Praha 6 ztrácí tvář

Fórum - podle data

21. srpna 2011 17.46 odpovědětRE: RE: Na Bořislavce - vlastně podle metra na Č... (Anna Matoušková)
Ještě jedna hořká poznámka. V článku KZSP je několik nepřesností např. Národní technické muzeum, Klub za starou Prahu (konkrétně pan Karel Ksandr za obě výše zmíněné organizace), Národní památkový ústav i Městská část Praha 6 (radní Jiří Hermann) byli již nějméně osm měsíců předem informováni o tom, že by bylo třeba stavbu před demolicí když ne zachránit tak alespoň zdokumentovat. Ani jedna z námi oslovených institucí nehnula prstem. Pokud tedy někdo z vás má jakoukoliv fotografii z dob kdy měnírna byla celá nebo z dnů její demolice prosím přihlašte se, jde o skutečnou vzácnost.
21. srpna 2011 17.40 přidat komentář Na Bořislavce - vlastně podle metra na Č... (obrázek)
Na Bořislavce - vlastně podle metra na Červeném vrchu - je situace opačná. Tady se s obchodním centrem uvažuje už dlouho před metrem a metro tady namísto za lidmi na sídlišti šlo za budoucím obchodním centrem
Související články:
Kdo seje metro, sklízí multifunkční komplexy
Nový projekt radnice - budovy hezky česky
Co na výstavě P6 mění tvář chybělo?
Šopink na Bořindě
Co vykrystalizuje na Bořislavce? Místní sbírají podpisy pod petici!
21. srpna 2011 17.39 odpovědětRE: Na Bořislavce - vlastně podle metra na Č... (Anna Matoušková)
V souvislosti s obchodním a administrativním centrem na Bořislavce upozorňuji na zcela zbytečnou demolici dokonale zachované funkcionalistické stavby Měnírny Bořislavka kterou bylo bez větších nákladů možné adaptovat např. na unikátní galerii. V době demolice (tedy v prosinci 2004) tehdejší vlastník developerská společnost Paleg na žádost Národního technického muzea sice předal originální projekt architekta Josefa Kříže, neumožnil však stavbu zdokumentovat, stejně tak odmítl přenechat části dochovaného vybavení muzeu. Vokovice jižně od Evropské tak zřejmě přišly o nejpozoruhodnější stavbu na svém území. Nenechte se mýlit poničeným vzhledem stavby na fotografiích: po uveřejnění článku ve Večerníku byla jakýmisi vandaly přes noc urychleně upravena do jakoby desolátního vzhledu a dva dny na to srovnána se zemí. 
Více na vcpd.cvut.cz
www.zastarouprahu.cz