Praha 6 ztrácí tvář

Fórum - podle data

25. dubna 2015 12.28 odpovědětRE: RE: Víme, co postaví PPF namísto Ledního medvěda (Jirka)
Ten článek měl být apríl, že PPF je po soudním neúspěchu odhodlána postavit namísto Ledního medvěda kopii genštábu. Ale nutno přiznat, že se článek až tak příliš nepovedl. Totiž - jak i Vy zmiňujete - není něco obdobného až tak nesmyslné a naopak lépe představitelné, než Lední medvěd.V článečku je také odkazován Hubičkův "důkaz", že medvěd drží hřeben, římsu i objem genštábu. To je vidět v článku praha6ztracitvar.cz na konci fotek, tady jsme Hubičkův původní přerod genštábu na medvěda otočili - z medvěda se vylypuje genštáb.
25. dubna 2015 10.03 odpovědětRE: Víme, co postaví PPF namísto Ledního medvěda (Martin)
Tak trochu kritice za každou cenu nerozumím. Nebo je účelem? Také patřím ke kritikům zástavby typu Nové scény vedle Národníhho divadla nebo "Ledního medvěda", kdy je masa budovy výrazně mohutnější než okolní zástvba, jsou tam asymetrie oproti ostatním budovám a původnímu urbanistickému plánu. Co ale vadí na tom, když se někdo naopak původního urbanismu snaží držet a v jeho duchu postavit moderní budovu. Předpokládám že překlopení gen. štábu je pracovní verze sloužící zachování souladu velikosti, výšky budovy a symetrie s okolní zástavbou a samotná budova ve smyslu stavebně technickém pak bude provedena v duchu 21.století. To je přece ten kompromis, kterého by mělo být dosaženo a po kterém se volalo. Nebo se mýlím? Podívejte se na domy v Zurichu a jiných švýcarských městech. Konzervatičnost a vkus zde jde ruku v ruce.
25. dubna 2015 10.03 přidat komentář Víme, co postaví PPF namísto Ledního medvěda (článek)
Před nedávnem zamítnutí kasační stížnosti PPF smetlo Ledního medvěda z Kulaťáku. Jistě vás napadla otázka, co namísto něj vyroste.