prodej hlasovali:
Petr Ayeboua, Ivan Juliš, Marie Kousalíková, Simona Nesvadbová, Petr Novák, Václav Pátek, René Pekárek, Štěpán Stupčuk

Proti prodeji hlasovali:
Jaromír Vaculík, Stanislav Hejduk, Petr Hrdina