Praha 6 ztrácí tvář

Fórum - strukturovaně

3. února 2015 14.05 přidat komentář Co vykrystalizuje na Bořislavce? Místní sbírají podpisy pod petici! (článek)
Již několik developerů si dělalo zálusk na svažitý pozemek mezi Bořindou a křižovatkou Horoměřická. Bylo vypracováno již několik projektů, vydána řada povolení. Posledním v této pestré řadě jsou krystaly finanční skupiny KKCG Karla Komárka. Na Bořislavce již vyrostla stavební ohrada. Proti způsobu využití pozemku a nadměrnému zastavění prostoru vznikla i petice.
3. února 2015 14.05 odpovědětRE: Co vykrystalizuje na Bořislavce? Místní sbírají podpisy pod (Pavel Kunšta)
Ono tam hlavně něco bude stát tak, jako tak. A ten poslední návrh je mnohem lepší varianta než předchozí,, který počítá s výrazně mohutnější budovou. Prostě když už tam má něco stát, tak ať je to aspoň něco slušného.
2. března 2015 12.27 odpovědětRE: RE: Co vykrystalizuje na Bořislavce? Místní sbírají podpisy (ferda)
Taky si myslím. Pokud to dopadne tak jak je to navrženo tak je to dobré.
6. března 2015 17.44 odpovědětRE: RE: Co vykrystalizuje na Bořislavce? Místní sbírají podpisy (Jana)
Bohužel to není pravda, přečtěte si celý poslední článek, hmota nad zemí výrazně narostla…
27. března 2015 19.05 odpovědětRE: RE: Co vykrystalizuje na Bořislavce? Místní sbírají podpisy (Boris)
Že se někomu vysoké krystaly líbí? To chápu, mnoha lidem je architektura Prahy 6 ukradená a pokud nebudou bydlet přímo v okolí a v jejich stínu, nějak tu pochůzku kolem nich vydrží.
5. dubna 2015 19.14 odpovědětRE: RE: Co vykrystalizuje na Bořislavce? Místní sbírají podpisy (Boris)
Krystaly? Ale jo, milí developeři, uberte dvě patra - klidně je rozplácněte do šířky, uličky mezi nimi nebo avizované nové pidi-náměstíčko jsou pro lidi (krom bezdomovců) celkem k ničemu, parků tu máme už teď dost. Díky.
6. března 2015 13.16 odpovědětRE: Co vykrystalizuje na Bořislavce? Místní sbírají podpisy pod (Jakub Votruba)
Jeďte se podívat na roh Vinohradská/Starostrašnická jak vypadají Komárkovy vize. Pokud budou Krystaly, žádný úspěch to není, jen další šlápota od supervlastníků jako je Kelner, Komárek. Mimochodem kdo/co v těch prostorách bude?
6. března 2015 20.11 odpovědětRE: Co vykrystalizuje na Bořislavce? Místní sbírají podpisy pod (ivana)
Zdravím všechny, jedna věc je objem stavby, druhá podstatná věc je zátěž okolí - minimálně dopravní a hluková.Nevím, jak je myšleno - citováno z doručeného letáku KKCG "snížení dopravní zátěže", "nebude frekventovaná obchodní pasáž se stovkami aut", ale uvádí také "580 parkovacích míst", což je téměř polovina aut jako před obchodním centrem na Zličíně. Patrně nejvíce mi vadí to, že předstírají, že to dělají pro naše dobro - jak uvádí pro "veřejnost".
23. března 2015 13.10 odpovědětRE: Co vykrystalizuje na Bořislavce? Místní sbírají podpisy pod (Roman)
Hlavním "přínosem" navrhovaných staveb je znehodnocení okolních nemovitostí. Místo výhledu na Prahu se místní obyvatelé budou dívat do zdi či skla. Budova UNIQA, která zde trčí jako varovné memento, že jsme včas nezasáhli, nemůže být měřítkem pro dimenzování nové zástavby. Nesmyslné porovnávání výšky tzv. krystalů ve svažitém terénu s UNIQou, ukazuje na účelovost a snahu o zkreslení skutečnosti a nikoli na profesionalitu architekta (Aulík a Fišer). I když nám není známé zadání, překvapuje bezohlednost všech zúčastněných architektů k okolní zástavbě. Krystaly by možná byly akceptovatelné s nejvýše 3 nadzemními podlažími na Evropské.
21. dubna 2015 16.11 odpovědětRE: Co vykrystalizuje na Bořislavce? Místní sbírají podpisy pod (Filip Černý)
Byl by tam nádherný park :-( Jinak ti Němci jsou tam údajně i pohřbení. To nemám potvrzené jen se to v rodině traduje.
25. dubna 2015 10.26 odpovědětRE: RE: Co vykrystalizuje na Bořislavce? Místní sbírají podpisy (Martin)
Naprostý souhlas s Romanem i Filipem- výšku nelze srovnávat s budovou Uniqua,a jen apouze se starou zástavbou na druhé straně Evropské. Již tak se těm lidem postaví před okna šílenost jakoby jim nestačila Evropská a její provoz a propady tunelu... Okrasný park s velkým podílem dřevin považuji osobně rovněž za nejlepší řešení - byť se někomu zdá, že je zde již parků hodně - tím je právě přece Praha 6 typická a pro to vyhledávaná: Nechceme to měnit!
A o pohřbených Vlasovcích ve spodní části u Kladenské vypráví hodně pamětníků: prý jim přejeli nohy náklaďákem a mrtvoly naházely do jámy v místě budoucí výstavby.
Nenechme zde vyrůst další šílený "Golden Triangl" jako na křižovatce Střešovická a Patočkova...
25. dubna 2015 12.15 odpovědětRE: RE: RE: Co vykrystalizuje na Bořislavce? Místní sbírají podp (Jirka)
Srovnávají s Uniquou, a protější krystal má být dokonce o 5,4 m vyšší, ač v reklamních materiálech hovoří pouze o 2,5 m. Park už se asi nepodaří, pozemek je dle ÚP stavební...
20. července 2015 13.49 odpovědětRE: RE: RE: Co vykrystalizuje na Bořislavce? Místní sbírají podp (Vladimír)
Mám-li k tomu něco říct, tak je mi to úplně jedno jakej sajrajt, a jak vysoký, se tam vykrystalizuje, protože stejně nebudu mít na to, abych ten barák na něco osobně využil, a to nepočítám, že by mi mohl něco pozitivního v budoucnu přinést, např. zvýšení mé životní úrovně budoucího důchodce. A kdyby ho třeba nějaký ISák v budoucnu sestřelil, tak je mi to taky jedno, protože až nahoru na Kladenskou to stejně nespadne. :-))) To je můj demokratický názor na stavbu.