Opět dávám přílohu . Toto jsou plány Sladovnických Hvozdů kde se pražil slad. Na komínech jsem jako montér v roce 1969 montoval Kohouty Točáky , a dole ve sladovně uvnitř těch hvozdů jsme montovali nové zařízení tzv. Nastěráky pomocí kterých se dopravil dopravníky naklíčený vlhký slad do půdních prostor nad Hvozdem a od tam se potrubím spustil slad do Hvozdu do zařízení které jsme vyrobili. Byla to šneková skříň s klapkapma kudy se roztřela vrstva 20 cm sladu na hvozd ( to je podlahový rošt na kterém se slad pražil)
Usnadnilo to ruční namáhavou práci sladovníků kteří dříve ten mokrý slad mnuseli po nasypání rozházet a rozetřít do stejnoměrné vrstvy po roštu Hvozdu. Bylo tam velké horko protože uplně dole se topilo a tím se slad sušil a pražil až do hněda podle objednávky. Nejtmavší byl tzv. Bavorák a ten se vyráběl na export do Německa hlavně. U nás jej braly Pivovary co vyráběli Tmavá piva.V tom Hvozdu bylo 80°C a my jsme tam měli po namontování zkušební provoz. Do 2 ráno jsem to rozjel.