Praha 6 ztrácí tvář

Fórum - strukturovaně

4. října 2018 11.33 přidat komentář Obecní volby 2018 za dveřmi - poradí ankety? (článek)
V pátek a sobotu 5. a 6. října 2018 se vypravíme vhodit zakřížkovanou volební plachtu do volebních uren, máme tak možnost svým hlasem (resp. svými hlasy) ovlivnit, co se bude v Praze 6 příští čtyři roky dít. Přinášíme přehled předvolebních anket a dalších materiálů.
4. října 2018 11.32 odpovědětRE: Obecní volby 2018 za dveřmi - poradí ankety? (Michael Pokorný)
Promiňte pane Škvore, oni jsou aktivní jen spolky spojené ve Společně pro Šest? Ty ostatní, které nelezou do zadku některým vámi vybraným politikům a úředníkům, jsou dle vašeho názoru neaktivní? No potěš naše občany pán Bůh, kdyby někteří lidé z těchto údajně "aktivních" spolků i kandidovaly.
Pane Škvore, jsou i spolky, kteří se více jak 20 let snaží (a namnoze úspěšně) chránit oprávněné zájmy občanů a nejsou poplatné jakémukoliv propojování se současnou vládnoucí stranou či koalicemi, když ta zájmy všech občanů a spolků nerespektuje a preferuje jen některé. To jste už zapomněl na iniciativy lidí z radnice, kteří pro ODS pod vedením Mgr. Chalupy vytvářeli např. ve Střešovicích účelové spolky, aby mohli bourat tamní předválečné periférní domky v památkové zóně?? A nezdá se vám, že nyní, kdy si ODS zase myslí, že může už vládnout, vznikají takové spolky v lokalitách "zájmu" lidí z radnice a z některých stran zase anebo se jen některým nadbíhá?? Ne, tak to máte velmi krátkou paměť.
4. října 2018 14.44 odpovědětRE: RE: Obecní volby 2018 za dveřmi - poradí ankety? (Lenka Špičáková)
Dobrý den,
já si zase pamatuji, jak jistý pan Michael Pokorný radil (oficiální pozice neuvádím) zastupitelce E. Smutné (TOP 09) a zastupiteli P. Dolínkovi (ČSSD). Což například já považuji (cituji pana Pokorného) za propojování se současnou vládnoucí stranou či koalicemi. Kdo je pak tedy ten, kdo leze ... a je poplatný?
Lenka Špičáková
4. října 2018 16.55 odpovědětRE: RE: RE: Obecní volby 2018 za dveřmi - poradí ankety? (Pavel Charvát)
Já to vidím pozitivně. V názoru na ODS a současnou vládnoucí stranu se shodneme a z lezení do zadku těmhle dvěma nás těžko může někdo obviňovat. Jinak anketu nebo připomínky k MPP si mohl zorganizovat každý a připojit se mohl také každý. Vše bylo a je otevřené. Pavel Charvát
5. října 2018 7.59 odpovědětRE: RE: RE: Obecní volby 2018 za dveřmi - poradí ankety? (Michael Pokorný)
Paní Špičáková, oba jmenovaní politici jsou mými rodinnými přáteli a kamarády. Znám je daleko dřív, než začali dělat komunální politiku a věřte nebo ne, pomáhat dnes těmto lidem je pro mne stále čest, zejména pak pro paní arch. Smutnou. Ani jeden z Vámi jmenovaných mne nikdy za pomoc nemusel honorovat, protože pomoc přátelům je neocenitelná. Ale to je pro vás patrně cizí pojem.
5. října 2018 7.16 odpovědětRE: RE: Obecní volby 2018 za dveřmi - poradí ankety? (Jirka Škvor)
Asi bych normálně napsal "ahoj Michale", ale to nenadálé vykání mne zarazilo. Zkusím psát neutrálně. Nikdo netvrdí, že spolky mimo SP6 nejsou aktivní. Podobně jako věta "bystří lidé sdružení v Mense" neříká, že všichni ostatní jsou blbí nebo "šikovní v kroužku Mladého kutila" neříká, že všichni ostatní jsou lemplíci.

SP6 není o lezení do zadku (kdo a do čího???), ale mj. o snaze přimět radnici, aby pro lidi fungovala líp. Další vyjádření (Chalupa, "zájmové" radniční spolky) nekomentuji, nikterak se SP6 nesouvisí.
5. října 2018 8.54 odpovědětRE: RE: RE: Obecní volby 2018 za dveřmi - poradí ankety? (Anna Matoušková)
Dobrý den všem, prosím, můžeme se zdržet podobných zbytečných přestřelek? Dobře vím, kde to vzalo počátek, ale je na čase to utnout. V pondělí tomu bude 10 let, co P6ztr vznikla. Vždycky jsem si přála, aby spolu všichni v míru spolupracovali, když se dva perou, třetí se směje. Pojďte si to vyříkat někdě v soukromí. Srdečně zdravím A:M: