Praha 6 ztrácí tvář

Fórum - strukturovaně

20. dubna 2015 17.34 přidat komentář Bude se ve starém Bubenči zase bourat? Petice! (článek)
Svatý Gothard. Slamník. Schweigerovo náměstí. Jádro původního starého Bubenče. Kousek pod Slamníkem v Gotthardské a vedle ve Wolkerově se má opět bourat.
20. dubna 2015 17.32 odpovědětRE: Petice? Jsme proti paušálnímu posuzování ruzných staveb. (jiří Gebert)
Spolek Bubeneč 6a7 dříve Bubeneč sobě, se ostře ohrazuje proti petici, která nerozlišuje mezi různými stavebnimi záměry.
Sami jsme účastníky řízení v kauze Gothardská 4,kde se jedná o přibližnou, stavebně zdravou repliku klasicitní stavby. Tak vítáme zamítavé stanovisko komise rozvoje Prahy 6. které zřejmně ing Malotím nehodlá bez tlaku respektovat.
Jiná situace je Wolkrova 7, zchátralá dlouho opuštěná peudomoderní stavba,která má být nahrazena stavbou přibližně stejného vzhledu. Navíc investor je skupina stavějící formou Baugruppe.Tedy nikoli pro zisk ale vlastní
bydlení.
Naše sdružení se považuje za odbornou, tedy věci znalou veřejnost.Proto odmítáme paušální petice.
Jiří Gebert předseda sdružení
21. dubna 2015 8.30 odpovědětRE: RE: Petice? Jsme proti paušálnímu posuzování ruzných stave (Jirka)
Dobrý den,

já myslím, že s peticí lze buď nesouhlasit nebo souhlasit. Je zbytečné se ohrazovat, navíc ostře, vždyť se Vás osobně ani o.s. B6a7 nikterak nedotýká, nenapadá, ani neútočí :-) Místní sepsali petici, na webu dostali prostor k jejímu zveřejnění - to je celé. Nikdo Vás k ničemu nenutí ;-)

Ano, oba případy se liší. Pokud dobře čtu, v petici je napadána "paušálně" hmota záměrů. Samozřejmě, oba případy se liší.

Díky za Vaše vyjádření odborníka, pokud máte něco k doplnění a zveřejnění - např. příslušné vizualizace, budete velmi laskav, když je poskytnete :-)

Zdravím!
Jirka Škvor
21. dubna 2015 9.51 odpovědětRE: RE: RE: Petice? Jsme proti paušálnímu posuzování ruzných s (jiří gebet)
Vážený kolego,
Paušální petice tohoto typu poškozují dobré jméno spolků a sdružení,které se snaží zastupovat veřejný zájem a fungují jako odborná ochrana historikého dědictví. Konečně dnes máme v Praze 6 radnici,která se dokáže sama věcně a (již bez korupce) orientovat a rozhodovat. Jako od člena komise rozvoje se to očekává i od Vás.Přirozeně sousedé nemají zajem na stavební činnsti,ale nelze zneužívat a burcovat veřejnost z osobních důvodů. Není smyslem občanských iniciatic se nechat na zakladě účelových petic developery zpochybňovat a je naší povinností kolegy varovat před takovým jednáním.
škoda když Váš jinak velmi užitečný portál dává prostor pro paušální blokování staveb.
Několikát jsem Vám posílal příspěvky ale v poslední době uveřejnujete selektivně.
21. dubna 2015 15.18 odpovědětRE: RE: RE: RE: Petice? Jsme proti paušálnímu posuzování ruzný (Jirka)
Zdá se mi ta debata poněkud nešťastná. Souvislost mezi jakoukoli peticí a dobrým jménem jakéhokoli spolku/sdružení nevidím, pokud petice proti nim zrovna nevystupuje. Dle mne diskutovaná petice neblokuje paušálně stavby jako takové, ale poukazuje na nevhodnost záměrů vůči historickému prostředí Bubenče. Samozřejmě byla spuštěna, protože dotyční v lokalitě bydlí. To není nic neobvyklého.

K Vámi zaslaným a zde neuveřejněným příspěvkům: "selekce" je způsobena hlavně časovými (ne)možnostmi, restů v tomto směru je bohužel spousta :-( Několik Vašich příspěvků (publikovaných např. na obcanskymonitoring.cz se ke mně dostalo, ale podivně nepřímo, zprostředkovaně. Na druhou stranu jsem uvedl odkazy na Vaše texty např. v souhrnném článku praha6ztracitvar.cz Mne upomínáte, ale třeba svoje články neuveřejňujete na webu/FB Vašeho spolku. Věřím, že si vše ujasníme (vyříkáme) při osobním setkání :-)
Pěkný den
J.