Praha 6 ztrácí tvář

Fórum - strukturovaně

7. května 2014 11.33 přidat komentář Bořislavka: rozbíhá se EIA, Shopping & office centrum odkrývá svou tvář (článek)
Po několika změnách developerů a i projektů se nyní zdá, že se výstavba centra na Bořislavce přeci jen rozběhne. Zatím se rozběhla EIA (posouzení vlivu projektu na životní prostředí). Z této dokumentace vybíráme několik obrázků a informací.
7. května 2014 11.33 odpovědětRE: Bořislavka: rozbíhá se EIA, Shopping & office centrum od (Jana Krblichová)
Je možné nějak účinně coby fyzická osoba protestovat proti rozsahu tohoto projektu?
19. června 2014 16.50 odpovědětRE: RE: Bořislavka: rozbíhá se EIA, Shopping & office centru (Karel)
Proč pořád chce někdo proti něčemu protestovat.
23. června 2014 13.07 odpovědětRE: RE: RE: Bořislavka: rozbíhá se EIA, Shopping & office ce (Filip)
Treba proti tomu, ze stavba má mít 7 pater, přičemž vilky přes ulic mají patra pouze 3? Je mi jasné, že se na takto lukrativní parcele stavět prostě musí a bude, ale nemohl by návrh více respektovat okoli?
25. června 2014 9.51 odpovědětRE: RE: RE: RE: Bořislavka: rozbíhá se EIA, Shopping & offic (Roman Krasnický)
Do tohoto okolí patří i paneláky na Červeném vrchu i mnohapatrový dům na Hadovce. Ale jinak souhlasím, že kdyby trochu ubrali, asi by to vypadalo líp...
22. prosince 2014 12.59 odpovědětRE: RE: RE: RE: Bořislavka: rozbíhá se EIA, Shopping & offic (Ondra)
Tohle není zadna klidna ctvrt jako na Orechovce. Asi jste si nevšimnul, ze ty skaredy "vilky" jsou u dvouproude silnice takze spis mi sem urcite zapada to centrum.
20. ledna 2015 11.06 odpovědětRE: RE: RE: RE: RE: Bořislavka: rozbíhá se EIA, Shopping & o (filip)
Nevim, proc by prevyseni protilehle zastavby o 3 a vice pater mela ospravedlnovat sirka ulice, navic tedy, mily pane, Evropska je, jak jste si asi nevsiml, ctyrprouda ,)
17. října 2014 11.10 odpovědětRE: RE: RE: Bořislavka: rozbíhá se EIA, Shopping & office ce (Irena Rousková)
Reaguji na příspěvek proč pořád chce NĚKDO proti něčemu protestovat. Bydlím tady celý život a není mi jedno v čem budu žít abych to upřesnila v čem tady budeme žít. Nákupní centrum je do této lokality příliš velké vizualizace naprosto zkresluje všude jsou prázdné silnice a na Evropské chybí tramvaje.Mimochodem na Evropské jsou dost velké vily a stačí se podívat jak vypadají velikostně v poměru s nákupním centrem.Celé toto monstrum nezapadá do okolí a navíc má zcela matoucí název který říká že tento komplex budov bude na Bořislavce /nebude/ stavět se bude na Horoměřické a to je dost zásadní rozdíl. Každý kdo kdy vystoupil na Horoměřické a šel směrem k Na dlouhý lán měl pocit příjemné zástavby pohody a klidu.
16. září 2014 15.52 odpovědětRE: Bořislavka: rozbíhá se EIA, Shopping & office centrum od (Roman)
Děkuji za Vaši náročnou práci se sháněním mnohdy utajených informací.
Na první pohled je z obrázků patrné nesmyslné stanovení předpokládané intenzity dopravy. Obytná zóna kolem páteřních ulic Kladenská a Na dlouhém lánu(částečně i Na Rozdílu)je už nyní velmi zatížena dopravou, neboť zmíněné ulice se již dávno staly pomocnými výpadovkami přetížené Evropské ulice. Jestliže je udávána v r.2013 intenzita v Zavadilově ul. 4000,proč by měla být v r.2017 jen 2800?Je to jen hra s čísly=podvod,aby to nějak vyšlo pro EIA.