Praha 6 ztrácí tvář

Fórum - podle data

29. listopadu 2009 20.41 odpovědětOtevření diskuzního fóra (autor)
Do diskuzního fóra můžete vkládat

* samostatná nová témata
* komentáře k jednotlivým článkům
* komentáře k jednotlivým obrázkům
* komentáře k již vloženým příspěvkům

U každého článku (či obrázku) naleznete odkaz ke vložení komentáře.

Vložení příspěvku je třeba potvrdit kliknutím na odkaz s kódem, který je hned po vložení odeslán na uvedenou e-mailovou adresu. Další příspěvky ukládané během stejného sezení se již potvrzovat nemusejí.

Při vložení nového tématu je možné označit, čeho se téma týká. Uvedená kategorizace bude využita současně s doplněním vyhledávání v nejbližší době.

Prosím, pokud narazíte na nějakou chybu či nejasnost, pište na info(zavináč)praha6ztracitvar·cz, díky.
5. prosince 2009 19.15 odpovědětJak ztrácí tvář? (Dejvičák)
Vážené občanské "konsorcium" !

co je to za nesmysl ? Ztrácí tvář ? Všechno co píšete, neni přece žádná ztráta tváře, ale je to normální vývoj normálního města.To snad chcete všechno zakonzervovat v podobě, jako je dneska ? Praha se zkrátka vyvíjí, stavěj se nový baráky a nový byty, obchoďáky, silnice, to je přece úplně normální ! Lidi jsou spokojený, maj kde bydlet i nakupovat,a komu se to nelíbí, asi neni pro město rozenej - ať se odstěhuje jinam.
6. prosince 2009 18.59 odpovědětRE: Jak ztrácí tvář? (Anna Matoušková)
Praha 6 byla a je jednou z nejhezčích a nejoblíbenějších čtvrtí v Praze, zkuste se zamyslet nad tím proč. Také si prosím přečtěte otevřený dopis radě městské části na těchto stránkách, kde se jasně píše, že lidé z okruhu iniciativy vůbec nejsou proti normálnímu vývoji normálního města a už vůbec nechtějí nic zakonzervovat. Jen se spolu s mnoha dalšími domníváme, že moderní město lze budovat jinak, stačí se podívat například do Švýcarska nebo Švédska. Jestli jste chtěl naznačit ať mlčím a odstěhuju se jinam tak možná i na to stěhování dojde ale do té doby se hodlám vyjadřovat k věcem kolem sebe.
6. prosince 2009 23.25 odpovědětRE: Nová konečná tramvaje v Podbabě. Červeně... (petr)
O posunuti konecne tramvaje do Podbaby jsem uz slysel, ale nejaky planek vidim az tady. Diky!
14. prosince 2009 17.47 odpovědětRE: Park Ve Struhách a japonská orientální zahrada (Pepa)
Jestli dobre ctu, tak ma cela ta sranda stat 50 mega?! Asi peknej kseftik, to bych se divil, ze by neslo par supu zpatky do kapes nekomu z radnice. Jako dite jsem do Struh chodil sankovat, kdyz je snih, tak je to nejblisi misto na dovadeni deti. S plotem kolem parku to pude tezko
14. prosince 2009 20.31 odpovědětRE: Park Ve Struhách a japonská orientální zahrada (Pavel Dorák)
Poslouchat pana starostu Chalupu vyžaduje poněkud odolnější žaludek. Tak to dopadá, když se k veslu dostane poněkud příliš ambiciózní mladíček, se sebevědomím zoceleným svým prolhaným vzorem-učitelem-předchůdcem panem současným primátorem pletichářem Béééééémem....
14. prosince 2009 20.39 odpovědětRE: Zahrádkářským koloniím v Praze hrozí zánik (Pavel Dorák)
Langmajer už měl dávno sedět, řídil opilej a zabil! Je neuvěřitelný, že si dovolí ještě cokoliv prohlašovat a o něčem rozhodovat, že mu není hamba. Bohužel, není, jako mnohým dalším...
20. prosince 2009 10.56 odpovědětRE: Park Ve Struhách a japonská orientální zahrada (Klára)
Dobrý den,
tak také přidám můj názor. Jsem proti Japonské zahradě. Nechte park v podobě jako je teď. A už tam nekácejte! Ale třeba opravit cesty a doplnit lavičky by vůbec nevadilo.
Klára
23. prosince 2009 22.16 odpovědětRE: RE: Park Ve Struhách a japonská orientální zahrada (Pejskar)
Slecno nebo pani Klaro,

ja s vami souhlasim. Nechat park jak je! Mam foxe a jestli tam udelaji plot, zmizi misto, kde se muzou psi volne probehnout. A ze tech mist zas moc neni. Jeste dodam, ze "bobky" poctive uklizim!

Jo a je docela zajimave, jak pan starosta prehazuje miliony, mluvi o dvaceti triceti jako by se nechumelilo. A jestli dobre umim scitat, tak ve hre je melounu 50! Jestli chce nekdo tvrdit, ze v tom neni nejaka mala domu....

Zdar a diky za informace!
30. prosince 2009 10.49 odpovědětRE: Jak ztrácí tvář? (Mars)
Ztrácí tvář klidné čtvrti a získává tvář sídliště Jižní Město v sousedství dálnice. Jde o to, jak kdo tu tvář vnímá. Je mi jasné, že se paneláky a čtyřproudové komunikace leckomu líbí, ale domnívám se, že málokdo by chtěl mít takovouto komunikaci před oknem.
30. prosince 2009 13.52 odpovědětRE: "Metro na letiště" skončí v Motole (Čenda)
Pokud se opravdu stane, že by se prodloužení Áčka začlo stavět a v Motole by se pak dostavělo, tak by opravdu za hodně peněz bylo málo užitku. Nebo spíš vůbec žádný. Vynulovalo by se totiž pochybné vylepšení dopravy do nemocnice Motol (jediný to pak důvod celé výstavby metra podle upraveného sloganu Metrem do Motola!) s následným neoddiskutovatelným zhoršením spojení s ÚVN ve Střešovicích, protože by v důsledku zavedení metra na Petřiny vzrostly intervaly tramvají, které jediné do nemocnice jezdí.
31. prosince 2009 0.07 odpovědětRE: RE: "Metro na letiště" skončí v Motole (Patrik)
Ahoj Cendo,

ten argument s UVN neni moc vydarenej - vzdyt oproti Motolu je to daleko mensi spital! Stejne do UVN vetsina lidi jede autem, a ten zbytek kdyz pocka na tranvaj o par minut dyl, tak se jim nic nestane. Hlavne aby uz se ulevilo dosavadni konecne acka, protazenim metra se ta zatez prece rozmnelni do dalsich stanic.
Metru zdar!
Patricio
4. ledna 2010 11.37 odpovědětRE: RE: RE: "Metro na letiště" skončí v Motole (Čenda)
1/3
Nazdar Patricio,
kdyby tomu opravdu tak bylo, jak říkáš ty, tj. že by se ulevilo dosavadní konečné Áčka a že by tudíž všichni občané byli šťastní a spokojení, tak by určitě neexistovaly ohledně metra žádné diskuze, na které jsou i na těchto stránkách různé odkazy. Problémů je ale naopak hodně a to jak s účelností vedení trasy, tak s jejím financováním a vůbec i se stavbou samotnou.
Já jsem se ve svém příspěvku soustředil jen na okomentování tohoto nového sloganu, o kterém se zmiňuje článek a který by se mohl brzy objevit, tj. Metrem do Motola. Motol má dnes dobré spojení, žádné metro nepotřebuje a zveličování této neexistující potřeby je zapotřebí pouze k tomu, aby po případném pádu toho prvotního, hodně politicky zabarveného sloganu Metrem na letiště, dávala takto neukončená trasa v očích občanů-voličů jakýs takýs smysl. Ale za jaké peníze! ./.
4. ledna 2010 11.39 odpovědětRE: RE: RE: "Metro na letiště" skončí v Motole (Čenda)
2/3
Pokud by opravdu šlo o zlepšení dopravy, tak by bylo jistě mnohem jednodušší a mnohem levnější prodloužit např. z Vypichu tramvajovou trať až do Motola a tam ji ukončit. Nejde to, protože je motolský svah příliš příkrý a tramvaj by se po něm nevyšlhala? Dobrá, v příhodném místě mezi nemocnicí a Bělohorskou by se tedy opravdu mohl vykutat tunel, ale ne pro metro, jen pro tramvaj, který by tuto překážku odstranil.
Bylo by to sice o něco náročnější, ale mnohem levnější než stavba metra. No a pokud by se protáhly koleje i na druhou stranu, tj. směrem na Petřiny, tak by se obslužnost Motola znásobila zase a zase za směšné náklady ve srovnání s metrem. Metro je skvělá věc, ale v tomto případě se prostě nevyplatí. ./.
4. ledna 2010 11.40 odpovědětRE: RE: RE: "Metro na letiště" skončí v Motole (Čenda)
3/3
Co se týče čekání na tramvaj, tak tomu moc neholduji. Zvlášť když musím do nemocnice. Naštěstí do nemocnice se jezdívá jen sporadicky, takže i těch pár minut navíc by se dalo skousnout. To jsi asi měl na mysli, když ses o nich zmiňoval, že? Chtěl bych tě upozornit, že to samé platí i naopak. Když teď někdo jede do nemocnice v Motole, tak se holt může stát, že v závislosti na tom, odkud jede, pojede o těch pár minut dýl, než kdyby tam jel v budoucnu metrem. Anebo tam taky pojede autem, ne? Když může do ÚVN, tak proč ne do Motola?
Tady je ale problém i v tom, že těch pár minut navíc budou muset utrácet nekolikrát denně nejen ti, kteří sporadicky směřují do ÚVN, ale i všichni obyvatelé přilehlého okolí celé tramvajové trati na Petřiny, kteří chtějí nebo musejí využívat služeb MHD, aby se přepravili do jiných částí města.
Proto bych raději použil pozdrav: městské inteligentní hromadné dopravě zdar!
Čenda
7. ledna 2010 21.14 odpovědětBeseda o metru - staveniště CV3 K Lánu (Jakub Těšínský)
Vážení,

byl jsem spolu s některými z vás na veřejné besedě ohledně metra. Pokusím se o pár velmi stručných poznámek k věcem, které mne zaujaly pro ty kdo se tam nedostali a kdo jako já bydlí v ulici K Lánu.
7. ledna 2010 21.15 odpovědětRE: Beseda o metru - staveniště CV3 K Lánu (Jakub Těšínský)
* Staveniště CV3 v ulici K Lánu se začne konstruovat do cca dvou měsíců, nedá se s tím už v této fázi mnoho dělat - doposud se podařilo alespoň zmenšit jeho část před školou. Díky vlastnickým právům a (i mnou) podaným námitkám nebude sahat až k domům naproti a je patrně zrušen výjezd do ulice Na dlouhém lánu, čili pod okny a před vchodem sice budeme mít dvoupatrové unibuňky, ale alespoň tam nebudou jezdit auta, také se podařilo staveniště o maličko zkrátit ze strany od ulice Na dlouhém lánu. I přes to že jsem podával námitku se mi bohužel zatím nepodařilo se dostat k výsledným plánům, mám jen předchozí variantu a spoustu ústních prohlášení, ale vypadá to, že to bude jak říkám.
7. ledna 2010 21.15 odpovědětRE: Beseda o metru - staveniště CV3 K Lánu (Jakub Těšínský)
* Do 14 dnů budou dle pana Krásy na stránkách metroprojektu detailní finální plánky všech stanic a jak mi bylo slíbeno i stavenišť. Jsem zvědav jak se budou lišit od těch co mám teď. Kdo je objeví, prosím přepošlete jejich url ostatním.

* Největší zátěž kdy budou co pár minut vyjíždět náklaďáky se zeminou bude trvat 12měsíců. Pak se provoz zmenší, celkově staveniště bude v provozu 4 roky.

* Vyvážet se bude JEN zemina pro stavbu stanice Červený vrch, zemina pro ražení tunelu se bude vyvážet u stanice Vokovická.
20. ledna 2010 20.42 odpovědětvyjádření souhlasu - oprava textu (Bc. Lukáš Novák)
Dobrý den, prosím administrátora stránek o opravu textu přiloženém k mému vyjádření, a to konkrétně o vymazání slova "dále" na konci závorky (aby to nebylo mylně vyloženo, obyčejná čárka mezi těmito kartely postačí). Děkuji!
20. ledna 2010 20.43 odpovědětRE: Jak ztrácí tvář? (Bc. Lukáš Novák)
stejně tak by se Vám mohlo argumentovat "jestli se vám dosavadní podoba nelíbí, odstěhujte se".
20. ledna 2010 20.50 odpovědětRE: Nová konečná tramvaje v Podbabě. Červeně... (Bc. Lukáš Novák)
jen doufám, že dokud nebude realizováno prodloužení na Suchdol, tak že bude končná přímo ve smyčce - byla by tak dosažena mnohem lepší dostupnost jak blízké nové zástavby, tak nové zastávky ČD (po mpstě zrušené železniční vlečky).
20. ledna 2010 21.48 odpovědětRE: vyjádření souhlasu - oprava textu (admin)
Uz je to opraveno...
27. ledna 2010 13.46 odpovědětRE: Park Ve Struhách a japonská orientální zahrada (soused)
možná nejde jen o park - vedle je ještě zdevastované hřiště, samostatná parcela cca 1000m v majetku magistrátu. V projektu zahrady se s ním zjevně nepočítá. Přátelé magistrátu už dokázali zastavět i menší plochy. Dobrý kšeft, ne?
16. února 2010 9.04 odpovědětRE: Jak ztrácí tvář? (Zdeňka)
Jsou zkrátka věci, které tržní mechanismus nevyřeší. Trh nenařídí developerům, aby k tisícovce nových bytů postavil taky školku, či třeba domov důchodců. Prostě proto, že na tom nevydělá. A na čem nevydělá to sám od sebe stavět nebude. Radnice musí hájit zcela jinou myšlenku, než princip trhu; princip udržitelného života. Nad čím dnes mávnete rukou, způsobí totiž velké komplikace budoucím generacím... Pokud na to nemyslí pražské radnice, je dobře, že za to myslí občané a občanská sdružení.
Na Praze 13 máme stejné problémy viz.: www.zeleneluziny.cz
Všem kolegům držím palce. Nedejte se!
26. února 2010 22.41 odpovědětRE: RE: RE: RE: "Metro na letiště" skončí v Motole (MaT)
Ano, spousta lidí jezdí do Motola jen občas. Ale pak jsou tu i tací, kteří tam jezdí každý den. Je to pokud vím jeden z největších zaměstnavatelů v oblasti (5300 zaměstnanců) a také tam jezdí studenti. Neříkám, že by se tam mělo stavět metro jen kvůli studentům a zaměstnancům, jen jsem chtěl poukázat na to, že když někdo napíše "do nemocnice se přeci nejezdí každý den", neměl by zapomínat, že tam nejezdí jen pacienti... A i ti tam někteří musí dojíždět častěji a pravidelně...

Já osobně jezdím do Motola každý den z Vinohrady, tramvají to celkem jde - akorát ten přestup dole na Plzeňské bych si klidně odpustil...

A jinak k tomu, jestli se vyšplhá nebo nevyšplhá tramvaj - někdy v 70. letech se tramvaj z Plzeňské nahoru na Vypich vyškrabat zvládla, jezdila tam asi rok či dva, ale bez pasažérů.
6. března 2010 19.44 odpovědětRE: RE: Beseda o metru - staveniště CV3 K Lánu (Anna Matoušková)
Díky za informace, prosím určitě dejte na tento web vědět pokud se ohledně záboru prostrantsví v souvislosti se stavbou stanice metra Červený vrch v oblasti ZŠ Na dlouhém lánu objeví něco nového, určitě to bude zajímat nejen zde bydlící, ale i rodiče dětí ze zdejší školy a školky.
26. března 2010 11.30 odpovědětRE: RE: RE: RE: RE: "Metro na letiště" skončí v Motole (Lukáš Novák)
poptávka ale jednoduše není taková, aby se do Motola muselo stavět metro.
je to nehorázný vyhazování peněz a tunel ve více významech slova. Už před výstavbou se počítá s tím, že do Motola pojedou jen vybrané spoje, hrůza!
Přitom stanice Vypich by umožnila vybudování malého terminálu, velmi dobré napojení Břevnova a do Motola by stačily nízkopodlažní pendly..
19. dubna 2010 15.08 odpovědětRE: Jak ztrácí tvář? (Adam)
Ty mestskej smrade. Co je na tom normalniho, ze se Praha meni v osvicenou betonovou dzungli? Je treba potlacit firmy, kt. mysli jen na svuj zisk a nemysli na obyvatele a prirodu...Napr. krasna pole jsou zastavovany logist.sklady, atd...Kaufland na Vypichu mohli postavit mensi...
23. dubna 2010 17.40 odpovědětprodloužení metra A (Zdeněk Němeček)
Dosud se nezačalo na staveništi K lánu nic dělat.
Mělo se to zahájit v březnu 2010 a nyní je již 24.4.2010. Kdy budou oprvdu zahájeny stavební práce ?
3. května 2010 8.57 odpověděthlučnost v noci při práci na Vypichu (Naďa Konvalinková)
V nočních hodinách se pracuje na přípravné části stavby prodloužení metra A v těsné blízkosti domů
v ulici Na Vypichu. Chápu, že je potřeba stavbu připravit, ale v denních hodinách je na stavbě relativní klid (velký provoz na ulici Bělohorské nás samozřejmě ruší z přední části domu), zato po 22. hodině do 5. hodiny ranní je stavební ruch tak
hlučný, že - ač jsme v lokalitě pouze 3 domy - všichni jsme odsouzeni k nemožnosti spánku.
Prosím o součinnost při řešení situce, při pasportizaci domů a okolí před zahájením stavby nám bylo slíbeno, že se Vaše firma postará o dodání plastových oken, aby byly domy alespoň
částečně odhlučněny.

Děkuji za navázání kontaktu a za odpověď.
5. května 2010 0.48 odpovědětRE: Pražská Malovanka je už 30 let staveništěm, nyní se tu staví (Pedro)
Tak byt na Malovance prodejte a přestěhujte se na venkov, tam je klid a rámus jen o víkendy ráno, když soused jede tu svou na cirkulárce. Já ale věřím, že rači zatnete zuby, budete nadávat a využívat toho, že máte krtka za činžákem:)
15. května 2010 22.11 odpovědětRE: Městské zásahy: Křižovatka Malovanka (Emil)
Nápad je to pěknej, ale nereálnej. A navíc zpod té zelené záplaty by šlo asi pěkné čoudmo. Nicméně samotný vznik návrhu ukazuje, že takováhle křižovatka uvnitř zástavby je blbost na entou a čím dál tím víc lidí si to uvědomuje. Bohužel už tu bude na věky věků....

Přitom strůjci celého toho dárečku za miliardy (Bém, Šteiner, Chalupa, Trnková, ....) jsou neustále nadšení, stejně tak šéfové stavebních firem. Potom ještě jásají bezhlavě vášniví motoristé a obdivovatelé technického řešení tunelů bez schopnosti vnímat městské souvislosti. Ach jo.
17. května 2010 12.37 odpovědětBřevnovská radiála (Ondrej Bojar)
Víte, že Bělohorská bude na >3 roky dálnicí, když budou pod celou Patočkovou hloubit Břevnovskou radiálu?

praha6.ecn.cz

Na Facebooku jsem aspoň založil skupinu "Jsme PROTI Břevnovské radiále". Taky doufám, že na tuhle stavbu už opravdu nebudou peníze...
24. května 2010 10.22 odpovědětRE: SNEO postaví 8 bytových domů (Jitka Horová)
Bydlíme nedaleko.Již dnes je problém průjezd velkého množství aut do zahradnictví Chládek.Dalším velkým problémem je, že, ač je vedle plánované stavby dům pro seniory, není v místě žádná možnost nákupu, a to nejen potravin!Jak bude tento nedostatek řešen?
8. června 2010 4.27 odpovědětRE: Park Ve Struhách a japonská orientální zahrada (Radek Adamec)
Od zverejneni toho clanlku v Sestce mne jima vztek a bezmoc. Bydlim vedle a me deti chodi na to hriste, co ma byt podle planku zrusene a taky (nesmyslne) oplocene. Vsichni ti pejsci budou ted kalet na chodniky... Uz si ale zive predstavuju, jak si tu hospodu za statni bude provozovat nejaky kamarad ODS (treba napul japonec ze sousedstvi) podobne jako tu galerii ve vile zrekonstruovane radnici, kde se puvodne proklamovalo, ze se budou oddavat svatby. Nakonec ale zustalo taky jen u tech spolecenskych akci kamosu. Je to nesmyslne oplocovat park s jednim vchodem, rusit hriste, stavet v parku hospodu, vse za miliony, kdyz za zlomek slo vse opravit a nechat pro lidi, kteri bydli kolem a chodi tam, ziji s nim.
8. června 2010 4.33 odpovědětRE: RE: Park Ve Struhách a japonská orientální zahrada (Radek Adamec)
Oslovil jsem dokonce clena ci predsedu redakcni rady Sestky Bachoru, zda otiskuji reakce ctenaru, ale dostal jsem docela agresivni odpoved... neco, ze si jen obcas vyberou odpoved na dotazy z webu Prahy 6, ze hriste vedle se opravi (myslel asi tu parcelku u silnice, ktera neni soucasti projektu ...potrefena husa, ktera vi vic?) a vyplynulo, ze nesnasi psy (upne by je zakazal, stejne jako parkovani na ulici ...to v souvislosti s drivejsi vzpourou proti podzemnim garazim na sousednim zatravnenem namesti). Taky kamarad spis politiku ODS, nez ctenaru. Jiste bude pozvan na otviracku.

Dekuji Vam za tento web a nabizim podporu pro zachranu parku. Oplocena zahrada hospody s jednim vchodem neni park.Kdyz tomu rikaji Revitalizace parku je to lez jako za komunistu.
9. června 2010 21.54 odpovědětRE: Park Ve Struhách a japonská orientální zahrada (Radek Adamec)
www.praha6.cz

Zde uvedená otázku a odpověď by zasloužila zařadezi dokumenty k tématu.
9. června 2010 22.03 odpovědětRE: Park Ve Struhách a japonská orientální zahrada (Radek Adamec)
Ještě lepší ukázka komunikace s občany je úplně dole na této stránce:

www.praha6.cz
9. června 2010 22.19 odpovědětRE: Park Ve Struhách a japonská orientální zahrada (Radek Adamec)
www.praha6.cz
...Do budoucna by se měl zcela změnit charakter parku. Plánována je zde úprava japonské zahrady s veškerým zázemím, která bude přístupná veřejnosti jako zajímavost. Zahrada bude zabírat část rokle, bude oplocená a bude mít hlídače. ...Největší dopad budou mít úpravy parku na dosavadní využívání plochy k venčení psů, které bude tímto omezeno. ...
S úctou
Bc. Jan Záruba
radní MČ Praha 6
[07.04.2009]
23. června 2010 10.27 odpovědětRE: "Metro na letiště" skončí v Motole (ivan)
V techto dnech se skutecne prodlouzeni A do Motola zacalo stavet, Bohuzel politici zas jednou neposlechli odborniky ani selsky rozum, jen oni vedi proc tento nesmyslny projekt chteji. Dokonce se nevzdavaji myslenky metra na letiste. Myslim, ze kazdy rozumny obcan vidi, ze v dnesni dobe, kdy se mluvi o usporach vsude, vcetne duchodu a rodicovske, neni na podobny megalomansky projekt mistro. navic obsluha Motola by evidentne sla vyresit odbockou tramvaje z Kotlarky, nebo z Vypichu. A Letiste.... tam se se snad jasne nabizi povrchova ryclodraha, ktera navic jiz vede soubezne s Evropskou. Prosim, poslouchejme zdravy rozum. ivan
18. července 2010 13.16 odpovědětRE: Hrozí sesuvy i při ražbě metra? Lidé se bojí o své domy (občanské sdružení Červený Vrch)
Tento problém vůbec nemusel vzniknout, kdyby projektant z nepochopitelného důvodu svévolně neodklonil trasu v rozporu s Územním plánem přímo pod všechny 14 patrové výškové obytné domy na Červeném Vrchu a stavební odbor Praha 6 na takovou zhůvěřilost vydal Územní rozhodnutí v rozporu se zákonem, neboť nebylo vydáno se stanoviskem dotčeného orgánu OÚPMHMP jak ukládá stavební zákon §6 odst.e).

V aktuální platné závazné části Územního plánu po vydání změny Z1344/00 je totiž trasa schválena v bezpečné zóně cca 100m od těchto domů!!!

To, že takto "navržená trasa prochází poddolovaným územím" je mj.obsaženo v "Doprovodné části dokumentace" Metroprojektu z 06/2008 č.4460001062201. Metrostav si však paradoxně ústy svého mluvčího dovolí tvrdit, že "nemá k dispozici informaci, že by v trase staré báňské dílo existovalo".

Dále si stačí mj. prostudovat alespoň inženýrsko geologické poměry - písm.f) v textu:
www.monet.cz
"Při průzkumu ve Vokovicích byla zjištěna stará důlní činnost na železné rudy v šáreckých břidlicích, jejíž rozsah si vynutil úpravu zastavovacího plánu v z. části sídliště Červený vrch"!!!

Více info: oscv.webnode.cz
9. srpna 2010 20.59 odpovědětVokovice - konverze skladového areálu býv. Aritmy (ing arch Martin Tycar)
Postrádám jakékoliv informace o chystané bytové výstavbě na ploše býv. Aritmy na konci Vokovic/hrana Šáreckého údolí. Podle platného ÚP je nyní plocha určena pro výstavbu cca 150-200bytů, jedná se tedy o 4násobek areálu Krutec (pro představu je zde stanovena stejná hustota zástavby) a zdojnásobení počtu obyvatel starých Vokovic. Zásadní otázkou zůstává dopravní přístupnost této plochy, resp. celého území, kterou od 80-tých let po nevhodném zaslepení předpolí u Evropské, zajišťuje jediná již dnes nevyhovující komunikace Vokovická. Vlastníkem pozemků o ploše 5 hektarů je Šárka Business Park s.r.o.. Městskou část - zdá se - otázka hrozící zástavby tohoto rozsahu, bez vyřešení dopravy v území, netrápí. Nebo se mýlím?
25. srpna 2010 18.46 odpovědětaktuálně probíhající řízení Liboc ul. Úzká (Vladimíra Tomanová)
Tak toto by si přál postavit v Liboci opět jeden bezcitný modernista, vybíjející si své ambice na malebném okoli obory Hvězda a dosud zachovalé romantické části staré Liboce. Kde je cit pro estetiku a urbanistické řešení! Proboha! Cožpak si městská část a magistrát přejí, pokud stavbu povolí, aby jedinečná část Prahy v lokalitě Divoké Šárky a Hvězdy byla zalita do třpytivého lesku skla a studeného betonu?!
25. srpna 2010 19.41 odpovědětRE: aktuálně probíhající řízení Liboc ul. Úzká (Vladimíra Tomanová)
bohužel zde nejde připojit foto umístění stavby, takže prosím zájemce o kliknutí na sites.google.com
10. září 2010 12.35 odpovědětRE: Park Ve Struhách - japonská zahrada se radnici nakonec nelíb (janekm)
hurá, úspěch !
ikdyž hodně pomohla i krize :))
27. září 2010 19.30 odpovědětRE: Architekti navrhli v Ruzyni novou čtvrť pro 10 tisíc obyvate (jan m)
šmahem ruky rušit skladové prostory umístěné přímo na železniční trati na okraji velkoměsta mi přijde velice krátkozraké. Okolí se již za ta léta existenci skladů a železnice přizpůsobilo.
Neškodilo by vypsat také soutěž se zadáním jak nejlépe využít sklady pro šetrné, ekologické zásobování západní části Prahy
Chápu ale, že byznys s výstavbou nemovitostí vynáší víc a rychleji ...
27. září 2010 21.34 odpovědětRE: RE: Architekti navrhli v Ruzyni novou čtvrť pro 10 tisíc oby (Anna Matoušková)
Jde o problém na úrovni celé republiky: ačkoliv jsou početné průmyslové a skladové areály dosud elegantně spojeny vlečkami s vlakovým trasami vlastníci pozemků a podnikatelé je nevyužívají. Museli by se totiž starat o jejich údržbu, místo toho zajišťují dopravu kamiony, kde náklady na údržbu a opravy silnic nese stát. Otřesným případem jsou lázně Kyselka, kde původní majitel Mattoni vybudoval na své náklady železniční vlečku, kterou současný vlastník nechává chátrat spolu s celým památkově hodnotným okolím. Ostatně i v případě brownfields po staré teplárně Veleslavín majitel Pražské teplárenská (?) nechal již před lety vytrhat koleje do areálu.
27. září 2010 22.06 odpovědětRE: Strnadovo zahradnictví Veleslavín (Anna Matoušková)
Poznámka k výkresu znázorňujícímu grafickou podobu konceptu nového územního plánu Prahy: pro oblast Strnadova zahradnictví: v článku je zmiňována krom změny z plochy zahradnictví PZA též změna z VV - veřejné vybavení na OB tedy obytnou zástavbu (z modré na oranžovou). Konkrétně se jedná o ulici Nechanského, kde je v sousedství mateřské školky hygienická stanice (dříve ve zdejší budově byly jesle). Pozemek je tuším ve vlastnictví státu. Navrhovaná změna jej určuje k zástavbě. Nedovedu pochopit proč by v této lokalitě v těsné blízkosti školy a školky neměla zůstat rezerva pro další využítí pro aktivity dětí a mláděže a to tím spíš, že v ul. Na Dračkách se bude stavět a je plánována změna v případě Obytného souboru u Strnadových zahrad, tedy dojde k značnému přílivu obyvatel.
28. září 2010 20.52 odpovědětRE: Architekti navrhli v Ruzyni novou čtvrť pro 10 tisíc obyvate (Franta)
To už vidim, jak to budou konzultovat s lidma, haha, jakoby doteď něco konzultovali. A až přibude 10 tisíc dalších lidí na P6, to jsem zvedavej, jak bude radnice stíhat, haha...
28. září 2010 20.56 odpovědětRE: Park Ve Struhách - japonská zahrada se radnici nakonec nelíb (Franta)
Tak radnici se najednou nelíbí, po čem tak toužila, haha, to jsem zvědavej, jestli někdo z radnice zaplatí ten zbytečnej projekt za skoro 2 mega, haha, to těžko
29. září 2010 14.53 odpovědětRE: Projekt Byty Bubeneč (Franta)
Nejvíc mě pobavila věta, že na Kulaťák na metro je to z novejch ubikací 3 minuty autem, haha, už vidim, kam tam to auto strčej, haha
2. října 2010 13.03 odpovědětRE: Park Ve Struhách - japonská zahrada se radnici nakonec nelíb (Radek Adamec)
Jsem moc rád a děkuji těm, kteří se zasloužili o záchranu veřejného parku před privatizací pro zahradu s hospodou za městské peníze.
Palec dolů patří zvláště redakční radě městkého časopisu Šestka... Oznámení velkolepého záměru bylo na celou stránku, ale dopisy čtenářů dle sdělení člena redakční rady a místopředsedy Strany svobodných občanů p. Bachory nezveřejňují... Zveřejnili něco o okolnostech změny záměru? ...a to se chvástají, jak jsou nezávislí.
5. října 2010 22.51 odpovědětRE: Pozemek 198/1, kde má vyrůst nový bytový... (Vladimíra Tomanová)
A takto dopadá vydané Územní rozhodnutí z něhož citujeme bez komentáře. Opravdu to stojí za přečtení: ....Z hlediska pohledového bude dům vnímán z ulice Libocké pouze jako jednopodlažní s podkrovím a z dálkových pohledů na severní průčelí bude patrné jedno podzemní podlaží jako podnož stavby skrytá v zeleni a dvě nadzemní podlaží s podkrovím. Bytový dům bude tedy stavbou výškově odpovídající nově umisťovaným soliterním stavbám do svahu severně od obory Hvězda. Stavební úřad tedy neshledal, že by návrh porušil charakter území... Architektonické ani urbanistické hodnoty území nebudou navrženou stavbou poškozeny, neboť ani z dálkových pohledů nenaruší dostatečně horizontálně i vertikálně členěná stavba panorama Liboce, nebude bránit v pohledech na významné charakteristiky území, ani výrazně nezasáhne do struktury soliterní zástavby libocké stráně. Stavba nemá vliv na krajinný ráz.....Stavba v souladu s. čl. 4 odst. 3 respektuje kulturně historický význam a přírodní potenciál města; dotčené orgány státní správy na úseku péče o kulturní památky a péče o životní prostředí vyslovily se stavbou z hlediska jimi chráněných veřejných zájmů souhlas.....Stavba je v souladu s čl. 13 odst. 1 - architektonické ztvárnění a materiálové řešení stavby je v souladu s jejím významem a umístěním; stavba vhodně reaguje svým urbanistickým a architektonickým řešením na charakter a strukturu stávající zástavby....
Člověk se nestačí divit.
8. října 2010 23.35 odpovědětRE: Památková zóna v Liboci? (Anna Matoušková)
Jak napovídá osud Starých Střešovic statut památkové zóny by stejně Liboc nezachránil před zahuštěním a zničením charakteru.V příloze k našemu původnímu provolání na těchto stránkách píšeme: "Staré Střešovice podél ul. Nad hradním vodovodem - jedna z posledních domkařských kolonií, od r. 2003 městská památková zóna, je postupně nevhodně přestavována a vpodstatě zanikla. O záchranu původního charakteru lokality se pokoušel Dobročinný spolek medáků." Na území všech památkových zón na Praze 6 např. na Ořechovce magistrát při opravách chodníků prováděných TSK vesele porušuje své vlastní vyhlášky podle kterých jsou původní povrchy zvláště pak tzv. mozaiková dlažba předmětem ochrany.
9. října 2010 18.21 odpovědětRE: SNEO postaví 8 bytových domů (Eva Valešová)
Připojuji se k připomínce, že zde není žádná obslužnost potravin, každý auto nemá a děti také vždy čas nemají nebo bydlí opravdu vzdáleně od nás.
Neumím si přdstavit 200 míst v garážích, to tady bude jak rallye Ořechovka. A 110 bytů to snad nemyslí nikdo vážně. Chápu, že je to pěkná lokalita, ale postavit tady 8 bytových domů, jsou sice různě vysoké, ale budeme koukat každému do kuchyně. Stačila by polovina a zeleň a klid. Hlavně z plánů mně není jasné, zda bude objekt /nějaká cesta/ propojen od domu seniorů do Veleslavína směrem od hřbitova a dále přes trať směrem na Červený vrch. Je mi jasné, že to je pouze vize.
Dále si nedovedu představit přímo pod okny takto rozsáhlou stavbu, tolik špíny a prachu a hlavně hluku.

Valešová
12. října 2010 19.15 odpovědětRE: SNEO postaví 8 bytových domů (Anna Matoušková)
Vzhledem k tomu, že je připravována změna územního plánu v oblasti Strnadova zahradnictví (celoměstsky významná změna Z 2590 je ve fázi návrhu a bude veřejně projednávána na magistrátu někdy počátkem příštího roku 2011) počítá se se změnou funkčního využití pozemků z nezatavitelných ploch zahradnictví na obytnou. S ohledem na developerský záměr MČ Praha 6 prosadila do záměru modernizace i stanici Dlouhý lán na trati Praha - Kladno. V budoucnu by zde mělo žít zhruba 2000 lidí. Otázky zda a jak bude oblast zprůjezdněna je tímto zodpovězena: ve směru podél údolí nutně budou propojeny ul. Na Rozdílu a V Předním Veleslavíně, pravděpodobně bude prodloužena ul. Střešovická (nesouvisí s tím náhodou připravované zjednosměrnění ul. Pod Novým lesem?).Proto bych stavbu nových osmi domů a problémy s tím spojené považovala ze pouhou předehru. Máme se na co těšit.
14. října 2010 9.57 odpovědětRE: Výstava: Letos Praha 6 tvář neměnila, ale měla perspektivy (looki)
Dobrý den, chtěl bych se zeptat, zda je možné si prohlédnout uvedené obrázky ve větším rozlišení, respektive zda-li nevíte, jestli bude možnost výstavu (nebo její část) zhlédnout ještě někdy jindy např. na MŮ P6.
Děkuji, LN.
14. října 2010 10.42 odpovědětRE: RE: Výstava: Letos Praha 6 tvář neměnila, ale měla perspekti (Jirka)
Zdravim,

dobra poznamka ;-)

Foto je na 14 dni nebo 30 stazeni ulozeno zde:

vnitrni panely:
www.uschovna.cz

(foto je ze sikma kvuli blesku)

venkovni panely (Ruzyne):
www.uschovna.cz

Jak to bude s event. vystavenim panelu na radnici, netusim.

j.
27. října 2010 22.47 odpovědětRE: Tomáš Chalupa: Vstoupil jsem do toho, co tu bylo (Franta)
tancuj, tancuj, vykrucaj, vykrucaj.....
28. října 2010 8.51 odpovědětRE: Tomáš Chalupa: Vstoupil jsem do toho, co tu bylo (Vladimíra Tomanová)
je to vlastně nešťastník, když mu ZÁKON za ty všechny funkce peníze
nutí..
4. listopadu 2010 12.06 odpovědětRE: "Kdo mohl vymozkovat zástavbu u hotelu Diplomat!" (Alena Pokorná)
Nesouhlasím s navrženou dostavbou hotelu Diplomat.
Evropská třída by se tak pomalu, ale jistě stávala jakýmsi koridorem tvořeným řadou hranatých bloků ze skla a oceli.
26. listopadu 2010 4.37 odpovědětRE: Místo výstavby v ortofotomapě... (Meisner)
Rušení vegetace argumentem bezdomovců je dnes v Praze časté a samo o sobě nemravné. V tomto případě dvojnásob stupidní, vytěsňování "bezdomovců" (pokud tam vůbec nějací byli) novostavbou znamená jen jejich přesun o kousek dál,tedy k Šárce. Domyšleno do konce-absurdní představa postupného vytěsnění "bezdomovců" za Nebušice zastavěním Horní Šárky (přestřešit a přeměnit na atraktivní obchodní mall s butiky,kasíny,kongres.centry a hotely budoucího rozšířeného letiště).
26. listopadu 2010 17.16 odpovědětRE: Senátor Bratský a radnice Prahy 13 staví ve vokovické zeleni (janekm)
Tak tohohle člověka vyvolila P6 do senátu ?
A přitom stačilo pár hlasů a mohl tam být prof. Moldan :(

Ještě obecně k tomu zastavování Evropské - jestli to tak půjde dál, mohli bycho ji zpět přejmenova na Leninovu ať je tam víc toho budovatelského úsilí, víc té oceli, víc toho betonu ....
Opravdu výstava,v reakci na niž funguje tento skvělý web, předznamenala chmurné časy pro P6. Jedna z věcí , která mne tam tehdy vyděsila bylo zjištění, že odpovědní nemají žádný cit a to snad jediné, co je (bylo) na Evropské zajímavé - odstup zástavby od silnice, tvořený různorodou zelení parčiky počínaje a širokým trávníkem konče - vnímají zřejmě jako chybu zralo k nápravě - k zastavění, zarovnání. Ideálem je dle nich zřejmě trubka, tunel, uniformní účelový koridor :(( Pro mne tedy odporná představa !
Konečná příměstských autobusů nad Bořislavkou - prodat, nechat zastavět (Uniqua) a pak, světe div se hledat za obecní peníze řešení pro smyčku příměstských autobusů.... Prostor před (sice ošklivým) Diplomatem - zarovnat, zastavět... "Zanedbaný zelený kout na Bořislavce - vybudovat nákupní centrum s butiky ...
... je to hnus
Asi by to chtělo vyvolatveřejnou diskuzi speciálně o Evropské.
28. listopadu 2010 1.42 odpovědětRE: RE: Místo výstavby v ortofotomapě... (Anna Matoušková)
V případě ve fázi návrhu projednávané celoměstsky významné změny územního plánu Z2590 Obytný soubor u Strnadových zahrad(Vokovice, Veleslavín)radnice Prahy 6 rovněž odůvodňuje svůj souhlasný postoj k tomuto developerskému záměru výskytem bezdomovců ve zpustlém areálu bývalého zahradnictví.Skutečně stojí zato shlédnout tento videozáznam č. 18 ze zasedání zatupitelstva 26.10 2007 www.praha6.cz . Tehdy bylo odhlasováno,že MČ podá tento podnět na změnu územního plánu na magistrát. Aniž by to komukoliv z přítomných vadilo pan starosta zdůvodnil zástavbu na téměř šesti hektarech těmito slovy: „Dalším bodem je č. 8 – bez zásadní důvodové zprávy, jenom doporučuju všem se tam přijít podívat, je to nejzanedbanější prostor na Praze 6, tedy kromě Kajetánky. Nikdo nic? Není návrh na individuální hlasování.“ Vše doprovozeno promítnutím několika účelově vybraných obrázků - pohledů na rozbité skleníky a doupě bezdomovců.
29. listopadu 2010 23.24 odpovědětRE: Webové stránky firmy Slot game, které po... (Franta)
Hohooooo! Zatim jsem musel z Vokovic za ruletou az na Kulatak skoro k obecnimu uradu, ted to budu mit jen kouda ;-)
1. prosince 2010 8.28 odpovědětRE: Z oznámení EIA: Vzhledem k tomu, že celk... (meisner)
Prvé pravidlo městského managementu:
1)Když je někde možnost korupce, je pravděpodobné, že tam korupce je.
Druhé pravidlo MM.
2)když se stav udržuje nezměněn,je korupce jistá.
,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,
Je zeleň a zeleň. Zeleň má tu výhodu, že roste sama i bez zásahu člověka. A tu nevýhodu,že roste li sama,netočí se peníze zadávané zahradnickým firmám takže pro úředníky není vejvar.
Proto se park vpředu zničí tím, že se to bouchne na barák a vzadu (kde by to stačilo nechat na pokoji a za 20 let to je zarostlé samo) se zadá "náhradní výsadba", popř.nějaká ta cestička a lavička, co bychom neudělali pro občany,že. Podle velikosti a zkušenosti se "zelení" jinde, to odhaduji na 2-5 melounů. Spokojenost všeobecná- kromě Péťi Bratského a jeho kumpánů si na menší všimné přijdou i soudruzi a soudružky z odborů Životního prostředí a Majetku+nějakej ten místní poslaneček. Přejme jim to.
2. prosince 2010 1.55 odpovědětRE: RE: Senátor Bratský a radnice Prahy 13 staví ve vokovické ze (Franta)
haha, ani s Moldanem zadna vyhra, pozitivni lustracni osvedceni.... by se toho jeste naslo.

Ale skautík Bráca se docela vybarvuje :-) Prej dela toho poradce Chalupovi jen za litr mesicne. No vsak brebendy z hazardu z Karlovejch Varu mu to jiste vynahradi :-D haha :-D
22. ledna 2011 21.25 odpovědětRE: Projekt Byty Bubeneč (Kamila Šebestová)
podle stránky s nabídkou bytů v této ubikaci je už několik bytů prodáno.Chápou vůbec ti zoufalci, že budou žít za velké peníze těsně u silně frekventované trati? Kromě toho ten puch ze s.račkárny je hrůzný, vždycky byl a ještě dlouho bude.Žila jsem v v Bubenči skoro 10 let, ale prchla jsem na Prahu 10, je zde jako v Garmiši, zlaté Strašnice....
20. února 2011 0.29 odpovědětRE: Strnadovy zahrady: Centrální park Veleslavín nebo zastavění (Jakub Těšínský)
Paní Matoušková,

díky, že neustáváte v této kauze. Nabízím svou pomoc v jakýchkoli dalších krocích, které byste chtěla pro zabránění změny územního plánu udělat, stejně jako v případě stavenišť metra. Přeji vám mnoho sil a zdaru.

Jakub Těšínský
20. února 2011 21.38 odpovědětRE: RE: Strnadovy zahrady: Centrální park Veleslavín nebo zastav (Anna Matoušková)
Bohužel v tomto případě jsme v poslední fázi projednávání celoměstsky významné změny územního plánu. Již podaly svá vyjádření a stanoviska dotčené orgány a jednotlivé odbory magistrátu a někdy vbrzku bude veřejné projednávání návrhu změny, pak už jen hlasování na zastupitelstvu hl.m. Prahy od kterého nelze při současné koalici ODS Čssd příliš očekávat. Zajímavý bude "názorový posun" u členů ČSSD (kdysi v opozici) oproti hlasování z podzimu 2009.
6. března 2011 9.30 odpovědětRE: Praha 6, 10 a 13 uložily přes půl miliardy u kontroverzní fi (Jarda Šerák)
Česká republika už nemá s demokracií nic společného. Je to soukromý podnik arogantních, bezohledných politických ignorantů.Je mi z nich zle.
15. března 2011 13.47 odpovědětRE: RE: RE: Strnadovy zahrady: Centrální park Veleslavín nebo za (Martina Soukupová)
Co můžeme ještě jako občané dělat? Jaký je postoj Prahy 6? (nemohu se něčeho čerstvého dopátrat) Mají ještě smysl petiční podpisy? (kolik jich je?) Jsem z Petřin, ale této kauzy jsem se bohužel dopátrala až nedávno.
15. března 2011 20.19 odpovědětRE: RE: RE: RE: Strnadovy zahrady: Centrální park Veleslavín neb (Anna Matoušková)
Radnice v roce 2007 podala na základě soukormého vlastníka pozemků sama podnět na změnu územního plánu na magistrát. Rada argumentuje zanedbaností bývalého zahradnictví a výskytem bezdomovců, změna úp a zástavba má tedy snad být jakýmsi řešením problému. Byli jsme dokonce i na jednání s bývalým panem starostou T. Chalupou (za což nu i touto cestou ještě jednou děkuji) ten je přesvědčen, že se lokalita má zastavět. Stejně tak radnice požaduje aby zde má byla stanice Dlouhý lán. K našim námitkám ohledně Obytného souboru U Strnadových zahrad a ke výše zmíněné stanici(viz. tyto stránky) se během připomínkování konceptu nového úp Prahy MČ vyjádřila zamítavě.

Stále má smysl se pod připomínky podepisovat a to jak pod připomínky ke konceptu nového územného plánu, tak pod celoměstsky významnou změnu Z 2590. A případně přijít na veřejné projednávání na magistrátu až bude vyhlášeno. Děkuji za zájem a podporu.
25. dubna 2011 22.34 odpovědětRE: Na letiště vlakem: objevení Ameriky? (Čenda)
1/2 Každý neseme za své činy zodpovědnost. Ti, kteří obhospodařují společné prostředky ve jménu celé společnosti nebo její části, nesou zodpovědnost o to větší. Proto by tuto činnost měly vykonávat jenom osoby k tomu způsobilé, abychom my ostatní, díky těm nezpůsobilým, nepřišli na mizinu. Tak je tomu v obecné rovině, taková je teorie.
Podívejme se teď na praktickou stránku věci. Prakticky to vypadá tak, že se metrem na letiště nedostaneme. A přesto bylo toto prodloužení prosazováno jako to nejvhodnější řešení, které si Praha a Praha 6 dovedou vůbec představit! Jistě, věci se mění, ale od doby započetí s výstavbou a touto studií nedošlo k žádným výrazným změnám v dopravní situaci, které by takový obrat mohly zdůvodnit. Uváděné řešení, které preferuje železnici, bylo prosazováno již od samých počátků diskuze o rychlé dopravě na letiště mnoha oponenty drahého a neefektivního řešení "Metrem na letiště". Z toho plyne, že se s výstavbou prodloužení Áčka začlo bez ohledu na toto mnohem levnější a efektivnější a dnes již "přijatelné" řešení. Proč k tomu vůbec došlo?
25. dubna 2011 22.36 odpovědětRE: Na letiště vlakem: objevení Ameriky? (Čenda)
2/2
Kdo je tím, jenž nese hlavní zodpovědnost za takto přinejmenším nevhodně investované obecné peníze? Je to pán, po kterém tento nesmyslný projekt, jak teď tato studie Útvaru rozvoje hlavního města dokládá, byl pojmenován, tj. tehdejší starosta Prahy 6, Tomáš Chalupa. Jak prosté! Je tedy nabíledni, že je to on, kdo se projevil jako neschopný hospodář a jako takový by tedy měl nést zodpovědnost za následky svého činění. Ne, nežádám, aby si sypal popel na hlavu, ale mohl by jednat třeba tak, že by nahradil svým poplatníkům zapříčiněnou škodu. To by bylo! Alespoň taková je teorie. Obávám se, že v praxi se nějaká ta odchylka od teorie najde...
17. května 2011 16.44 odpovědětRE: Oblast Strnadova zahradnictví na ortofot... (Hynek)
Čí zájmy pan Chalupa a ostatní zastupitelé vlastně hájí? Koho tedy zastupují? Jisté je, že současní obyvatelé Prahy 6 a zejména dotčené oblasti to nejsou.
Co jim přinese likvidace Strnadových zahrad?
Obytná zóna kolem páteřních ulic Kladenská a Na dlouhém lánu(částečně i Na Rozdílu)je už nyní velmi zatížena dopravou, neboť zmíněné ulice se již dávno staly pomocnými výpadovkami přetížené Evropské ulice. V současné době je zhoršováno životní prostředí kromě menších staveb hlavně výstavbou stanic metra, pak by měla být rekonstruována železniční trať. V případě zahuštění oblasti další bytovou a obchodní zástavbou, bude ekologická zátěž trvale zvýšena přinejmenším o exhalace dalších tisíců aut a topných zdrojů stovek nových bytů.
Za dobu vládnutí současné politické reprezentace na Praze 6 došlo k tak masivní likvidaci zeleně a zahušťování zástavby, která nemá v dlouhé historii obdoby. Kdyby takto postupovalo např. vedení New Yorku, jejich Central Park by byl již dávno minulostí.
17. května 2011 16.45 odpovědětRE: Oblast Strnadova zahradnictví na ortofot... (Hynek)
Kouzlo této části Vokovic a Veleslavína je právě v její jakési divokosti. Je to poslední místo v celé této oblasti, o kterém lze ještě hovořit jako o zbytku přírody, kde mohou volně hnízdit ptáci a drobná zvířena. Pokud zastupitelům současný stav vadí natolik, že nemají na řešení nic důležitějšího, pak jediným řešením s přínosem pro obyvatele Prahy by bylo vytvoření centrálního parku s lesoparkovou úpravou.

Nesmyslnost projektu podtrhují argumenty (spíše sny) o tom, jak se místo stane centrem obchodů, služeb a odpočinku. Malé obchody nemají šanci na přežití (viz řada stávajících obchodů v této oblasti), takže nejspíš investor(mimochodem kdo to je?) předpokládá nějaký supermarket.
Sterilní ostrůvky parkových ploch, s kterými je v projektech kalkulováno, jsou pouze formalismem a nemohou být srovnatelným zdrojem kyslíku se vzrostlou zelení, která roste ve Strnadových zahradách nyní.

Je-li takový tlak na výstavbu nových bytových komplexů (i když mne nenapadá, od koho jiného než od developerů by mohl tlak vznikat), proč pro případné rozšíření obytných ploch nevyužít část pozemku po bývalé veleslavínské teplárně, jejíž ruiny zde mohou vadit více než neopečovávaná zeleň.
18. května 2011 7.54 odpovědětRE: RE: Oblast Strnadova zahradnictví na ortofot... (Anna Matoušková)
Děkuji za váš náhled na věc, všechny argumenty, které uvádíte jsou zahrnuty v podaných připomínkách k celoměstsky významné změně územního plánu Z 2590 z r. 2008 a ve věcně shodných připomínkách ke konceptu územního plánu Prahy z r. 2009. Nejzávažnější je právě na závěr zmíněná skutečnost, že v těsném sousedství Strnadových zahrad se nachází zhruba 4ha brownfields. Proč se tedy mají zastavět i pozemky spadající do zemědělského půdního fondu s vodními zdroji a unikátním potokem v těsném sousedství školy? Během jednání s bývalým panem starostou(ODS)jsme se samozřejmě dozvěděli, že soukromý vlastník má právo naložit se svými pozemky jak uzná za vhodné, na zasedání zastupitelstva v r. 2007 byl pro změnu jediným argumentem neutěšený stav a bezdomovci. To je vše. Jelikož koncept územního plánu předpokládá přednostní zástavbu na brownfields jaksi automaticky a Strnadovy zahrady běží ve zrychleném řízení jako celoměstsky významná změna výsledkem má být zastavění veškerých volných ploch v oblasti.
22. května 2011 23.54 odpovědětRE: Radnice Prahy 6 nahrává zastavění dosud ... (Anna Matoušková)
Zajímavá chybička, prostor není hektarový ale skoro šestihektarový. Nová stanice si podle posudku vyžádá, aby tento úsek byl na rozdíl od zbývající části zatunelované trati ražen (ne hlouben, rovněž je konstatováno, že nebude dostatečně vytížená, studie konstatuje, že v oblasti Veleslavína se podzemní voda nachází mnohem blíže pobrchu než se předpokládalo. Poměrně závažné je, že stanice Dlouhý lán jako jedniná dosud nebyla posouzena podle EIA (studie posouzení vlivu na životní prostředí k záměru modernizace trati Praha - Kladno tuším z konce roku 2008 poč. 2009) protože stanice byla na žádost MČ Praha 6 do záměru vložena dodatečně. Je tato stanice potřebná? Za současného stavu cca jeden km od další stanice vlaku Veleslavín, kousek od právě stavěné stanice metra Červený vrch a 5 minut od zastávky tramvaje?
23. května 2011 22.53 odpovědětZástavba Kulaťáku (Franta)
týýýý brďo, to je měňavka, skoro jako chobotnice nebožtíka Kaplického na Letné.... Se divím, že v podobném duchu nerekonstruovali naší slavnou radnici :-D
4. července 2011 19.27 odpovědětRE: Vítězný projekt na Vítězném náměstí aneb co na Kulaťáku vyro (Moravec)
Jako v poslední době vždy, pomník, ale jestli se to hodí k okolí nikoho nezajímá. To co vyhrálo je jedním slovem hnusné :-(
4. července 2011 19.45 odpovědětRE: Na letiště vlakem: objevení Ameriky? (Moravec)
Ona ani ta slavná rychlodráha není zrovna výhra. Jako obyvatel Veleslavína jsem se několikrát účastnil besed na toto téma s PRAGEM, což je spolek, který to chce realizovat. První sranda - vlak má jet v podzemí jako metro od Dejvic po Veleslavín - náklady totožné s Metrem. Nám nejvíc ale vadil hluk - ten by byl mnohem vyšší než u normální stávající železnice. Zásadní problém ale který se skoro vždy vynechává je pro koho by to bylo, přesněji, jaká by byla cena jízdenky? Na rychlodráhu a to nám zdělili dotyční projektanti by totiž tramvajenka neplatila ani náhodou!!! A odhadovaná cena jak nám zdělili by byla cca 120Kč nejméně. Proto jsem jásal, že bude metro ale ejhle - akce Motol a bylo jasno. Jde o záměr aby se rychlodráha pro pár lidí na letišti stavěla! Původně přece měla na petřinách odbočovat na Ruzyň a Letoště, což mělo logiku.
31. července 2011 20.45 odpovědětRE: Zničí magistrát ve středu 3. srpna zelené plochy Strnadova z (Josef Filip)
Dalším "želízkem v ohni" je pak změna Z2500/00 - plánovaná výstavbe Multifunkčního operačního střediska Malovanka na místě u křižovatky Malovanka, kde má být zeleň. Informace o námitce a kde ji podepsat najdete na www.sppzo.cz

Držím palce posledním zbytkům zeleně v okolí našich obydlí.
1. srpna 2011 10.01 odpovědětRE: Zničí magistrát ve středu 3. srpna zelené plochy Strnadova z (Kateřina Amiourová)
Nemám okruh lidí, ktří by mohli podepsiovat archy, ale je mi líto, že nemohu podepsat elektronickou petici zde - už pro to, že se mi často stává, že nemám ani na kartridge k tisku.
1. srpna 2011 11.27 odpovědětRE: Zničí magistrát ve středu 3. srpna zelené plochy Strnadova z (Pavel Pudlak)
U nas ve Starych Vokovicich je situace podobna: zelene plochy mezi zastavbou nedavno presli do soukromych rukou a stejne tak i kus Sarky na okraji Vokovic uz neni prirodni park ale soukromy pozemek.
1. srpna 2011 13.21 odpovědětRE: RE: Zničí magistrát ve středu 3. srpna zelené plochy Strnado (Anna Matoušková)
Dobrý den, děkujeme za vyjádření podpory našemu snažení,v tomto případě však mají smysl pouze podpisy na papírové archy, připomínky musíme uplatnit tedy podat na magistrátu nejpozději 3.8.
3. srpna 2011 15.58 odpovědětRE: Zničí magistrát ve středu 3. srpna zelené plochy Strnadova z (Novák)
Dobrý den, nemyslím si, že zde uvedené okolnosti jsou pravdivé. Nicméně bydlím nedaleko dotčeného území a souhlasím s výstavbou , tak jak je v současné době navržena.
Zde je několik důvodů. Bojím se nechávat děti procházet v okolí devastovaného území a nemyslím, že by případn obnova parku, či zeleně zabránila pobývání bezdomovcům.
V okolí není žádná občanská vybavenost..

A nakonec malou poznámku. Nejvíce proti tomuto brojí bývalí komunisté. A to mně stačí.
Děkuji
3. srpna 2011 19.23 odpovědětRE: RE: Zničí magistrát ve středu 3. srpna zelené plochy Strnado (Jan Prochazka)
Cela akce nesmeruje k tomu, aby na miste zustalo stavajici rumiste, ale k tomu, aby jeho development byl co nejcitlivejsi a nejvhodnejsi pro danou urbanistickou oblast. Jde o to, aby tam nepostavili predimenzovane domy s mimimem zelene a s nedostatecnou dopravni obsluznosti, ktera bude navadet desitky ci stovky aut do residencnich ctvrti.
3. srpna 2011 22.37 odpovědětRE: RE: Zničí magistrát ve středu 3. srpna zelené plochy Strnado (Jan)
Vážený pane Nováku,
dovedu si představit, že jsou lidé, kteří dají přednost šestipatrovým krabicím v jinak vilové a domkové čtvrti namísto velkého parku. Každý jsme holt jiný. Problém je ale v tom, že o tom MUSÍ být vedena debata s veřejností a že nelze připustit, aby nám radnice léta slibovala velký park a tajně přitom zařizovala převedení téže plochy ze zemědělského půdního fondu na zastavitelné pozemky.
Jestli si ale děláte naději, že v momentě, kdy dojde ke změně funkčního využití pozemků se začne stavět a zanedbaná plocha se přemění ve Vámi vysněné sterilní krabicové sídliště, pak jste na omylu.
Převedením pozemků na zastavitelné se tyto pozemky pouze několikanásobně zhodnotí a to je vše.
Stavět se tam potom bude někdy, až to bude výhodné. Za současné situace na trhu realit bude území chátrat ještě řadu let.
3. srpna 2011 22.52 odpovědětRE: RE: Zničí magistrát ve středu 3. srpna zelené plochy Strnado (Jan)
Ještě otázka, pane Nováku - argument s chybějící občanskou vybaveností je zajímavý. Mohl byste upřesnit co za "občanskou vybavenost" Vám v místě chybí a co z toho projekt řeší ? Chybí tu toho hodně, to ale neznamená že Změna Z2590to řeší.
Váš paušální argument si nějak pamatuji právě z dob kdy tu komunisté vládli. Tak nevím, nevím :)
11. srpna 2011 11.47 odpovědětRE: Změna územního plánu - nová obytná čtvrť Sedlec (lenka)
Mně se zástavba nelíbí,,vybrali jsme si sedlec k bydlení,že je okoullující a přitom blízko centra.Nechci ,aby byla naše vesnička zničena,hlavně komu to prospěje? Zajímá mne, kdo se zase na takévto změně územního plánu napakaje?
16. srpna 2011 8.38 odpovědětRE: "Praha - přívětivé město" - nové centrum Veleslavína a Vokov (Martin Sedláček)
Sedím a jen zírám, neschopen se pořádně vyjádřit.
Netušil jsem, že pohled na "zástavbu" Vokovic, kde žiji přej 40let, se mnou tak zamává.
21. srpna 2011 17.39 odpovědětRE: Na Bořislavce - vlastně podle metra na Č... (Anna Matoušková)
V souvislosti s obchodním a administrativním centrem na Bořislavce upozorňuji na zcela zbytečnou demolici dokonale zachované funkcionalistické stavby Měnírny Bořislavka kterou bylo bez větších nákladů možné adaptovat např. na unikátní galerii. V době demolice (tedy v prosinci 2004) tehdejší vlastník developerská společnost Paleg na žádost Národního technického muzea sice předal originální projekt architekta Josefa Kříže, neumožnil však stavbu zdokumentovat, stejně tak odmítl přenechat části dochovaného vybavení muzeu. Vokovice jižně od Evropské tak zřejmě přišly o nejpozoruhodnější stavbu na svém území. Nenechte se mýlit poničeným vzhledem stavby na fotografiích: po uveřejnění článku ve Večerníku byla jakýmisi vandaly přes noc urychleně upravena do jakoby desolátního vzhledu a dva dny na to srovnána se zemí. 
Více na vcpd.cvut.cz
www.zastarouprahu.cz
21. srpna 2011 17.46 odpovědětRE: RE: Na Bořislavce - vlastně podle metra na Č... (Anna Matoušková)
Ještě jedna hořká poznámka. V článku KZSP je několik nepřesností např. Národní technické muzeum, Klub za starou Prahu (konkrétně pan Karel Ksandr za obě výše zmíněné organizace), Národní památkový ústav i Městská část Praha 6 (radní Jiří Hermann) byli již nějméně osm měsíců předem informováni o tom, že by bylo třeba stavbu před demolicí když ne zachránit tak alespoň zdokumentovat. Ani jedna z námi oslovených institucí nehnula prstem. Pokud tedy někdo z vás má jakoukoliv fotografii z dob kdy měnírna byla celá nebo z dnů její demolice prosím přihlašte se, jde o skutečnou vzácnost.
7. září 2011 14.30 odpovědětRE: Menší problĂ©m Houstone, trošku to tu houstne (kdScvwgqpxKTChtfeBj)
Very true! Makes a change to see smooene spell it out like that. :)
4. října 2011 17.54 odpovědětRE: Vítězný projekt na Vítězném náměstí aneb co na Kulaťáku vyro (Budil)
Místo pomníku Lenina tam bude Pomník chalupy
9. října 2011 22.58 odpovědětRE: Dříve byli "Partyzáni" napojeni na Kulať... (Radek Adamec)
Už teď všichni objíždí kolem vysokých škol, Teronskou se bude objíždět kolem dvou základek.
Jugoslávských part. je přitom pro hlavní provoz nejvhodnější... Jste si jisti, že vyhláška není chybně interpretována, že není možné použít různé způsoby posílení bezpečnosti chodců i bez zúžení a bez semaforů? Nebyly by snad i semafory se dvěma pruhy pro plynulost vhodnější?
9. října 2011 23.16 odpovědětRE: Park Ve Struhách - japonská zahrada se radnici nakonec nelíb (Radek Adamec)
Hřiště je super... Jen zmenšení branek je pro fotbálek velká škoda. Pro floorbalový míček jsou ještě hratelné, ale ani tak by zvětšení neuškodilo.

RA
12. října 2011 22.08 odpovědětRE: RE: Dříve byli "Partyzáni" napojeni na Kulať... (Martin Šubrt)
Přechod přes dva jízdní pruhy mohl být ponechán. Norma platí pouze pro novostavby a rekonstrukce, při nichž dojde ke změně obrub. Kdyby se zde ostrůvek nestavěl, šlo by jen o opravu povrchů a kolejí a nemuselo se nic měnit. Celá situace v oblasti je složitější, jen dodám, že oproti loňsku jezdí ulicí Jugoslávských partyzánů už o více než 1/3 méně vozidel, tj. kolony skutečně nezpůsobuje nárůst intenzit provozu ale opravdu ten ostrůvek. Semafor tam umístit nejde, tak blízko kruháku by měl vliv i na výjezd z něho a muselo by se to signalizovat celé. Bylo by to na dlouhou vlastivědnou procházku, co tam je všechno za problémy.
14. listopadu 2011 1.02 odpovědětRE: RE: RE: Dříve byli "Partyzáni" napojeni na Kulať... (Jirka)
Zdravím a díky za znalecký posudek. Předpokládám, že úbytek intenzity na JP je podložený měřením, rád bych se zeptal - jaké je pro to vysvětlení? Díky :-)
14. listopadu 2011 9.58 odpovědětRE: Kulaťák: silné znečištění v důsledku prašnosti a zplodin z o (Mazáčová)
Ty kytičky, co jsou na obrázcích a další, které jsme tak nadšeně přičítali k dobru bývalému panu starostovi,nás přijdou pěkně draho. Ano,máme čisté ulice, parky,zmíněné kytičky,i třeba opravené školy. Za to se stává Praha 6 jedním obrovským dopravním uzlem. Až se v celé kráse / a navazujícím problému/ objeví oblast Prašného mostu, až bude třeba situaci řešit např. tunelem pod Hanspaulkou, až nám budou nad hlavou hřmít další a další letadla z nové ranveje, která bude o l,5 km blíž k nám, až se zjistí, že bývalým p. starostou utopené stamiliony v pochybné finanční instituci "někde" budou chybět /třeba na to čištění pomníku/ - co pak?
14. listopadu 2011 19.18 odpovědětRE: RE: RE: RE: Dříve byli "Partyzáni" napojeni na Kulať... (Radek Adamec)
Odpoved je na snade... Kolony se tak zvetsily, ze cela jedna tretin ridicu ji objizdi(!) a to prave (mj?), jak je uvedeno vyse. ...coz je nebezpecnejsi nez dvoupruhove vjezdy a vyjezdy (napriklad stale existujici par metru vedle z CS armady na kulatak). Nelze zmenit predpis o bezpecnosti, ktery zvysuje nebezpeci u skol???
14. listopadu 2011 20.04 odpovědětRE: RE: RE: RE: Dříve byli "Partyzáni" napojeni na Kulať... (Martin Šubrt)
Ano, úbytek intenzity na JP je podložen sčítáním dopravy na křižovatce JP - Zelná na koci září a jejím srovnáním s týmž sčítáním loni. Vysvětlení je asi takovéto. Do Kulaťáku nyní za hodinu najede jedním pruhem max. 400-500 vozidel. Pro srovnání, běžným jízdním pruhem na běžné křižovatce projede ve špičkové hodině cca 1600 - 2000. Z toho vyplývá, že i ve špičce je výkonnost toho vjezdu cca čtvrtinová oproti běžným křižovatkám. Oproti stavu před úpravou je výkonnost poloviční, někdy o fous horší. Fronta 300 m v JP znamená popojíždění 10 minut, což už je pro řidiče neúnosné. Celkově ovšem auta na Praze 6 ve směru od Suchdola spíše přibyla. Jen jedou Horoměřickou, Papírenskou, Studenstkou, Ve Struhách, Antonína Čermáka, Terronskou. Ještě než se Terronská otevřela směrem do Čs. armády, jezdilo v ní stejně aut, jako když byla otevřená. Nyní se její intenzity ve směru dc pomalu blíží těm v JP. Ono je to logické, když ty objezdy jsou místo čekání v JP až o 2/3 rychlejší. Problém je, že stání v JP odnesou i busy.
14. listopadu 2011 20.07 odpovědětRE: RE: RE: RE: Dříve byli "Partyzáni" napojeni na Kulať... (Martin Šubrt)
samozřejmě Zelená :-))) - k tomu překlepu

Jinak právě špatný provoz busů způsobuje, že lidé, kteří můžou, raději vezmou auto...v tom se čeká lépe. Tj. výsledek opatření před Kruhákem je ten, že do Prahy 6 jede víc aut, busy nejezdí pořádně ani na Strahov ani na Suchdol, tam kolikrát šlapou studenti do kopce pěšky, bo plný bus už nestaví, a na JP je delší kolona, která se courá pomaleji a víc smrdí místním a v okolních obytných ulicích vzrostl počet aut o 100 - 300%.
29. listopadu 2011 10.42 odpovědětRE: Na letiště vlakem: objevení Ameriky? (vitek)
no co tak koukám tak se všude najdou chyby že? nevim proč se tady na těchto stránkách řeší pořád jen Chalupa a jak je všechno špatně... laskavě se jeďte kouknout na prahu 5,7,8,2,1... šestka je oproti nim fakt někde jinde! a k tomu metru - souhlasím že metro do motola je skutečná kravina, kolik jezdí do motola denně lidí? nechápu z jakého důvodu je taková oklika ospravedlnitelná! vždy jsem byl pro metro na letiště, ale plus minus pod evropskou, takle je to k ničemu, a s tou rychodráhou je to snad vtip, nebude zařazena do mhd, stojí stejně jako metro ne-li víc, dělá bordel, a pro lidi z prahy 6 je k ničemu, možná tak pro turisty nebo kladeňáky ale chci vidět jak dají stovku za deset minut ve vlaku :-)
7. prosince 2011 18.20 odpovědětRE: Rychlodráha z Kladna na pražský Veleslavín se začne stavět d (Petr Staněk)
To, že může slavná rychlodráha definitivně skončit ve Veleslavíně, se psalo na dopravním webu - tady to je:
dopravni.net
Za vším hledej prachy, ve hře jsou lukrativní pozemky...
9. ledna 2012 13.36 odpovědětRE: RE: Kulaťák: silné znečištění v důsledku prašnosti a zplodin (zewa1)
Mám dojem, že nynější situace v Dejvicích je hrůzná a tragická.Rodiče na ul.JP žili od roku 1945, ale moje rodina před 6 lety ve stejném bytě už neunesla dopravní a ostatní související zátěže.
Kde je asi ta atraktivita a jedinečnost bydlení v Dejvicích vyjádřená výší nájemného, opravdu nevím.Ulici JP není možné ani přejít,nákupní možnosti zde jsou silně omezené, pokud nechci peníze nosit do asijských večerek.Jediným východiske pro nás bylo vyprodat všechen nemovitý majetek v rodině a koupit si byt v tzv. širším centru.Na metro mám teď stejne daleko jako jse měla na Dejvickou, tramvaj mi staví nedaleko a do supermarketu mám autem 2 minuty.Jsem šťastná, a kde že to bydlím , ve STRAŠNICÍCH.....
23. února 2012 12.07 odpovědětRE: Alej Thákurova: Odstranění zábran? Převzetí péče! (Jakub Těšínský)
Převzetí odpovědnosti Tilia Thákurova je po nabídce milionu korun (tuším že od Arniky) další obdivuhodný krok, který naprosto kontrastuje s postupem osob a úřadů, které jsou za péči zodpovědné a z našich peněz placené.

Na webu jsem nikde nenašel kontakt na Tilia Thákurova abych jim osobně poděkoval a nabídl pomoc, činím tak alespoň touto formou (a pokud kontakt najdete rád o něm uslyším).
23. února 2012 16.06 odpovědětRE: TZ: Obyvatelé Dejvic zvedli hozenou rukavici magistrátu: cht (petr Hrdina)
to je sice překvapivé vyvrcholení dlouholetého sporu, ale pokud se tím park zachrání, pak díky za něj...
27. února 2012 17.20 odpovědětRE: Prodloužené metro A bude bez parkovišť, odstavená auta zapln (Pražáková)
Standardní scénář: postavit naddimenzovaný terminál za "městské" peníze, bude nevyužitý, tak ho město levně odprodá soukromníkovi, který dostaví administrativní budovu a bude vydělávat. Zhoršení životního prostředí, které to přinese, nikoho ze zodpovědných nezajímá.
1. března 2012 8.38 odpovědětRE: Projednávání celoměstsky významných změn pokračuje (Jiří Antonín Votýpka)
Celé zmíněné území, včetně nejbližšího okolí jsou archeologicky významná, možná nejvýznamnější oblasti s výskytem artefaktů z období 3-8.století. Dosud zde nebyl prováděn v novější době archeologický průzkum.Nálezy jsou zde i ze starších dob, ve vrstvách bývalých cihelen a hlavně na sedlecké straně z doby neo až paleolitické. Nálezy pochází z let kolem roku 1900, jsou prezentovány např. v brněnském museu Anthropos.Všude kolem je mnoho cihlářské a sochařské hlíny, svahy jsou také významné z hlediska vodohospodářského, je předpoklad že dojde narušení hladiny spodní vody i na území nad Sedlecem - Suchdolské terase.V celé oblasti je velmi nevhodné posílit velkoměstské urbanizační změny.
J.A.Votýpka,1.3.2012
24. března 2012 23.29 odpovědětRE: Lípy Thákurova † (M.Drtinová)
Někdo dal "nezištně" příležitost spřízněné firmě
na výdělek (kácení, sázení atd..), protože o peníze jde až na prvním místě. Zájmy a názory obyvatel nikoho nezajímají a pojem příroda už vůbec ne - stromy se bránit neumí - škoda.
Tomu, kdo to má na svědomí, přeji, ať se mu to brzy vrátí ( třeba o volbách) !!!!
31. března 2012 20.53 odpovědětRE: Bydlení U Hvězdy - kontrast se Starou Li... (Jičínská)
Připomíná mi to někdejší dřevěné sokolské šatny vedle Strahovského Sletiště. MOžná, že architekt opisoval.
1. dubna 2012 10.11 odpovědětRE: Tramvaj až do Podbaby, kolony až do Podbaby (dalibor)
Presne toto ma hodne vytača od momentu , kedy to začal realizovať! Na tomto porjekte, ako aj na tuneli blanka vidieť, že to projektovali dopraváci , bez akéhokoľvek náhľadu architekta na vec. Nepraktický , doslova šialený zásah , ktorý totálne znepriepustnil príchod od podbaby. Vo fotogalérii sú krásne vystihnuté všetky postrehy , aj s tou nezmyselnou trávou uprostred kolajových pásov, ktoré mohli súžiť prazskej MHD.Mesto nie je parčík, ale pulzujúci organizmus, ktorý by mal prúdiť. Jednopruhom na vyústení z obrovskej spádovej oblasti sa to iste nedosiahlo.
2. dubna 2012 17.31 odpovědětRE: Prodloužené metro A bude bez parkovišť, odstavená auta zapln (John)
1 3000 000 000 Kč za 600 parkovacích míst, tedy 2 MILIONY ZA JEDNO PARKOVACÍ MÍSTO. Za tyto peníze by se dal postavit kus trasy metra na Dlouhou míli, kde je dost místa na povrchové velkoparkoviště. Zde by byly ceny za jedno stání cca 100 x nižší. Za veřejné peníze žádný problém, protože stále platí, že z cizího krev neteče.
Z Divoké Šárky na Dlouhou míli je to jen 2,5 km. Tramvajová trať by se tam za tu 1,3 miliardy postavila celá.
7. dubna 2012 22.59 odpovědětRE: Nový projekt radnice - budovy hezky česky (Franta)
No to je dobrý, celkem jsem se zasmál :-) Ale je fakt, že anglický názvy jsou už dost protivný. Bohužel jdeme se světem vzhůru k lepším zítřkům!
9. dubna 2012 22.29 odpovědětRE: Slibovali park, navrhují byty (helena.misova)
dobrý večer,bydlím v těsném sousedství Strnadova zahradnictví,jsem proti velké výstavbě,ale raději budu koukat na rodinné domky než na desítky opilých zfetovaných existencí,kteří dělají neskutečný nepořádek,všude se válejí lahve ,plechovky,krade se a to vše v okolí školy aškolky,nikdy se v této části Prahy, tak špatně nežilo,stahují se sem bezdomovci z celé republiky,prosím už něco dělejte s pozdravem Míšová
11. dubna 2012 2.07 odpovědětStrnadovo zahradnictví (irena rousková)
Bydlím v blízkosti Strnadova zahradníctví přes 50 let.Zásadně nesouhlasím s tím ,aby v této části byla zástavba.Již v minulém režimu zcela zmizel velký park a naho místě stojí zimní stadion ,který má povolený provoz do 24.00h.Je to naprosto neakceptovatelné vzhledem k blízkosti doů.Už si opravdu užíváme dost hluku.Na místě Strnadova zahradnictví byl přislíben původně park,vzhledem k blízké Zakladní škole a Poliklinice by to bylo zcela potřebné.Nenápadně mizí stromy kolem potoka je zřejmé,že byly vykáceny zcela zdravé stromy.Nedovolme aby nám zmizela další zeleň v našem okolí.Bezdomovci kteří momentálně využívají Strnadovo zahradnictví předpokládám zde stejně nemají trvalé bydliště. Irena Rousková
14. dubna 2012 18.05 odpovědětRE: RE: Slibovali park, navrhují byty (Anna Matoušková)
K oprávněným stížnostem k situaci na pozemcích Strnadova zahradnictví je třeba říci, že za stav a bezpečnost na svých pozemcích zodpovídá vlastník přičemž situace zde nijak nesouvisí se schválením nebo neschválením změny územního plánu a následnou výstavbou. Navíc ani případná přeměna na stavební pozemky ještě nezaručí, že se stavět začne a že se něco změní. Pokud by majitel měl zájem něco vyřešit mohl by tak učinit okamžitě např. tak, že svěří ostrahu areálu ochrance. Dovedete si představit, že by např. někdo v ul. Nad Bořislavkou nechal na své zahradě tábořit skupinu bezdomovců aniž by zde zasáhla policie?
12. června 2012 16.32 odpovědětRE: Rooseveltova ulice: vila ustupuje, Bubeneč Gardens nastupuje (XYZ)
Podal někdo trestní oznámení o podezření z korupce ?
14. června 2012 8.49 odpovědětMetro: stanice Bořislavka??? (Sládek)
Taky vám přijde jako nehoráznost, že se radní rozhodli jít na ruku investorovi, který má v plánu stavět Shopping park Bořislavka (to je jeho problém, že projekt tak pojmenoval a ne náš) a rozhodli, že přesunou Bořislavku o zasávku výš, aby se zastávka metra jmenovala shodně s plánovaným nákupním centrem? Nechci na Bořislavce nákupní centrum, ale hlavně nechci nezodpovědné radní, kteří jsou ochotni takto ničit Prahu 6! To je přece nehoráznost, přejmenovat Horoměřickou na Bořislavku a Bořislavku na Na Pískách. Bořislavka je tam kde je! To se zas nechali podplatit, nebo se úplně zbláznili???
viz: zpravy.idnes.cz
20. června 2012 11.34 odpovědětRE: Senátor Bratský a radnice Prahy 13 "staví" ve vokovické zele (honza vlach)
Slot game důrazně "varuje" oponenty: https
20. června 2012 11.37 odpovědětRE: Senátor Bratský a radnice Prahy 13 "staví" ve vokovické zele (honza vlach)
pardon, oprava odkazu:
lh4.googleusercontent.com
20. června 2012 13.12 odpovědětRE: Může na Špejchaře stát kancelářský monolit? (E. Dobiášová)
Odpověď na tuto otázku zdá se být absurdní - "Ano, může." Tak, jako mohou stát 3 lofty mezi rezidencí amerického velvyslance a velvyslanectvím Číny, může stát vedle Kotěrovy, Jurkovičovy, Suchardovy, Maškovy či Koulovy vily osmipatrové Letná Bussines Centre. Pokud radnice projekt, který dřív tak energicky odmítala, teď schválí, dá jasně najevo, koho a co v Praze 6 preferuje. Zatím my, obyvatelé sousední Slavíčkovy ulice (jež je "galerií architektury pod širým nebem" „a učebnicí architektury vývoje rodinného domu", viz www.ceskatelevize.cz a které hrozí odpis), máme naději, že radnice Prahy 6 preferuje zachování českého kulturního dědictví před finančními zájmy zahraničního developera a že jí záleží na tom, aby si památková a rezidenční zóna Bubeneč , přes všechny v poslední době utržené šrámy, udržela svůj punc výjimečnosti.E. Dobiášová
22. června 2012 13.37 odpovědětRE: Může na Špejchaře stát kancelářský monolit? (Edvard Outrata)
Souhlasím s komentářem Eleny Dobiášové uvedeným výše.
23. června 2012 22.10 odpovědětRE: Vily mizející... (Radek)
Vedle v Rooseveltove ulici 14 (zatim) urednici nepovolili postavit v zahrade 3 podobne bytove domy s odkazem na vilovou zastavbu... Pry by klidne povolili 3 soliterni vily. Podnikatele/developri se ovsem odvolavali na Rezidenci Rooseveltova a bytove domy, ktere nahradily vily na druhe strane v ulici Charlese DeGaula. Umi Vase obcanske sdruzeni sledovat a vcas informovat o zahajeni uzemniho rizeni? ...pokud sledujete nastenky stavebniho uradu.
Dekuji za Vase snazeni
Radek
24. června 2012 13.06 odpovědětRE: Může na Špejchaře stát kancelářský monolit? (V.Čermáková)
Myslím,že může. Jiná otázka je jestli to dává smysl. A to, alespoň mně, nedává.
Léta jsem jezdila kolem letenských vil a říkala si, kdy už se jejich majitelé odhodlají k opravě nebo kdy se do situace vloží úřady, aby zabránili chátrání objektů v Městské památkové zóně. A teď se dozvídám, že tyto vily mají ustoupit stavbě výškové budovy s komerčně-administrativním využitím. (A to v situaci, kdy jsou již několik let bezúspěšně rovněž ke "komerčně- administrativnímu" pronájmu obrovské prostory na Hradčanské). Ze zápisu Komise pro územní rozvoj Prahy 6 se dozvídám, že dopravní obslužnost této budovy se 4! patry podzemního parkování by měla vést Slavíčkovou ulicí- tou tichou ulicí prvorepublikových i starších vil! Bylo pro mě tedy velkou úlevou, když jsem si přečetla postoj Útvaru rozvoje Hlavního města Prahy k plánované stavbě (viz níže připojené dokumenty). Že by přece jen mohl občas zvítězit zdravý rozum a veřejný zájem nad rozumem pokřiveným osobními či lokálními zájmy?
25. června 2012 9.23 odpovědětRE: Může na Špejchaře stát kancelářský monolit? (Jana Outratová, Ing. CSc)
Určitě NE.
a) Celá oblast od Špejcharské křižovatky směrem k ulici Pod kaštany je vybudovaná na přelomu 19. a 20. století. Její krásné a mnohdy památkově chráněné vily jsou chloubou Prahy i celé naší země. Mnozí diplomaté nás informují, že tolik kvality a krásy na jednom místě neviděli nikde jinde na světě. Kancelářský monolit by svým stylem a zejména svou mohutností znamenal hrubé narušení této unikátní zóny.
b)Pro tuto zónu existuje omezení výšky nových staveb, které by tímto bylo porušeno.
c) Po celém městě vidím na kancelářských budovách inzerce k pronájmu volných prostor. Proč budovat další, pokud existující budovy nejsou plně využity?
26. června 2012 12.39 odpovědětRE: Může na Špejchaře stát kancelářský monolit? (ing.arch. Michal Ibl)
Neměl by rozhodně stát z několika důvodů, které již byly správně vyjmenovány v níže uvedených komentářích, ale také z dalšího důvodu:
Při stavbě tunelu Blanka byla jeho trasa vedena právě mezi těmito vilami a vilami na druhé straně ulice Milady Horákové ( Indická ambasáda, Církev posledních dní Ježíše Krista) tak, aby mohly tyto vily zůstat na svém místě a byla zde urbanistická kontinuita vilové čtvrti plynule přecházející do Letenského parku. Projektantem Tunelu Blanka firmou Satra byly dokonce naprojektovány specielní a nákladná opatření pro záchranu těchto vil, která byla i následně provedena z kapes daňových poplatníků.
Nerozumím tomu, proč tyto vily mohly přežít náročnou a nákladnou stavbu tunelu pod nimi a nemohou přežít spekulativní tlak investorů ?? Pakliže před několika lety existovala společenská a politická shoda na zachování těchto objektů měla by existovat i nadále, protože do jejich záchrany bylo již nemálo investováno!!
2. července 2012 11.14 odpovědětRE: Může na Špejchaře stát kancelářský monolit? (Stegbauerová Irena)
My všichni - kteří žijeme v tomto státě kontinuálně od "sametové" - víme, že může. Zdaleka to nebude první(ani poslední)zrůdnost, která se námi zvoleným zastupitelům (na všech stupních), podaří a podařila. Bezvýhradně souhlasím se všemi příspěvky na fóru, všechny námitky, které bych za sebe chtěla vznést, byly vzneseny. Ve Slavíčkově ulici jsem žila 59let, z rodinných důvodů jsem ji v loňském roce - slzíc - opustila, měla bych tedy být ráda, že jsem to "stihla"?? Zůstala jsem na šestce - v Liboci, náhodou i tady se má nesmyslně stavět a tím, pro změnu, zničit krásný přírodní kout. Chci jen dodat: mám 'jen' střední všeobecné a zdravotnické vzdělání, ale kdybych kdysi naslouchala svým pacientům a pečovala o ně - tedy pracovala tak, jak pečuje - pracuje většina našeho zastupitelstva, jsem přesvědčena, že bych díky příbuzným či pozůstalým skončila v soudní síni. Nezbývá, než věřit a doufat, že rozum, hrdost, cit a krása zvitězí dřív, než bude úplně pozdě.
11. července 2012 11.13 odpovědět10-patrova věž -Dostavba ČVUT v Jug.partyzanu (Pavel Šabata)
Je stanoveno verejne ustni jednani 8.8.2012 v 9 hod. na OÚ P6 - viz Oznameni stav. uradu P6. Druhe kolecko, kde ČVUT snazi prosadit 10-patrovy vezak v ulici Jugoslavskych partyzanu 1530/3 v miste Menzy/ Billa blizko Kulataku.
Zdravi PS

www.praha6.cz
23. července 2012 23.49 odpovědětRE: Šestka: ve stínu malebných obrázků ze života změny územního (Katka)
Ahoj, radniční Švestka je pořád stejná. Jméno nové starostky je tam každé číslo snad 10x. Možná by se ten plátek mohl přemenovat na "Růžové brejle Prahy 6". Nejvíc mne pobavilo hod vlaštovky na 50 metrů za jejího dohledu. A co jsem slyšela, radnice ty zprávy ještě dotuje asi 50000 korun každý měsíc. Dík za článek a odvážné dloubnutí do radnice, držím vám palce! K.
26. července 2012 14.44 odpovědětRE: Vily mizející... (Hana)
Další vila zmizela na jaře 2012 na rohu ulice Juárezova a Českomalínská!! To je neuvěřitelné, že je to možné!
30. července 2012 15.09 odpovědětOprava chodníků Fetrovská (Alexandr Brynych)
S potěšením jsem v minulých letech sledoval, jak v rámci "Chodníkového programu" probíhá rekonstrukce ulic na Hanspaulce. Již neobnovitelná původní kamenná mozaika, utopená v asfaltu z dob minulých byla nahrazena kamennou mozaikou novou - z lámané žuly, podél obrubníku s dvouřadým proužkem z bílé kostky. Chodníky (např, ulice Na Hanspaulce, Na Kuthence...) byly po opravě zakončovány v křižovatkách tak, aby na ně bylo možné navázat při dalších opravách do další ulice. Dnes ráno jsem zjistil, že ulice Fetrovská bude dlážděna betonovou dlažbou, která na Hanspaulku nepatří, nezapadá a nenavazuje. Přitom původní projekt byl vypracován pro kamennou mozaiku. Kdo odpovídá za celkový vzhled Hanspaulky a kdo má na svědomí, že co ulice to jako - každý pes jiná ves...?

Alexandr Brynych
Praha 6
1. srpna 2012 12.50 odpovědětRE: Vítězný projekt na Vítězném náměstí aneb co na Kulaťáku vyro (Jan Cháb)
1. Projekt představuje pouze dílčí řešení při vstupu do Třídy jugoslávských partyzánů.
2. Projekt nerespektuje pseudoklasicistní charakter zástavby ostatních stran náměstí s výjimkou nezastavěné plochy před Šolínovou. Porušuje tento ráz způsobem velmi necitlivým. Tvarově i materiálově. Nerespektuje ani hladinu střech této původní zástavby. Tu by snad bylo možné opustit jen tehdy, kdyby na protější straně vyrostl podobný objekt. Jan Cháb
5. srpna 2012 18.59 odpovědětRE: 10-patrova věž -Dostavba ČVUT v Jug.partyzanu (redakce)
Dobrý den,
na toto téma je doplněn článek "ČVUT přifukuje Technickou menzu na Partyzánech"

praha6ztracitvar.cz
15. srpna 2012 13.07 odpovědětRE: Může na Špejchaře stát kancelářský monolit? (petr příhoda)
Všímám si, jak podnikatelské iniciativy proměňují českou krajinu k jejímu neprospěchu. Zejména v blízkém okolí velkých měst. Snad i proto, že zdejší méně početné obyvatelstvo nestačí na účinný odpor. Že by ale v Praze v lokalitě „Na špejchaře“ mohlo vzniknout osmipatrové monstrum, které by se stalo protiváhou Hradčan, je těžko uvěřitelné. Vždyť Pražanů, kteří by se proti tomu mohli (a měli) ozvat, je tady dost! Nebo snad ne?
Petr Příhoda
16. srpna 2012 23.02 odpovědětRE: Může na Špejchaře stát kancelářský monolit? (L. Horáková)
Rozhodně ne. Je to nehorázné. Je tolik argumentů proti realizaci této stavby. Majitelé domů v této lokalitě jsou omezováni přísnými regulacemi zásahů a úprav domů, developer nechává vily záměrně zchátrat a měl by mít povolení dvě a možná i více vil (v plánech je možné rozšíření až k Hradčanské, to znam. zbourání dalších vilových objektů) zdemolovat a na jejich místě postavit skleněno-kovový kolos, který jen přispěje k unifikaci a odcizení prostoru, a další část Prahy tak bude podobná jakémukoliv shopping či business centre kdekoliv na světě?
Jde o historické budovy, které jsou součástí pražské památkové zóny a součástí unikátního vilového pásma. Jedna vila je dílem funkcionalistického architekta Kamila Roškota (autor mj. hrobky českých králů v katedrále sv. Víta) a druhá je vila s neorenesanční fásadou. Praha by společně s nimi ztratila další kus svého ojedinělého charakteru a krásy.
16. srpna 2012 23.03 odpovědětRE: Může na Špejchaře stát kancelářský monolit? (L. Horáková)
Díky výstavbě čtyřpodlažního suterénního parkoviště se doprava opět nakupí do centra města, bude také např. narušen celkový pohled na Prahu, ... Proti podobným stavbám se v různých částech Prahy (Karlín, Letná) její obyvatelé, lidé, kterých se stavba nejvíce dotkne, bouří, a přesto se zdá, jakoby vlastně vůbec nešlo o spokojenost lidí, kteří ve městě žijí.. I nadále tedy budeme pokračovat v trendu utváření města, a tím i našeho života, krátkozrakým schématem, jehož hlavním cílem je finanční zisk developera, pod diktátem peněz, který opomíjí kulturní, sociální a ekologický dopad?
16. srpna 2012 23.04 odpovědětRE: Může na Špejchaře stát kancelářský monolit? (L. Horáková)
Doufám, že ne, a vyzývám všechny k záchraně těchto domů. Nedovolme, prosím, aby v tomto případě, tak jako v jiných, bylo na nás, Pražany, uvaleno informační embargo, kdy nevíme o tom, co se plánuje s naším městem. Zahajme veřejný dialog, konkrétně o této plánované stavbě, řekněme o tom svým známým, šiřme informace, podepišme otevřené dopisy, petice. Nenechávejme rozhodovat o nás a bez nás, ale rozhodujme o našem městě, o životě v našem městě, a tvořme město, ve kterém bychom žili rádi my i naše děti.
21. srpna 2012 23.46 odpovědětRE: Může na Špejchaře stát kancelářský monolit? (Magdalena a Luboš Nováčkovi)
Je nám smutno z toho, co se děje na Praze 6. Také je nám smutno z toho, že se nenajde síla, která by dokázala udělat to jediné správné, a to opravit ruiny krásných vil, které na tomto místě stojí. Ani my nechceme další uniformní krabice, zcela bezduché a zaměnitelné mezi sebou, jež zaplavují naše hlavní město, aniž by v něm zanechaly skutečnou stopu tvůrčího ducha. Paní starostko, jak je možné, že si za tímto můžete stát???
1. září 2012 14.07 odpovědětRE: Může na Špejchaře stát kancelářský monolit? (Petra Lustigová, Mgr.)
Radnice Prahy 6 zřejmě ztrácí pamětˇ. Ztráta paměti se touto zemí šíří jako mor. Bylo by úctyhodné kdyby se radnice Prahy 6 i památkáři opět rozpomenuli co je to Městská památková zóna! Tohle určitě ne. Souhlasím se všemi předešlými příspěvky.
21. září 2012 14.44 odpověděto.s. Bubeneč sobě (Petr Nedošínský)
Vážení přátelé, odpůrci nesmyslného, dovoluji si vás touto cestou informovat, že bylo založeno a hlavně žije nové občanské sdružení Bubeneč sobě. Sdružení bylo založeno na odpor proti záměrům developera, společnosti Lordship, vystavět v oblasti ohraničenou ulicemi U Vorlíků, Milady Horákové, Slavíčkova a Pelléova další "nesmysl z betonu, skla a lisovaných pilin" v podobě 8 nadzemních a 4 podzemních podlaží kanceláří a zábavy. Občané Bubenče, členové sdružení, jsou jednoznačně proti tomuto projektu a jsou rozhodnuti jeho realizaci zabránit a pokusit se uvést historickou oblast Bubenče do původní podoby. Proto uvítáme jakoukoliv podporu z řad občanů, firem a ostatních občanských sdružení při "boji s nesmyslem a úředníkem".
29. října 2012 13.53 odpovědětRE: o.s. Bubeneč sobě (Stanislav)
Bydlím v Bubenči 67 let.Naši představitelé chtějí veškerou krásu kterou tady budovali naši předkové asi zbourat a nahradit kancelářemi a obchodnímy centry. Je nevídané jak dokázali architekti zdevastovat okolí Hradčahské a Špejcharu. Pod tratí byl podchod už za 1 republiky, i po výstavbě metra tam byl dostačující a plně funkční podchod. Ale musel se udělat nový a drahý. A navíc Bubenečská ulice skončila u restaurace Sokolovna. Její pokračování až k Prašné Bráně se asi už nikdy neonoví. Podobný nevkus je i křižovatka Špejchar. Stydím se za naše radní, že takto znevažují a ničí naši krásnou čtvrť.
Budu podporovat jakoukoliv akci pro zachování původní zástavby Bubenče.
12. listopadu 2012 10.40 odpovědětRE: 1. cena: Architektonický Atelier Radana ... (Přemysl Herzán)
Tento projekt se mi nelíbí. Nelíbí se mi, že do staré historické zástavby se dává úplně jiný prvek, nedá se říci, že je to vlepenec, protože jednak výškou nekoresponduje s okolní zástavbou, ale značně ji převyšuje, to je vidět na první pohled, ani není třeba mít k dispozici plány. Také je zřejmé,že zde není dodržena uliční čára,která byla vždy městkou částí Prahy 6 požadována,proč není tedy dodržena? Povrch navržené budovy se mi také nelíbí, je skleněný. Měl by být matný, nejlépe štukový povrch, tak jak je to u ostatních tří budov. Pokud se má tímto doplnit Vítězné náměstí, tak by projekt měl navazovat a doplňovat, právě na dnes již historické budovy.
Naopak líbilo by se mi,kdyžby navrhovaná budova, byla jakoby zrcadlovým projektem protější budovy Ministerstva obrany, od které MČ Prahy 6 i M.O. mají plány. Vnitřní členění by mohlo být jiné. Vnější vizuální vjem náměstí by měl působit celistvě, nejlépe tak,aby nebyl patrný časový rozdíl výstavby čtvrté budovy.
Detaily ve štucích pak zase mohou být odlišné.
13. listopadu 2012 12.37 odpovědětRE: Skupinka podvratných živlů mezitím rozvi... (Josef Eliáš)
Již je to jak za totality . Pokud někdo nesouhlasí s masivní zástavbou ,prodejem pozemků developerům , ničením parků a historické zástavby je hned podvratný živel.
Jen tak dál s novou betonovou tváří Prahy 6
14. listopadu 2012 13.08 odpovědětRE: RE: Skupinka podvratných živlů mezitím rozvi... (Dejvičák)
Josefe, Josefe, já si myslím, že se pleteš a ti podvratní živlové jsou myšleni jinak a ten totalitní termín je použitý schválně.
15. listopadu 2012 3.33 odpovědětRE: Jak se bude Praha rozvíjet po roce 2016? Město pro lidi, neb (Jakub Těšínský)
Byli jste někdo na té konferenci? Jaké jsou vaše dojmy?
17. listopadu 2012 23.07 odpovědětRE: Vítězný projekt na Vítězném náměstí aneb co na Kulaťáku vyro (občan Prahy 6)
Už celá soutěž byla zjevně nelegální, protože vypisovatel pominul podmínky Vyhlášky hl. m. Prahy č. 10/1993, o prohlášení částí území hlavního města Prahy za památkové zóny a o určení podmínek jejich ochrany (včetně Dejvic).
Předmětem ochrany v památkových zónách jsou zejména "historický půdorys a jemu odpovídající prostorová a hmotná skladba, "; +v části:"Podmínky pro stavební a další činnost" se jasně říká - "při nové výstavbě, přestavbě a modernizaci musí být zohledněn charakter a měřítko zástavby a prostorové uspořádání památkových zón".Přečtěte si celé, právníci by měli být ve střehu..
26. listopadu 2012 13.00 odpovědětRE: Národ v hrobě - Proměna Vítězného náměstí (jiri gebert)
v projektu Vítězné náměstí, podobně jako v jiných záměrech je třeba nahlédnout pozadí,( pozadí opozice rozkryla) ,exploatačních projektů a roli radnice
jako podnikatelského subjektu v případe SNEO,nebo podnikatelské agentury v soukromých investičních akcích.
jiří Gebert
28. listopadu 2012 8.33 odpovědětRE: P6 mění tvář - beseda č. 2: Vítězné náměstí a „úřednická kol (j-z)
Je mi z toho - mírně řečeno - špatně. A to až se vytříbí Dejvice Center, to teprve bude maso. Po dokončení všech megalomanských staveb očekávám dopravní kolaps v širším prostoru.
28. listopadu 2012 13.57 odpovědětRE: Paní starostka se nebála jít do diskuse ... (Josef Eliáš)
Na tomto obrázku jsem já osobně . Samozřejmě , že se paní starostka nebojí jít do diskuze, protože je rozhodnuto bez nás. Pozemky v Radimově ulici byly již prodány developerům v roce 2008 a chystá se zde demolice Vincentina a Břevnovského "mrakodrapu" . Dále pak nastane výstavba masivních domů ničící okolí. Na přání
avýhrady občanů Břevnova ( byly zaslány petice) nikdo nebere zřetel.
Paradoxně na konci celé diskuze paní starostka řekla , že se jí projekt také moc nelíbí, ale .......

J.Eliáš
28. listopadu 2012 14.26 odpovědětRE: RE: RE: Skupinka podvratných živlů mezitím rozvi... (Josef Eliáš)
Zdravím Dejvičáku , Dejvičáku ,
já se za svůj názor a jméno nestydím , proto se aspoň podepisuji svým jménem , ale přesto si nechám od Vás vysvětlit v čem se pletu a jak to
tedy bylo myšleno.

Děkuji

Josef
28. listopadu 2012 15.58 odpovědětRE: RE: Může na Špejchaře stát kancelářský monolit? (Josef Eliáš)
Plně s Vámi souhlasím ,
současné zastupitelstvo nebere ohledy na historii,
zeleň ani na názory a přání občanů Prahy 6. Nejlepe vše zbourat a obestavět Pražský hrad a okolí mamutími stavbami.
Možná některý z nich byl na služební cestě ve Francii , kde takto vypadá průmyslové centrum,
ale nevšiml si , že je až na okraji Paříže a ne
u Vítězného oblouku nebo Eifelovky.
Jak píšete správně , když developer platí , tak proč bychom se nepřiživili a na lidi kašlem.
2. prosince 2012 20.31 odpovědětRE: Rooseveltova ulice: vila ustupuje, Bubeneč Gardens nastupuje (Petr Soukup)
Zajímalo by mě,kdo tohle dovolil??? Okamžitě by měl skonči před soudem a zodpovídat se!!!
2. prosince 2012 20.35 odpovědětRE: RE: "Kdo mohl vymozkovat zástavbu u hotelu Diplomat!" (Petr Soukup)
Takhle před volbami se Chalupa plácal do hrudi i se zonami a jeho odpověd po volbách byla,že Praha 6 nemůže mít zony,protože by občané z okolních měst neměli kde parkovat!!!
6. prosince 2012 1.16 odpovědětRE: Vila v Rooseveltově ulici je tak trošku ... (Bišický Tomáš)
do roku 2007 byla vila obývána ale téhož roku byla prodana jistým manželum kteří slibovaly její rekonstrukci a dokonce sni i začaly. Bohužel práce se zastavily cca 3týdny po vystěhování posledního najemníka a tím jsem byl já!!! Od té doby dům chátral ale stále to vypadalo že se tam začne něco dít. bohužel dnes je jasné proč nezačlo. Nechali to zchátrat ůmyslně
6. prosince 2012 11.49 odpovědětNesouhlas s výstavbou (Pavel Kulfánek, Ing.)
Nesouhlasím s výstavbou nové čtvrti v Liboci, kde má bydlet cca. 15000obyv. Tato lokalita bude komplikovaně dopravně obslužná a budou nutné investice do tramvajových koridorů, nových příjezdových cest. To vše zhorší životní prostředí okolních obyvatel (hluk, prach, výfukové plyny). Proč nebyl koridor metra A projektován tak, aby odvedl z této nové části města majoritu cestujících? Proč je vše řešeno na rychlo a provizorně tramvajovou dopravou?
Podivné je dále "zahušťování" zástavby na Vítězném náměstí budovami, které se do této oblasti nehodí a jsou plánovány na zelených místech, kterých v Praze ubývá. Dále trasa metra, která nahrává developerům viz. OC Bořislavka a neslouží přímo obyvatelům, neřeší dopravu na letiště, jak bylo slibováno. Je toto prostředí, které si sami tvoříme a nebo je tvořeno z venku bez toho, aniž bychom měli možnost volby?
10. prosince 2012 11.15 odpovědětsouhlas s výstavbou (MUDr. Radim Makovský MBA PhD.)
Pokud vím, tak tyto plochy jsou určeny na výstavbu dlouhodobě. Každý by si měl sáhnout do svědomí, kde sám bydlí a jak muiselo být sousedům, když jim před očima rostla Evropská nebo panelák.

Vokovice žádné "cahrisma" dávno nemají, rozdělením E. třídou a napojením na Petřiny se z nich fakticky stala obyčejná vilová čtvrť s jedním náměstíčkem a úděsnou vodní nádrží a úděsnou plovárnou.

Jsem proti stavění tunelů, výjezů atp. jak se to stalo na Břevnově, i když starý Břevnov dostal smrtelnou bytovou ránu dávno předtím, ale úpár zastávek busů mě opravu nechává klidným.
10. prosince 2012 11.33 odpovědětPejskaří jsou větší zlo než developeři (MUDr. Radim Makovský MBA PhD.)
Nemám nic proti výstavbě na soukromých pozemcích, pokud se dohodnou se sousedy, ale k čemu je nám "zeleň", když je plná výkalů od psů, k čemu jsou nám parky pro děti, když se tam valí narkomani anebo pokoukávají pedofilové ? V Šárce zas každý týden nějakou znásilní a jednou za kvartál zabijou.

Zakonzervovat Evrospkou je nesmysl, který je dlouhodobě neudržitelný. Postupně se bude zastavovat i Šárka a všechny proluky jako se to už stalo na Smíchově. Dejvice byla dělnická čtvrť ale dělníci zde žádní už nežijí, stejně dopadla i Ořechovka, kde zas bohatí nebydlí, pouze tam investovali peníze a nechaly domy prázdné. Kancelářská budova není nic pěkného, ale kam jinám patří než do obytné čvtrti. Nebo vám přijde normální kvávakt něco o "zeleni" a ekologie a přitom každý den jezdit přes půl Prahy do špitálu ve Vinohradech, jak to zde někteří dělají ? Žijeme v roce 2012 a cesty zpět opravdu není.
10. prosince 2012 11.39 odpovědětRE: Vily mizející... (MUDr. Radim Makovský MBA PhD.)
stavby mého dětství postupně mizí, ale tyto mezi ně opravu nepatří. Neříkám, že novostavby budou nějaký skvost, ale SLav. vila byla quaimodernistický hnus, na který rád zapomenu.
10. prosince 2012 11.51 odpovědětRE: Strnadovo zahradnictví (MUDr. Radim Makovský MBA PhD.)
Tam to miluju, asi poslední krásná a nedotčená lokalita, hlavně na rozhraní "parku" a zástavby. Celkem jsem se divil, že to nějakýho vola nenapadlo dřív. Jestli to ale někdo privátní vlastní, tak asi nic než nové územní rozhodnutí žádat nebude. Co si budeme nalhávat, na park tam žije málo lidí a nic jiného než byty se tam nehodí, i když si dovedu představit, jaký masivní zrůdy se pokusí prosadit (na všech stranách nemá žádné oponenty ani nějaký limity v územním plánu). Škoda....
10. prosince 2012 12.09 odpovědětRE: RE: RE: Slibovali park, navrhují byty (MUDr. Radim Makovský MBA PhD.)
Za vstup na soukromý pozemek nemůže majitel. CO tam kdo udělá, je jen jeho odpovědnost s vyjimkou, že někdo spadne do nějaké jámy nebo na něj spadne skleník.

Podl stavebního zákona má MČ právo odkoupit pozemek za úřední cenu, pokud je využitím zeleň/park. Že se o to nebude starat soukromý majitel je sice smutné, ale logické.
10. prosince 2012 19.19 odpovědětRE: Vokovice - konverze skladového areálu býv. Aritmy (Petr Klikorka)
Obávám se, že to je jen začátek. Podle starých plánů měla výstavba pokračovat ještě dál. Průjezdnost je dostatečná.
19. prosince 2012 23.08 odpovědětRE: Rooseveltova ulice: vila ustupuje, Bubeneč Gardens nastupuje (sakulik)
pořad tv Nova, Na vlastní očí 19.12.12.. tak to si snad někdo dělá srandu? ing.Malotin? :( a za těch deset let! se bude jen kroutit hlavou a ukazovat prstem za sebe? a ríkat že si nic nepamatuji.. paní starostko? tak k čemu tam jste??
23. prosince 2012 0.54 odpovědětRE: RE: RE: RE: Skupinka podvratných živlů mezitím rozvi... (Jirka Škvor - redakce)
Dobrý večer,

se zpožděním si všímám "povyku" pod popiskem fotky. Uznávám, že je/byl původní popisek i jeho výklad poněkud "komplikovaný", proto jsem ho napřímil k jasnému zpravodajskému významu. Původní formulace o "podvratných živlech s transparentem" byla myšlena silně ironicky ve vztahu k oslavnému tónu libreta výstavy. Možná, že chyběly jen uvozovky kolem. Moc se to vyjádření nepovedlo, proto jsme ho opravil. Děkuju za pochopení.

Jirka Škvor, redakce webu

PS: domníváme se, že letošní výstava "P6 mění tvář", ani související besedy, neřeší otevřenou komunikaci radnice s veřejností.
29. prosince 2012 19.31 odpovědětRE: Na vlastní oči: Luxusní stáří ve Villa Charles (Drtinová M.)
Bydlím na Praze 6 čtyřicet roků - je mi 70 let -
jako seniorka jsem ihned po odvysílání uvedeného pořadu zaslala 3 maily na všechny dostupné kontakty jako zájemce o bydlení (zakoupení bytu)ve Ville Charles- výsledek = 0 ! O seniory
určitě zájem nemají !
2. ledna 2013 9.17 odpovědětRE: Line (Lední medvěd) očima architektů (Jiří Zíka)
No, ono už bylo podivné, jak koalice tlačila na schválení prodeje části společnosti Vítězné náměstí firmě PPF real za předem domluvenou cenu. Rozhodnutí koaličních zastupitelů prodat firmě PPF nezvrátilo ani to, když jsem jim od řečnického pultu veřejně nabídl cenu vyšší, než jakou ODS a ČSSD domluvili s PPF.
12. ledna 2013 18.24 odpovědětRE: Na vlastní oči: Luxusní stáří ve Villa Charles (JIRI GEBERT)
zde jsou interpelace z roku 2011,3koda,že media reagují post mortem.Ovšem s vyjímkou týdeníku Ekonom,který naš informace publikoval spolu s dalšími excesy Chalopovy radnice jako obrovitá obytná hvězdárna na vinici pod Babou.
také fotka jeslí,které stály na místě Charlese.
V mnichově by na příklad měl magistrát povinnostr nabýdnout takový objekt nejprve za nominální cenu neziskovým organizacím.
S chalupou to musí být lukrativní,pro zůčastěné strany.
21. ledna 2013 10.46 odpovědětRE: RE: Strnadovo zahradnictví (Tatíček)
Občas čtu články o Strnadově zahradnictví a říkám si, že by nebylo špatné, kdyby lidé přestali spekulovat a podívali se na fakta. Zastavěnost ploch horní části zahradnictví dosahovala cca.60%. Pokud se podívám na proběhlou změnu územního plánu se schválenými limity a regulativy,tak podle schváleného koeficientu podlažních ploch zjistím, že je možná výstavba 50% podlažní plochy ku celkové funkční ploše území při podlažnosti 3+ (pokud nepočítám teplárnu, jedná se o standardní zástavbu v okolí)
Z uvedeného výpočtu tedy řešíme bytovou výstavbu na nějakých 16,7% území. Připočítáme li ochranná pásma a plochy městské zeleně...
4. února 2013 9.35 odpovědětRE: Line (Lední medvěd) očima architektů (Matouš Borák)
Nevíte prosím někdo, zda existuje petice proti výstavbě Ledního medvěda? Pokud ne, není nejvyšší čas ji založit? Např. na jednej.cz
8. února 2013 12.37 odpovědětRE: RE: Line (Lední medvěd) očima architektů (Zbyněk Škopán)
tak mě se zase tato architektura moc líbí, když už se nepodařilo dostavět náměstí v konstruktivismu před druhou světovou tak je to myslím v pořádku... jen né škatule prosím....
18. února 2013 21.08 odpovědětRADIMOVA 50 (Petrn)
2.2. k.ú. Břevnov - RADIMOVA 50 – doplněná variantní studie

Varianta 1 - výškové parametry 11NP(resp. 12) + 4PP(resp. 3), natočení objektu dle Radimovy ulice, akcentování pěší osy na fasádě objektu, úprava parteru,
max. výška + 356,500 m.n.m
Varianta 2 - půdorysné zmenšení nástavby, max. výška + 356,500 m.n.m
Varianta 3 - snížení objektu o 2 podlaží, max. výška + 350,500 m.n.m


Tohle jsou dvě patra goo.gl

10pater by mohl schválit jen někdo kdo se na tom dost obohatí. Ty co hlasovali pro, by bylo dobré si proklepnout.
20. února 2013 15.02 odpovědětTlaky developerů na úředníky jsou asi velmi silné. (ing. arch. Jan Bárta)
Situace v Praze , nejen v Dejvicích, je tristní. Úřady městských částí i magistrát se neřídí celospolečenským zájmem,ale z nepochopitelných (?) důvodů přednostně hájí zájmy soukromých velkopodnikatelů, jejichž jediným (ovšem přirozeným)cílem je vyždímat z každého metru pozemku maximum. Proto staví do výšky, proto především kanceláře a nebytové prostory. Architektura těch staveb bývá především provokující, aby se o ní hodně mluvilo. Výsledkem je většinou nevratné poškození prostředí českých historických měst naddimenzovanými stavbami. A tak chybějící moudrá rozhodnutí odpovědných úředníků nahrazují odborné připomínky Klubu Za starou Prahu a dalších občanských sdruženíé. Tito aktivní občané suplují roli zastupitelstev, buhužel díky zákonům stranícím developerům a utajovaným jednáním obvykle příliš pozdě; bývají pak jimi manipulováni do role věčných rebelů. Prodáváním pozemků za podivné ceny to celé začíná, snahou o zničení Englova velkolepého konceptu konče. Bohužel.
20. února 2013 23.20 odpovědětRE: Mimořádné zastupitelstvo: veřejný zájem jde stranou, PPF na (Astrid Trtilová)
Chalupa a spol "zdárně" dotvořili Engelovu
ideu.
28. února 2013 10.20 odpovědětRE: Plán na výstavbu administrativního bloku v Praze-Bubenči bud (jiri gebert)
Projekt Lordship je nevhodným měřítkem a stavby
a destrukcí stávající zástavby jednostraně orientovan na profit a znehodnocuje esemble pražské památkové zony. Letenská plán je protiváhou a tak i součástí nejcenějšího památkového území Hradčan tedy nejen Prahy,České republiky ale i světového kulturního dědictví UNESCO. Ukazuje se,že občané a občanské iniciativy si poklady svého dědictví před politickou prodejností chtějí ochránit. V politickém spektru ale mají skutečnou podporu snad jen strany Zelených. Najde se podpora osobností z hospodářství, politiky a kultury?
Vždyt rating Prahy stojí jen na její světové jedinečnosti.
Jiří Gebert Architekt
28. února 2013 11.37 odpovědětRE: 1. cena: Architektonický Atelier Radana ... (ACE001)
Pánové, bych blil. Jste nepoučitelní.
1. března 2013 10.21 odpovědětRE: Protější dům 164/9 se honosí názvem Vill... (Pavel Hofmann)
Tento dům byl vrácen v tkzv.restituci a to neoprávněně.Byl zabaven Beneš.dekrety a nikdy
nebyl zaplacen úvěr na tento dům který byl postaven
v r.1942-zatímco sousední dům č.7 nebyl zabaven B.D., byl bankou nezadlužený/postaven před okupací/ ale
na majitele byl veden komunistama nátlak a pod pohrůžkou ho musel věnovat státu-dům č.7= ani soudně příbuzným vrácen nebyl ačkoliv majitel s nacist.
nekolaboroval !zatímco majitel Mydlářky 9 ANO a
byl za to hned v roce 1945 uvězněn!
Byly spáchány další křivdy a je potřeba je napravit !!!
2. března 2013 19.24 odpovědětTechnická menza (Jiří Handl)
Dobrý den,
máte někdo nějaké aktuální informace jak to vypadá s technickou menzou a její rekonstrukcí? Už tam začali pracovat dělníci, tak bych rád věděl, co tam bude. A co se stane se supermarketem Billa?
Díky.
5. března 2013 13.10 odpovědětRE: RE: 1. cena: Architektonický Atelier Radana ... (Lenka)
Je mi smutno a někdy se mi chce brečet. Proč
tu máme mít takovou obludu! A zase kanceláře!
Když všude jsou volné prostory k pronájmu - Špejchar, Evropská (Hadovka, Koospol).
Až se zastaví celý Kulaťák, tak se tu udusíme.
Na to abychom se vystěhovali nemáme:(
10. března 2013 0.09 odpovědětRE: Mimořádné zastupitelstvo: rozhovor v ČT, radnice mění text n (Fantomas)
Radnice (možná někdo jiný???) - se zdá - seznal, že se paní starostka v proslovu do TV neprojevila příliš dobře. Tohle je docela dobrej švindl! Změnit text již zveřejněné informace je podvod a lumpárna. Jak se tak dívám, dění kolem medvěda je jeden velkej komplot. Ryba smrdívá od hlavy, za vším hledej Chalupu nebo Béééééma
22. března 2013 12.41 odpovědětRE: Rooseveltova ulice: vila ustupuje, Bubeneč Gardens nastupuje (Jan R)
Možná jste v aktuálním čísle propagandistického plátku Šestka zaznamenali článek na straně 12- osvícená radnice nám tam sděluje, že neestetický dům "ve velmi zchátralém stavu", který měl po nevkusných úpravách i špatný statický stav (byl totiž prý přestavěn "dle potřeb tehdejšího komunistického režimu"!) a neumožňoval bydlení, navíc "budil v lokalitě spíše rozpaky", tak tato černá skvrna na tváři Prahy 6 byla "po dlouhém zvažování všech možností" demolována.
Na jejím místě teď vyroste nový objekt, "ojedinělá budova", což je řešení, "které této části Bubenče více vyhovuje, co do vzhledu a respektování současných poměrů této lokality" - ty poměry, to asi jako znamená, že už to není žádná vilová čtvrť?!
Že radniční plátky nebývají zrovna vyvážené, to je známá věc, ale tak nějak co je moc to je moc:-//
22. března 2013 17.58 odpovědětRE: RE: Rooseveltova ulice: vila ustupuje, Bubeneč Gardens nastu (Pepík)
Ano, je to dost účelový článek, tady je odkaz na jeho plné znění:

www.sestka.cz
23. března 2013 22.04 odpovědětRE: Praha otevře nový územní plán občanům (...)
Ten rozhovor je docela zajímavej, novej ÚP bude asi volnější a asi tak bude potřeba míň změn. Když ale současné úřednictvo zůstane, bude to stejně prů*


Koucký:
to, že se má regulovat méně, zřetelněji a jasněji, o tom není pochyb. O tom, že je potřeba stavět, o tom prostě asi pochybovat nelze. O tom, že bysme měli stavět kvalitněji a lépe, o tom taky není pochyb. Ale že by to znamenalo nějakou jakoby bezbřehou, bezbřehou masu developerských nebo investorských projektů, to si myslím, že není potřeba takhle akcentovat.


Tak v první řadě zakážeme slovo zeleň, protože zeleň je něco, co nikomu nepatří, nikdo neví, co to je a nikdo se o to nestará. Budeme prosazovat velký krásný obytný pražský parky, to určitě, ale slovo zeleň je pro mě v podstatě synonum špatnosti toho starýho plánu.
26. března 2013 15.48 odpovědětRE: Praha otevře nový územní plán občanům (jiří gebert ing.arch.)
jen poznámka
Optimismus s jakým je zodpovědnost za územní rozhodování ponechána ing.Hudečkem na radnicích městských částí neodpovídá tristní realitě , kterou my dobře známe z Prahy 6 a Prahy 7 a jiní i odjinud.
Proto mají města jako Mnichov centrální Bauamt a centrální kontrolu rozvoje města a zároven účast veřejnosti na rozhodování. K vzorovému anglickému modelu, patří respektování pravidel (to jak víme nebude asi platit pro Česko) a také vcelku zásadní rozdíl mezi motivy a kulturou jednání municipalit tu a onde. Koncepční rozvoj jako olypijskou rekonstrukci území brownfieldů Stratford umí Londým, ale ne Praha, kde se všichni cpou co nejblíže k centru,viz Smíchov nebo Holešovice.. Manchester zase příznivcúm, mezi které patřím ,ukazuje důležitost nadregionálního uvažování v rozvoji železniční infrastruktury. Zatím se v Praze praktikuje územní flikování.Projekty infrastruktury a zástavby jsou většinou více než pro rozvoj města, rozvoji na překážku. Snad je ani nemusím jmenovat.
29. března 2013 9.33 odpovědětRE: Polyfunkční soubor "CTR Evropská" zatíží klidné bydlení (Tomáš Adámek)
Dobrý den,
stavbu už asi nikdo nezastaví - je však možné ovlivnit podobu náhradního hřiště? Jak? Budeme ho mít pod okny. Děkuji. S pozdravem, T.Adámek
30. března 2013 17.59 odpovědětRE: RE: RE: Strnadovo zahradnictví (irena rousková)
Vážený pane |Tatíčku nejedná se o spekulace pokud jde o Strnadovo zahradnictví. Je zde pouze jednoduchá odpověď zeleň zde byla a již není. Proto mi není opravdu lhostejno pokud rostou stromy déle jak osmdesát let a pak vše zmizí.Není mi lhostejno ,že ptáci měli připravená hnízdiště a už v žádném případě mi není lhostejno proč má být v této části Prahy 6 tak nesmírně zhoršeno ovzduší .Pokud zde bude vybudován lesopark tak to by byla opravdu skvělá a báječná zpráva.Dnes se opět kácí ve Strnadově zahradnictví je to strašný zvuk slyšet jak praská dříví jak odchází to co přinášelo užitek-zeleň.
30. března 2013 20.37 odpovědětRE: RE: RE: RE: Strnadovo zahradnictví (Tatíček)
Dobrý den. Nerad bych se do této diskuze moc zaplétal, nemyslím si, že by se zde dalo něco řešit. Sliby politiků o parku jsou krásná věc, ale vzhleden k finanční stránce slibů si nedokážu představit, že by v tomto případě kdy byly realizovatelné. Je sice krásné brát skleníky jako zeleň a pokud počítáme konopí, které mezi skládkami komunálního odpadu rostlo a popínavé rostliny na nich, je to i pravda, ale pořád se jedná o zastavěnou plochu. Lesopark zde vzhledem k územnímu plánu prostě vybudován být nemůže, zato městská zeleň ano. Rozhodně více zeleně, než kolik nabízelo zahradnictví. Aby mohla být vybudována, musí se kácet. Protože ten hnus na poblití není většinou ani zeleň, ani městská.
1. dubna 2013 21.17 odpovědětRE: Farmářské trhy na Kulaťáku i příštích 99 let (Vladimír Fuksa)
No, dobrej apríl. Takovej hořkej. Ale aby aprílový žwertík uspěl, musí být částečně uvěřitelný. Tomuhle by nevěřil ani Papuánec.
1. dubna 2013 23.01 odpovědětRE: Farmářské trhy na Kulaťáku i příštích 99 let (Martin)
Ach jo. Opravdu mne nejprve zaplavil celkem příjemný pocit, ale když jsem dočítal o tom pomníku Chalupovi, uvědomil jsem si jaké je dnes datum. No škoda. Apríl ale bohužel není to, že vedle Diplomatu na Bílou sobotu pokáceli stromy, udělali plot a začali s další devastací. Slyšel jsem, že tam stáli místní bezmocní obyvatelé a plakali. Když už se nedá dělat nic jiného, někdo by měl té Kousalíkové dát aspoň pár facek!
2. dubna 2013 5.38 odpovědětRE: RE: Farmářské trhy na Kulaťáku i příštích 99 let (Anna Matoušková)
Mám prosbu: zachytil někdo před pokácením fotoaparátem onu zvláštní borovici u Diplomatu, co vypadala jako na čínské tušové malbě? Kácení na konci vegetačního klidu, to je taková tradice, na Velký pátek, Bílou soboru a tuším, že i Boží hod velikonoční se kácelo i ve Vokovicích ve Strnadově zahradnictví (už jenom ta arogance, že v době svátků museli lidé poslouchat vytí pil). Také v pruhu, který je v územním plánu určen jako zeleň městská krajinná. Od r. 2008 jsme v rámci připomínkování změny územního plánu marně požadovali provedení biologického průzkumu, Odbor ochrany životního prostředí magistrátu pod vedením ing. Pavlíka se tomuto požadavku úspěšně ubránil, nyní, kdy už je tato věc v kompetenci Odboru dopravy a životního protředí na Praze 6 (ing. Charvátová)jde vše jak na drátku. Po prořezu se terén bude shrnovat buldozerem (na několika místech se tam nacházejí prameny. Podle příslibu přítomné pracovnice se nebudou kácet tzv. lidické ořešáky a četa se prý nepřiblíží k Veleslavínskému potoku.
2. dubna 2013 10.20 odpovědětRE: Farmářské trhy na Kulaťáku i příštích 99 let (Petr Kruml)
Nechápu, proč se každý týden s velkou slávou stavějí na "Kulaťáku" stany pro Farmářské trhy.
Kdyby se obnovily dřevěné stánky v Dejvické ul.
(mezi nádražím a "Hradčanskou" u tzv. "hladové zdi" a poskytly se farmářům, může tu být trvalý trh.
Otázkou, pravda je, zda by měli všichni farmáři
o denní prodej zájem. Vše se ale dá řešit. Petr K.
2. dubna 2013 10.33 odpovědětRE: 1. cena: Architektonický Atelier Radana ... (Petr78)
Z fotek, který jsou tady k vidění, podle mě vyhrál nejlepší návrh a z toho mám radost.
2. dubna 2013 21.05 odpovědětRE: RE: 1. cena: Architektonický Atelier Radana ... (Petr79)
No, vyloženě špatnej návrh to nejni, ale sem se tedy nehodí. Jen třeba považ, co by muselo bejt naproti přes Jugoše za barák?
9. dubna 2013 10.25 odpovědětRE: Farmářské trhy na Kulaťáku i příštích 99 let (j-z)
Pěkný aprílový žertík. Bohužel jenom žertík.
18. dubna 2013 8.56 odpovědětRE: Praha v ulici Jugoslávských partyzánů vyhradí pruh pro autob (looki)
tak zaasfaltovat tramvajovou trať je totální blbost a hnus (to by terve Praha 6 ztratila tvář). /plně by stačilo, kdyby do Kulaťáku ústily dva pruhy, to je jediný problém.
PS: věčné asfaltování trmavajových kolejí "aby tudy mohl jezdit IZS", to je naprosto nesmyslnej argument. Auta mají jezdit po silnicích, ne po kolejích. Koleje mají být co nejvíce s otevřeným svrškem - levnější stavba i rovoz, neporovnatelně tišší.
18. dubna 2013 9.14 odpovědětRE: Praha v ulici Jugoslávských partyzánů vyhradí pruh pro autob (Ben)
Rozhodne bych nesouhlasil se zrusenim zeleneho tramvajoveho pruhu. Zelene neustale ubyva, kazde volne misto se zastavuje a Sestka rozhodne jiz neni "zelenou" a klidnou casti Prahy. Bydlim v ulici Nikoly Tesly a doprava se neuveritelne zvysila za poslednich par let. Nechat male deti chodit po ulicich do skoly samotne je skoro nemyslitelne. Napr. detske hriste nepribylo zadne, jen doslo k vykaceni vzrostlych lip v ulici a nesmyslne uprave parkovacich mist zabradlim, cimz ubylo parkovacich mist,takze i za zeleny tramvajovy pruh jsme vdecni. A az se zacne stavet Ledni medved, bude zase hur. Uvidime, zda 240 metru neco zmeni.
18. dubna 2013 9.52 odpovědětRE: Praha v ulici Jugoslávských partyzánů vyhradí pruh pro autob (Hugo)
Samozřejmě zrušení zúžení při vjezdu na kulaťák i zrušení trávníku na kolejích a možnost přesunout tam autobusy by bylo nejracionálnějším řešením. Mně skoro připadá, že rekonstrukce Jug. partyzanů a zhoršení tamních podmínek pro dopravu bude "argumentem" pro stavbu tunelu pod Hanspaulkou: podívejte, jak je to tam zasekané, je třeba s tím něco dělat...
18. dubna 2013 10.00 odpovědětRE: Praha v ulici Jugoslávských partyzánů vyhradí pruh pro autob (Eva Hrubešová)
Navíc se výrazně zvýšila doprava v přilehlých ulicích, např. v ulici Ve Struhách, Koulova, Zelená apod., protože řidiči hledají alternativní řešení jen aby se vyhnuli "Kulataku". Proč zase řešit situaci na úkor občanů Prahy 6, zabrat jim další parkovací místa, když by stačilo vrátit se k původnímu a osvědčenímu řešení, tj. vyústění dvou pruhů na "Kulatáku". Ostatně na všech ostatních vjezdech na kruhový objezd jsou dva pruhy a na dvou z nich je také přechod pro chodce a velmi frekventovaný. Nechápu proč se všechno řeší tak složitě!
21. dubna 2013 15.41 odpovědětRE: Praha v ulici Jugoslávských partyzánů vyhradí pruh pro autob (Jirka Škvor)
Zelené koleje jsou rozhodně lepší, než asfalt, Partyzánům zelený střed sluší a tráva tam je dobře (vč. akustického dopadu). Pojezd autobusů po kolejích by byl technicky racionálním řešením při zachování předchozího stavu.

Hlavní problém - zúžení u Kulaťáku - resp. jeho nutnost - je nesprávně zdůvodňováno (praha6ztracitvar.cz).

Směr Podbaba je skutečně hodně vytížený, ve špičce bývá plná Terronská, Koulova, Studentská u NTK a je pravděpodobné, že ucpání oblasti by mohlo posloužit jako argument pro další tunelování (pod Hanspaulkou, i finanční). A prognózy po dokončení Blanky hovoří o dalším nárůstu intenzity na JP i při případném KES. Při dokončení SOKP může téci JP až 35.000 aut denně, a to jednopruh stejně pojme těžko.

Co se týče zeleně, ta dostává na P6 opravdu na frak, v tomto smyslu nejsou zelené koleje bohužel zas až tak spasitelné.
15. května 2013 10.06 odpovědětSekání trávy (Eva Dvořáková)
Ráda bych se dozvěděla, kdo a na základě čeho vybral zahradnickou firmu, která má mimo jiné sekat zelené plochy. Do loňského roku vše bylo bez problémů, teď je neposekaná 1/3 velkých ploch a z těch, které se musejí sekat ručně kosou, ani jediná. Začíná doba kvetení trav - to OÚ chce ze svého obvodu vyhnat všechny alergiky?
17. května 2013 14.53 odpovědětRE: 1. cena: Architektonický Atelier Radana ... (Pavel Beneš)
Sama o sobě docela pěkná stavba, ale do Dejvic naprosto nevhodná. Esteticky silně ruší. Pravdě podobně je rovněž v tomto prostoru neužitečná, zcela jistě však škodlivá kvůli indukované dopravě v tomto již v současnosti dopravně nadměrně zatíženém území.
18. května 2013 10.05 odpovědětRE: Lední medvěd na pitevním stole (Petr)
Neboli za vším hledej Chalupu...?
18. května 2013 23.31 odpovědětRE: RE: Plán na výstavbu administrativního bloku v Praze-Bubenči (Loun)
Ať už ty ruiny konečně někdo zboří. Radši ať je tam takováhle pěkná moderní budova než dalších x let chátrající zbytečnej barák. Všichni se pořád odvoláváte na jedinečnost Prahy, ale turisti se prochází úplně někde jinde než okolo fotbalových stadionů a vil v Bubenči.
19. května 2013 10.02 odpovědětRE: RE: RE: Plán na výstavbu administrativního bloku v Praze-Bub (jiří gebert)
tak tedy ty Hradčana pane ,ty máme taky kvůli těm turistum?
20. května 2013 9.09 odpovědětRE: PPF chce v Praze otevřít centrum moderní architektury (Martin Hynek)
Vyjádření pana mluvčího je vážně na facku. Tahkle nepřesná formulace nebo vlastně lež je prostě výsměchem všem co tam byli a i těm co jsou proti "medvědovi". Jinak díky za článek...
26. května 2013 21.40 odpovědětRE: Z cesty, jde pan stavitel! Praha 6 plánuje projekty, které h (Halka Dočekalová)
S tímto článkem souhlasím. Jsem nakloněna myšlence, že lidé, co rozhodují o developerských projektech, zajímá jen současnost a vůbec nehledí na další generace. Soudím podle většiny postavených nových projektů. Hezké a kvalitní domy se staví většinou soukromým osobám a jde to ale to není v zájmu našich zastupitelů o starostce už vůbec, za tu se stydím.
7. června 2013 8.38 odpovědětRE: Z cesty, jde pan stavitel! Praha 6 plánuje projekty, které h (MUDr Petr Tříska)
Prosím o radu, jak se lze bránit proti záměru MČ Praha 6 prodat část městského parku Královka, tedy větší díly pozemků parc. č. 2381, 2382 v k. ú. Břevnov, zveřejněnému na úřední desce dne 27. 05. 2013 developerům pro bytovou výstavbu (údajně projekt šestipatrového domu spojený s vykácením starých kaštanů v této části parku).
Jak lze zjistit jmenovitě, kteří radní tyto projekty prosazují, podporují a hlasují pro ně? Jakou má občan možnost bránit se proti zastupitelům, kteří nehájí zájmy většiny voličů, ale umožňují zastavět veřejný park. Podotýkám, že k podobnému zastavění částí parku v této lokalitě už dříve několikrát došlo.
7. června 2013 9.02 odpovědětRE: RE: Z cesty, jde pan stavitel! Praha 6 plánuje projekty, kte (Jirka)
Dobrý den,

Břevnovští sbírají podpisy pod peticí: parkkralovka.sweb.cz

K tomuto případu připravujeme také článek. Prosím, pokud máte podklady k dřívějším zástavbám parku, rádi je k článku přidáme, pište na uvedenou adresu.

Návrh k prodeji do zastupitelstva předkládá rada, projednává komise majetkové politiky rady, připravuje OSOM (odbor správy majetku).

Prodej pozemků byl projednáván 6. 12. ve výše zmíněné komisi.

Pro prodej hlasovali:
Petr Ayeboua, Ivan Juliš, Marie Kousalíková, Simona Nesvadbová, Petr Novák, Václav Pátek, René Pekárek, Štěpán Stupčuk

Proti prodeji hlasovali:
Jaromír Vaculík, Stanislav Hejduk, Petr Hrdina
9. června 2013 13.47 odpovědětRE: Otevřený dopis Koalice občanských sdružení a iniciativ Prahy (Drtinová)
Tančící dům + Chobotnice + Lední medvěd atd. - jedná se možná o nadčasové stavby (to teprve ukáže čas), ale už dnes je zřejmé, že všechny jsou, nebo mají být, umístěny n e v h o d n ě bez ohledu na stávající typ zástavby a názory skutečných odborníků a většiny občanů
dotčených enkláv. Jejich tvůrci se bohužel chtějí "zviditelnit na viditelném " místě a investoři možná doufají, že to bude "jejich pomník".Zdá se ale, že se všichni řídí heslem -
" po nás potopa ".
14. června 2013 21.36 odpovědětRE: Místní v petici podporují dostavbu Kulaťáku (chabé medvědí & (jiří gebert)
Obávámse,že slovo MODERNÍ je zaklínadlo jako čáry máry fuk,MOderna a když se tohle řekne, všichni kdo se bojí,že by snad mohli být nemoderní zalezou do děr.Hlavně politici.
je kvalitní architektura harmonická stavba?krásná stavba?kontextualní stavba? nebo je to plákátový úlet komputerové vizualizace za učelem té čecháčkovské světovosti, s podporou nevzdělaných gremií dozorčích rad a propařených politiků.
19. června 2013 22.19 odpovědětKoncerty na Kulaťáku (Jitka Bardoňová)
Již delší dobu mi znepříjemňují život koncerty, které se občas pořádají na Kulaťáku a hlasitě se rozléhají do okolních ulic. Jsem donucena poslouchat hudbu, kterou vůbec poslouchat nechci, ale není na výběr. Chci poslouchat hudbu, která se mi líbí, a ne jakou mi někdo nadiktuje. Nedá se dívat na televizi ani číst a nedej Bože, když mám hodně práce a musím dělat po večerech. Večer už toužím po klidu a ne po rámusu, úplně stačí, že mám okna do hlučné ulice Čs.armády. Koncerty většinou trvají do 10-11 hodin večer.
Nevím, jestli pořádání takových kulturních akcí uprostřed bytové zástavby je zrovna šťastný nápad, jistě by se v Praze 6 našla vhodnější místa, kde by nebyl nikdo rušen. Řekla bych, že to vymyslel někdo zvyklý na tlampače na vesnické návsi.
Zajímalo by mě, jestli jsem jediná komu to vadí nebo i jiní sdílejí mé pocity.

Ing.J.Bardoňová
2. července 2013 11.30 odpovědětRE: RE: RE: Rooseveltova ulice: vila ustupuje, Bubeneč Gardens n (Jan R)
Mimochodem jim po vší propagandě nějak došel dech - honem se bouralo, vykopala obrovská díra (zabírající celý pozemek, jak už se to tak dělává - v názvu mají "Gardens", reklamy bývají na "bydlení v zahradní čtvrti", ale zahrady mizí...) a tím to tak nějak skončilo.
Zůstala tam jen ta opuštěná obří jáma. Že by ruskému investorovi došel dech? Nebo má najednou zájmy někde na úplně opačném konci světa a Bubeneč ho už nezajímá?
12. července 2013 20.46 odpovědětHotel Petynka (Martin)
Dobrý den,
chtěl bych se zeptat, jestli někdo nemáte nějaké informace týkající se výstavby hotelu Petynka?
Našel jsem v podstatě jen toto:www.praha6.cz

Díky moc
Martin
12. července 2013 20.53 odpovědětRE: Hotel Petynka (Jirka)
Dobrý den,

hotel Petynka zmiňujeme jen okrajově ve 2 článcích: praha6ztracitvar.cz

Jirka Škvor
13. července 2013 12.43 odpovědětRE: Samozvanci, ztroskotanci, diletanti, anebo teroristé? (Roman Krasnický)
Díky za uveřejnění článku. Oceňuji, že jako zásadoví bojovníci proti developerům (např. dostavba kulaťáku)dáte link i na jiný názor. Je to trochu můj problém: na jedné straně mi vadí postoj radnice Prahy 6, která často neodůvodněně vychází vstříc investorům (např. kaufland na vypichu), na druhé straně mi jako obyvateli hanspaulky vůbec nevadí bourání betonového monstra jménem hotel Praha. Takže do jisté míry rozumím argumentaci autora článku. Jinými slovy: vadilo by mně, kdyby se celá debata o rozvoji Prahy 6 zvrhla do souboje uvědomělí občané vs. zlí investoři, kdy pravda je vždy jen na jedné straně.
29. července 2013 8.52 odpovědětRE: RE: Hotel Petynka (Martin)
Zatím jsem se dozvěděl od pana A. Nechvátala toto:"Hotel má ale bohužel územní rozhodnutí
a již vydané i částečné stavební povolení na vodohospodářské stavby.
Ve věci jsem se obracel i
na stavební odbor MHMP"
11. srpna 2013 11.19 odpovědětRE: Zkazili vám výhled z okna? Soud určil, na co máte nárok (jiří gebert)
Známý je případ Janouškovy vily u podolského hřbitova.Na místě zahrady,kde dříve sídlili zaměstnanci britského konzulátu začal Janoušek s Dvořákem stavět dvojvilu původně o dvou patrech,která zastínilavšem v okolí výhled na Hradčany. Když začala stavba 3.patra,bez stavebního povolení obrátil se majitel jedné z postižených vil,australský Čech na soud a ten poručil stavbu nenavyšovat.Vzápětí ale vydal stavební uřad Prahy4 DODATEČNÉ STAVEBNÍ POVOLENÍ.Aby toho nebylo málo přidal i čtvrté patro jako tzv. grillovací pavilon-z masivního betonu.Opětovná žaloba měla úspech a soud nařídil stavbu strhnout.Vzápětí vydal stavební vřed Prahy 4,dodatečné stavební povolení.K pokračování soudní pře došly stěžovateli,(pokud se nemýlím vzniklo i něco tak nechutného,jako občanské sdružení) konečně peníze a trpělivost a vilu prodal.Zcela právem lze hovořit o občanských sdruženích tak, jako člen dozorčí rady komory architektů Holubec,jako o ztroskotancích.
Každý pokus pohnout s pražskou kmotrovskou strukturou ztroskotal.
15. srpna 2013 10.25 odpovědětRE: Sladovna v Podbabě? Namísto repliky panelák s drátěnými rour (Martin Sedláček)
co dodat, je mi smutno a aby toho nebylo malo,
praha6 mi poslala:

"Usnesení: Podjatost: "Polyfunkční budova - Vítězné náměstí - Praha 6""



krasne slunickove leto - Martin
15. srpna 2013 13.49 odpovědětRE: Zkazili vám výhled z okna? Soud určil, na co máte nárok (Karolína Brabcová)
Nám ano - byty Bubeneč postavené v Jednořadé - koukali jsme do nepříliš upraveného parčíku, ale stromů, teď od zdi.

Má-li někdo podobný osud, nějaká hromadná žaloba na město?
16. srpna 2013 21.24 odpovědětRE: RE: Zkazili vám výhled z okna? Soud určil, na co máte nárok (Jirka)
Ano, díky za uvedení jednoho z mnoha případů nesmyslného zahušťování zástavby na Praze 6. K dřívějšímu článku Projekt Byty Bubeneč (praha6ztracitvar.cz) jsem přidal aktuální letecký snímek.
31. srpna 2013 10.49 odpovědětRE: Polyfunkční soubor "CTR Evropská" zatíží klidné bydlení (Zuzana Piskáčková)
Dobrý den,

tak to je vážně síla! Jako nestačím se divit! co je to pro Boha za totální nesmysl..! My se tu opravdu už pro samé budovy nehnem,ještě tak ohavné!Sakra, myslí tu někdo na lidi,a hlavně na přírodu! Pro samé peníze lidi přestávají logicky uvažovat! Je mi s toho vážně smutno! Opravdu nechápu,tak toto mohl někdo odsouhlasit!
31. srpna 2013 12.55 odpovědětRE: RE: Polyfunkční soubor "CTR Evropská" zatíží klidné bydlení (Zuzana)
Vážený pane Adámku,

myslíte,že je opravdu vše ztraceno ?

Ráda bych přidala ruku k dílu :)

S pozdravem Z.P.
1. září 2013 0.41 odpovědětRE: RE: RE: Polyfunkční soubor "CTR Evropská" zatíží klidné bydl (Tomáš Adámek)
Dobrý den paní Piskáčková,

bohužel s tím asi už nic neuděláme. "Popularita" kauzy je příliš malá. Zkuste se obrátit na pana Antonína Nechvátala ze strany Zelených na e-mail anechvatal@email.cz pro více informací.

Děkuji,

S pozdravem,

T.Adámek
1. září 2013 21.54 odpovědětBytova vystavba u Dzbanu (Michal)
Dobrý den,
Četl jste někdo toto? praha.idnes.cz

Je postoj radnice jednotný?
4. září 2013 13.57 odpovědětRE: Místní v petici podporují dostavbu Kulaťáku (chabé medvědí & (Jan Cepník)
Dobrý den, nevíte prosím o nějaké petici proti této stavbě? Děkuji. Jan Cepník
5. září 2013 9.21 odpovědětRE: Bytova vystavba u Dzbanu (Zuzana)
Dobrý den,

ano,vím o tom.Už se sepisují petice,pod vedením Občanské sdružení Veleslavín.Podívejte se na facebook,jsou tam ke stažení petice,čím nás bude víc,tím lépe :) Todle jim nemůže vyjít :) S pozdravem Z.Piskáčková
5. září 2013 9.40 odpovědětPřes Liboc nenápadně vzniká nová „dálnice“ (Zuzana Piskáčková)
Vážení,

tak tohle je taky mazec.Jako oni se už naprosto zbláznili ne! Tajně si připravují něco,o čem my nemáme ani páru.! tohle už vážně musí skončit.CTR Evropská naprostá šílenost,bytové domy u Džbánu,tramvaje Vlastinou ul.,a teď ještě toto!jak daleko ještě chtějí zajít!!! odkaz níže.

www.liboc.info
6. září 2013 21.39 odpovědětRE: Přes Liboc nenápadně vzniká nová „dálnice“ (Jirka)
Ta nová křižovatka byla zmíněna na poslední výstavě P6 mění tvář ke konci 2012, na besedě k tomuto tématu praha6ztracitvar.cz byla zmíněna jako "možnost". Samozřejmě úvaha o napojení na oblast skladů v Ruzyni nepadla.
Velký obrázek panelu z výstavy: www.praha6.cz
9. září 2013 15.16 odpovědětRE: Sladovna v Podbabě? Namísto repliky panelák s drátěnými rour (Jirka Ch.)
Bydlíme na Heinemannove a to co se kolem děje je opravdu pozastavení hodné... počínaje kauflandem, který měl být původně sportovní centrum, vedle něj začínající další stavbou absence jakýchkoli laviček či hřiště v rezidenci Podbaba... nechápu schválení celého projektu a jeho okolí stavebním úřadem a odborem výstavby v místech, kde by měli žít převážně mladí lidé i s dětmi...
úřad městké části Praha 6 je z mého pohledu jedno velké zkorumpované doupě... s podporou magistrátu který se už nedá nazvat ani zkorumpovaným.
9. září 2013 15.20 odpovědětRE: RE: Sladovna v Podbabě? Namísto repliky panelák s drátěnými (Jirka Ch.)
úplně nejunikátnější projekt jsou lavičky pro bezdomovce na kterých se nedá ani sedět v papírenské ulici... viz odkaz níže.
www.mapy.cz
10. září 2013 9.06 odpovědětRE: Detail řešení odbočky tramvaje z Evropsk... (Bydlim na Dedine)
Prosim NE, zastavte / zastavme to !!!

Pro koho se toto planuje, komu to prospeje??? Lidem co bydli na Dedine prodlouzeni tramvaje pod jejich okna urcite nijak nepomuze.

K huceni aut z Evropske i okruhu, vzdalenemu buraceni letadel, pribudou jeste hlusne tramvaje.

Nejhorsi ze vseho ale je presunuti bezdomovcu, ozralu i jinych delikventu kteri se srocuji kolem konecnych tramvaji se presune k tesne blizkosti sidliste plneho deti (skolky, skola).

Takoveto napady urcite vymysli nekdo kdo na Dedine nebydli a nezije !

Ddedina je obklicena 4-proudovou Evropskou, zeleznicni trati a mosty dalnicniho okruhu, ted ji jeste chcete prepulit tramvajovoou trati. PROSIM NE !
13. září 2013 9.49 odpovědětRE: Detail řešení odbočky tramvaje z Evropsk... (Milan Kohout)
Velmi vám fandím,ale s kapaní proti prodloužení tramvajové trati na Dědinu nesouhlasím.
Bezdomovci už na Dědině jsou a nejsou s nimi žádné větší problémy. Na konečné Divoká Šárka už téměř nejsou od té doby, co byl uzavřen stánek s občerstvením.
Je nutno preferovat kolejovou dopravu s elektrickou trakcí.
K projektu tramvajové tratě mám jedinou výhradu.
Proč má končit v polích u ulice Dědinská a proč nevede až K OC ŠESTKA?
Autobusová frekvence obyvatelům sídliště nevadí?
Ta by se pak snížila.
14. září 2013 12.03 odpovědětRE: RE: Detail řešení odbočky tramvaje z Evropsk... (Anna Matoušková)
Ohledně možnosti prodloužení tramvajové dopravy směrem k letišti existuje ještě jeden málo známý a velmi levný projekt, vypracovaný ještě za první republiky a to vedení tramvaje podél současné Evropské na hraně směrem k Šárce, byl součástí prvorepublikové koncepce dlouhodobého rozvoje dopravy hl. města Prahy. Obsluha sídliště Dědina by byla zajištěna na úrovni nynějšího napojení Evropské na pražský okruh podjezdem a smyčkou. Tento koncept se snažil v uplynulých letech připomenout příslušnému radnímu pro dopravu potomek autorů projektu, vokovický rodák a pamětník pan Josef Procházka, zda se jím skutečně zabývali dopravní odborníci mi není známo.
18. září 2013 14.40 odpovědětEysseltova vila (Zuzana B)
Dnes jsem po delší době projížděla Libockou ulicí a byla šokovaná mizející starou zástavbou.
Krásná Eysseltova vila je momentálně na prodej a inzerát mě dost šokoval s tím že vila není nijak chráněná a je tedy možnost jí zbourat. Vůbec nerozumím jak je toto možné proč si Praha 6 neváží takových staveb?
www.bezrealitky.cz
27. září 2013 16.10 odpovědětRE: P6 mění tvář - beseda č. 4: Rozvojové území Ruzyně + dopravn (ivohr)
Prodloužení tramvaje přes ulici Vlastina pravděpodobně opět způsobí problém, který v této ulici byl donedávna vlivem původního povrchu silnice z "kočičích hlav". Průjezd busu stačil na citelné vibrace domů,znatelné více ve vyšších patrech a půdních nástavbách. Otřesy byli tak silné, že neinformované návštěvy to děsilo a budilo ze spánku. Víme, že tramvaje sou těžké a problém s otřesy podloží se nedaří zmírnit a časem vždy narůstá. Rovněž zásah do zrekonstruované ul.Vlastina v podobě osazení kolejí je finančně náročné,včetně trvalé údržby a komplikací při přejíždění kolejí hlavně motocykly,ale pro všechny prostředky během sněžení, či mokra. Myslím, lepší by v případě ekologičnosti,dlouhodobě taky ekonomičnosti a zabezpečení mnohem většího klidu provozu bylo zavést místo tramvaje trolejbusové propojení Veleslavína od metra až po Dědinu,k budoucí stanici metra. Trolejbusy nevyžadují žádný zásah do silnic a křižovatek a jsou minimálně hlučné a bez otřesů způsobujících rovněž trhliny na okolních domech.Hm?
13. října 2013 22.19 odpovědětRE: RE: Detail řešení odbočky tramvaje z Evropsk... (Vrták)
Tramvaje nejsou hlušné ani hlučné.:) Aspoň ne jako auta a autobusy, když vezmete v úvahu, kolik jedna odveze lidí. Já říkám, prosím ANO.
24. října 2013 15.15 odpovědětRE: Polyfunkční soubor "CTR Evropská" zatíží klidné bydlení (Michala)
Dobrý den.Neodpustím si komentář - proč se stále staví administrativní centra, když jich je jen na Evropské několik a stále nemají využití !!!!!
19. listopadu 2013 0.57 odpovědětRE: Sladovna v Podbabě? Namísto repliky panelák s drátěnými rour (Jan M)
Dobrý den,
na místě Sladoven a stavby od poloviny listopadu 2013 veřejně umístěn billboard z vizualizací, která je označena jako "možné řešení". Ale jedná se o veřejně přístupnou lokalitu, takže se domnívám, že nic nebrání tomu billboard vyfotografovat a umístit sem místo zakázaných fotografií.

Držím palce!
26. listopadu 2013 16.40 odpovědětRE: 1. cena v soutěži: Architektonický Ateli... (jana mayová)
Tak a jsme v prdeli. Co dál? Demonstrace? Přijde někdo? Ach jo, ten pocit bezmoci je strašný.
Díky všem, kdo se angažují a snaží se o jiné řešení na MČ, dík za váš stres a čas. Nemůžu se ubránit pocitu, že toto vše co se na šestce děje, je relikt po Bémovi a Chalupovi.
29. prosince 2013 14.48 odpovědětKomu děkovat za účelové stavby? (Astrid Trtilová)
Opozice se skutečně poctivě snaží prosadit
správné názory, bohužel koalice je vždy
doslova smete při hlasování.Proč se občané
nesnaží přemýšlet u voleb? Výsledkem posledních
komunálních voleb jsme si odstartovali škody
na Praze6, které jsou nenapravitelné.
29. prosince 2013 22.52 odpovědětRE: Odvolání proti územnímu rozhodnutí na Medvěda (angelonia)
V územním rozhodnutí je stavebním úřadem přitakáno pojmům jako římsa a hřeben, které projekt Medvěda zohýbal proti přirozenému vnímání v lokalitě jasně za účelem zvětšení objemu a podlažnosti budovy.......

euro.e15.cz
29. prosince 2013 22.54 odpovědětRE: Odvolání proti územnímu rozhodnutí na Medvěda (angelonia)
euro.e15.cz
30. prosince 2013 14.04 odpovědětRE: RE: Odvolání proti územnímu rozhodnutí na Medvěda (Jirka)
Římsa a hřeben s tím také souvisí. Medvědovi napomáhá v článku na E15 zmiňované zvyšování "vytěžitelnosti" pozemku. MHMP schválil "úpravu směrné části ÚP" U1073/2012 na kód "S" (= specifická míra využití), přičemž stupnice ÚP zná jenom míru využití A až K. Původně měl pozemek míru "I". Souhlas radnice P6 s touto změnou je jedním z projevů podjatosti radnice v celé kauze, radnice umetá cestu investorovi ke kýžené výstavbě jak jen může, však ji k tomu váže nehorázná podmínka ve smlouvě s PPF.

Dokumenty k této změně:
praha6ztracitvar.cz
praha6ztracitvar.cz
1. ledna 2014 11.32 odpovědětRE: PF 2014 (gebert)
Kdo chce múže se za Blanku modlit, za Béma a Chalupu,za předražený a doslova škodlivý lobystický projekt,Metrostavu.
Za dálniční projekt posazený doprostřed města.
Už ted se musí stavět přivaděč kolem Kulatáku,aby tu následky nebyly katastrofální.
Najde nový primátor odvahu hjmenovat viníky?
Nenajde protože TOP a ODS jsou opoziční parta.
3. ledna 2014 16.16 odpovědětRE: RE: RE: Farmářské trhy na Kulaťáku i příštích 99 let (Astrid Trtilová)
Vážená paní Matoušková, bohužel fotografii tohoto
stromu nemám. Ale vzpomínám na něj pokaždé, když
přesedám z metra na tramvaj. Měl větší hodnotu
než všichni ti"úspěšní",kteří to zavinili.Pro ně
jsme jen fanatičtí ekoteroristé. Budocnost jim to
spočítá. S pozdravem
Trtilová Astrid
8. ledna 2014 12.17 odpovědětRE: RE: P6 mění tvář - beseda č. 4: Rozvojové území Ruzyně + dop (Michal)
mám jen dvě drobné poznámky k nápadu o zavedení trolejbusu na Dědinu
první: zřízení trolejbusové tratě je bez diskuze podstatně levnější než tramvajová trať. Protože však není v Praze trolejbusová doprava provozována, bylo by nutné postavit také garáže, nakoupit vozidla... prostě, tento nápad je v současné době finančně neuskutečnitelný.
druhý: hmotnost autobusu a trolejbusu je prakticky shodná, proč si myslíte, že průjezd trolejbusu nezpůsobí žádné vibrace?
8. ledna 2014 21.59 odpovědětRE: Blanka ležící, spící (Pepa)
Myslím, že za velmi hodně peněz nejenom velmi málo muziky, ale ještě k tomu muziky falešné.
21. ledna 2014 20.29 odpovědětRE: RE: Sladovna v Podbabě? Namísto repliky panelák s drátěnými (Jirka)
Pane Jane, dnes už na billbordu vizualizace nevisí, je stržená. Pokud byste foto měl, prosím, zašlete. Zvláště povážlivé je označení "možné řešení" - zdá se, že se staví a nikdo neví co! A stavební úřed nepřekvapivě nekoná...
3. února 2014 21.01 odpovědětRE: Matragi bourá Ořechovku (Silesian)
Tak takové máme ty naše "elity" !! Když má někdo hodně peněz (snad ne všichni ... ) tak propadne pocitu,že je nadčlověk a smí všechno ... kdysi před 100 lety se takové věci stávaly jistě také,ale bylo i dost těch,kteří ač bohatí měli pokoru před věcmi které mají nějaký přesah nad životem jedince - byť sebeúspěšnějšího !! Jenže lidé typu zde propírané osoby mají v sobě tolik pýchy a tak zbytnělé ego,že si myslí že je jim vše dovoleno . Takže už to bude napořád "ta co zbourala památkově chráněnou vilu ..." - opravdu čin hodný estétky se smyslem pro krásu ... je to hnus ,velebnosti ...
3. února 2014 21.49 odpovědětPS VB (j j)
Udavaci jako vy by meli lizt kanalama, za komousu ste drzeli hubu a krok, maximalne udali souseda. Takovej barak ma nulovou historickou hodnotu. Stejny jako idioti, kteri byli proti bourani betonovyho monstra Hotelu Praha.
4. února 2014 9.47 odpovědětRE: PS VB (Vaclav Stransky)
Tady preci vubec nejde o hodnotu ocima nas laiku. Jde o to, ze Sbor expertu, stavebni odbor P6 i Magistrat rozhodly, ze vila musi zustat stat a majitelka se presto rozhodla delat veci po svem a dum zborit. Ted navic jeste lze a tvrdi, ze na dum spadl strom...
Bud zijeme v pravnim state, kde se ridime nejakymi predpisy, nebo si kazdy dela, co sam uzna za vhodne. V takovem pripade je asi ale zbytecne vyhazovat penize za mestska zastupitelstva a muzeme si je uzit dle vlastni libosti.
4. února 2014 19.27 odpovědětRE: PS VB (Anna Matoušková)
To je úroveň, prosím příště věcně, bez urážek a podsouvání. Je zajímavé, že na našich webech a v blozích se vždycky objeví nějaký takový "přispěvatel", který začně podsouvat komunistické manýry. To mi jako vnučce aktivního účastníka proti nacistickému a protikomunistickému odboji přijde úsměvné.
17. února 2014 16.15 odpovědětRE: Matragi bourá Ořechovku (Sidi)
Mešitu by si určitě zbourat nedovolila....
25. února 2014 1.30 odpovědětRE: Praha 6: Mimořádné prohlášení k vyjádřením Transparency Inte (Vladimír)
Zdá se, že se nějak ty -slušně řečeno- radniční průšvihy množí....
25. února 2014 10.53 odpovědětRE: Praha 6: Mimořádné prohlášení k vyjádřením Transparency Inte (jiří gebert)
Projekt "Na Dračkách"
Byl uveřejněn loni na výstavce P6 před Skleňákem.

Autorem projektu Je :zkuzte hádat.Jistý člen komise rozvoje P6,porotce LIne -Medvěda na Vítězném náměstí.
Autor nového projektu Administrativního centra na Letné. Služby umi B.koalice ke všemu ochotných odměnit.
25. února 2014 14.21 odpovědětRE: Konečně! Závěr z konference o moderní architektuře v Praze. (jiří gebert)
V osobním mailu mi paní arch. Jiříčná odmítla k Medvědu vyjádřovat.
Kdo tvrdí opak mystifikuje.John Eisler si postavil ty nepatřičné nepronajímatelné kostky
za americkou rezidencí,copak by pak za odměnu nepověděl. Kostky dostaly taky cenu za architekturu.Když jsem se ptal porotce T.B. řekl: oni to chtěli.
No more comment about modern rubish architecture.
10. března 2014 11.21 odpovědětRE: Strnadovo zahradnictví znovu na scéně - zahušťuje. Výzva Kom (Spolek Via Praha 6)
Připojujeme se k výzvě členům Komise územního rozvoje m.č. Praha 6, aby odmítli navýšení kódu míry využití území někdějších Strnadových zahrad, které má být projednáno dne 11.3. 2014 a žádáme, aby radnice m.č. Praha 6 o záměrech v této lokalitě informovala veřejnost a zahájila v tomto směru otevřenou diskuzi.

za Spolek Via Praha 6
Irena Vočková
členka výboru
10. března 2014 12.24 odpovědětRE: Strnadovo zahradnictví znovu na scéně - zahušťuje. Výzva Kom (Ing. Romana Pospíšilová)
Nesouhlasím s vybudováním sídliště v lokalitě Strnadova zahradnictví a nesouhlasím se způsobem, kterým dochází k rozhodování o změnách využití území kterého jsem součástí. Jsem nespokojena se záměrnou neinformovaností, kdy v časopise Šestka, financovaného z veřejného rozpočtu nejsou komunikovány s veřejností takto zásadní informace. Souhlasím se všemi postupy občanských i jiných združení, které budou napadat a odhalovat obcházení zákonů s cílem ohlupování veřejnosti s cílem prosazení klientelismu.

Ing. Romana Pospíšilová
10. března 2014 13.55 odpovědětRE: Strnadovo zahradnictví znovu na scéně - zahušťuje. Výzva Kom (Elkena Dobiášová)
Také já souhlasím s výzvou členům Komise územního rozvoje m.č. Prahy 6 a očekávám od našich zastupitelů, že budou (nejen zítra a nejen pokud jde o Strnadovo zahradnictví) rozhodovat tak, jak slibovali a jak od nich jejich voliči očekávají - v zájmu obce a ve spolupráci s ní, ne v zájmu developera, bez ohledu na obec. Výsledky radničních hlasování by nám pak měly podstatně usnadnit rozhodování v letošních volbách do obecních zastupitelstev.
11. března 2014 9.08 odpovědětRE: Strnadovo zahradnictví znovu na scéně - zahušťuje. Výzva Kom (Pavel)
Podporuji! Rozhodně by se mělo naložit s tak velkým územím uvážlivě!
11. března 2014 9.12 odpovědětRE: RE: Strnadovo zahradnictví znovu na scéně - zahušťuje. Výzva (Pavel)
Já už mám rozhodnuto! Rozhodně je třeba už konečně odstavit moloch ODS+ČSSD!!! Na tom rozhodnutí téhle "odborné" komise pod vedením ušaře v této jedné kauze nic nezmění.
11. března 2014 10.11 odpovědětRE: Strnadovo zahradnictví znovu na scéně - zahušťuje. Výzva Kom (Chládková)
Doufám, že nezvítězí ti, kteří podporují všechny megalomanské stavby na Praze 6. Alespoň v tomto případě..
12. března 2014 0.34 odpovědětRE: Strnadovo zahradnictví znovu na scéně - zahušťuje. Výzva Kom (Jana Outratová, Ing. CSc)
TRVÁM NA PŮVODNÍM ÚZEMNÍM PLÁNU -
ZACHOVÁNÍ PARKU/ ZAHRADY.
Jana Outratová
13. března 2014 11.20 odpovědětRE: Strnadovo zahradnictví znovu na scéně - zahušťuje. Výzva Kom (Zdeněk a Soňa Thomovi)
Podporujeme zachování přírodního areálu Strnadova zahradnictví a omezení eventuální výstavby na co nejšetrnější míru. Rozhodně by nemělo být narušeno přírodní území kolem Veleslavínského potoka.
Zdeněk a Soňa Thomovi
24. března 2014 22.40 odpovědětRE: Strnadovo zahradnictví znovu na scéně - zahušťuje. Výzva Kom (jana)
Dobrý den, také sledujeme kauzu zastavění bývalého zahradnictví. Ráda bych se zeptala vás informovanějších - jak si máme představit ulici Na Rozdílu jako ´průjezdnou v obou směrech´? Znamená to, že jsou v plánu i změny dopravního značení v oblasti?
8. dubna 2014 19.04 odpovědětRE: 20 milionů do parku Generála Cárdenase! Potřebujeme radniční (stepan rudolf)
Probůh,
tady jsou na stavebním a dopravním odboru opravdu Superinženýři. Namísto likvidace asfaltových hnuso- cestiček od školy a od hřbitova a kolem dokola a jejich nahrazení jemnou dlažbou, popř. mozaikou, možná doplněné o pítko, jako na Klárově (Malostranské). Vymyslí fífákovinu nejhrubšího zrna, jako koupátka pro pejsky a mimina dohromady.
ZA 20 Mega!!!

Totéž výroba ostrůvků a parkoviště mezi parkem a ulicí Ch. de Gaula. Při parkování kolmo by se tam vešlo podstatně více aut, slepý prostředek by tam n emusel být. Jsem zvědav, mkdo si tam jako první v zimě ve sněhu utrhne kolo a zažaluje OU P-6. To bude zajímavé.
9. dubna 2014 16.58 odpovědětRE: 20 milionů do parku Generála Cárdenase! Potřebujeme radniční (rugon)
Pokud nedokáže radnice, městská policie, státní policie či jiná instituce zajistit, a moje více než 50-ti letá zkušenost za dobu co bydlím na Praze 6 říká, že nedokáže, aby se z parku nestala denní i noční "noclehárna" a "hospoda" bezdomovců jako je tomu v parcích v Rooseveltově ulici, na Lotyšském náměstí a na náměstí Interbrigády, pak jsou to jednoznačně vyhozené peníze.
A udělat z parku "výstavní síň" soch jihoamerických generálů a státníků mě přijde úplný úlet.
14. dubna 2014 13.28 odpovědětRE: 20 milionů do parku Generála Cárdenase! Potřebujeme radniční (Lucie Váchová)
Prosíme odpůrce této tzv. revitalizace parku o podpis v naší petici:

www.petice24.com
23. dubna 2014 8.26 odpovědětRE: Plánek revitalizace parku Ganerála Cardé... (Milan Tomík)
S obsahem petice souhlasím, uvítal bych vstřícnější přístup vedení Prahy 6, např. besedu k projektu s okolními obyvateli. Jediné, s čím v principu v projektu souhlasím, je chodník středem dolní částí parku. Nemusí být ale klikatý. Pro nás je park vlastně přístupovou cestou k nádraží Bubeneč a do Stromovky a když jdete s dítětem po velmi úzkém chodníku podél parku a Maďarské ulice, máte strach, že dítě spadne pod auto. Širší chodník dál od vozovky by podle mého přispěl k většímu bezpečí. Milan Tomík
23. dubna 2014 8.43 odpovědětRSS feed (Martin Hynek)
Zdravím, bylo by možné zprovoznit na těchto stránkách RSS feed? Aby bylo možné aktuality odebírat pomocí RSS čteček? Děkuji
23. dubna 2014 9.35 odpovědětRE: Nápady pro Kulaťák. S čím studenti přijdou? (Roman Krasnický)
Myslím, že z debat o ledním medvědovi a dostavbě kulaťáku uniká jeden podstatný moment. Dostavba by v každém případě měla být v jednom architektonickém stylu: a) kopie Engelova návrhu, čili žádná současná architektura. Je to asi nereálné, ale mělo by to logiku: kulaťák nebyl dostavěn proto, že byl odmítnuta Engelova architektura jako taková, ale z objektivních důvodů stojících mimo estetická kritéria (krize a nedostatek peněz, pak okupace atd.)
b) současná architektura, žádná napodobenina tehdejšího stylu. Z tohoto hlediska mi lední medvěd nevadí, ale pokud bude postaven, pak zbývající dostavba musí být ve stejném stylu. Celkově by pak náměstí nepůsobilo rušivě, byly by tam dva styly "půl na půl", které by se doplňovaly. Bohužel se obávám, že může dojít k nejhoršímu: lední medvěd + např. návrh oněch kostek se zelení na střeše. Pak bude náměstí působit jako slepenec.
23. dubna 2014 22.12 odpovědětRE: RE: Nápady pro Kulaťák. S čím studenti přijdou? (Petr D)
Požadavek dořešení náměstí jako celku vidím také jako oprávněný! Geometricky ale navrhované staré-nové úplně nevychází, rozhodně to není "půl na půl". Englovo je 5/8, medvěd 1/8 a zbytek s tržištěm 2/8. No, spíš se vůle ke společnému řešení a celkovému pohledu na Kulaťák asi nenajde... :-(
27. dubna 2014 15.33 odpovědětRE: RSS feed (Jirka)
Také zdravím, dlouho plánovaný RSS jsem konečně doplnil. Díky za popostrčení ;-) Doufám, že je vše ok.

Jirka Š.
28. dubna 2014 12.20 odpovědětRE: "Metro na letiště" skončí v Motole (Milan)
Nevím proč řešíte peníze v tom dle státě se prošustrujou miliardy ta to vůbec nepoznáme a není to jen pro zaměstnance ale všecky lidi a to nejsem z Prahy
29. dubna 2014 8.29 odpovědětRE: RE: RSS feed (Martin Hynek)
Díky moc, funguje :)
30. dubna 2014 14.05 odpovědětRE: Nápady pro Kulaťák. S čím studenti přijdou? (j-z)
Jakožto rodilí „Dejvičan“, později student ČVUT, nyní již jen návštěvník trhů a příležitostný pejskař, s lítostí sleduji, jak se živý venkovní prostor stává prostorem betonovým. Engel/Neengel - ptá se někdo místních, co si vlastně přejí? Fajn, chybí mi kino, sámoška střední velikosti, ale víc mi budou chybět parky, kterými byla/je/a nebude? P6 proslavená.
Osobně vnímám zástavbu kuláťáku jedině jako kompromis - průčelí ze 3 stran (dejme tomu podkova) a za ním robustní zelený pás / park. Jen ne hmotu, která již přetížený uzel VN dodělá generovanou dopravou všeho druhu.
4. května 2014 21.50 odpovědětRE: Závěrečný slajd architekta Hubičky: Není... (Jakub Votruba)
Není nic horšího než arogance vlastníků
7. května 2014 11.33 odpovědětRE: Bořislavka: rozbíhá se EIA, Shopping & office centrum od (Jana Krblichová)
Je možné nějak účinně coby fyzická osoba protestovat proti rozsahu tohoto projektu?
11. května 2014 13.15 odpovědětRE: Strnadovo zahradnictví znovu na scéně - zahušťuje. Výzva Kom (Mandíková)
Slyšel jsem že některý občané zakládají občanské sdružení aby udělali dusno developerům a nasledovaně od jích vymáhali výpalné za to že jím dají pokoj. Proto v zákoně bude změna. Kouknete na publicistický pořad "Nedej se!" na ČT2 13.05.2014 v 11:40 hod. Případ káceni stromu u Říčany a související změny v zákonem.
Jinak, chci se zeptat, proč jste neprotestovali u tohoto projektu: www.viladomyveleslavin.cz který je 300 m od "U Strnadových zahrad" a máji 4. pater což znamená min. zastavitelnost "D".
Mandíková
11. května 2014 19.36 odpovědětRE: RE: Strnadovo zahradnictví znovu na scéně - zahušťuje. Výzva (Jirka Škvor)
Dobrý den,

díky za upozornění na pořad ČT Nedej se! s titulem "Účast občanů nežádoucí". Přidávám k tomu odkaz: www.ceskatelevize.cz

K "protestování": převážně se náš web snaží informovat, upozorňovat a případně apelovat na radnici. Nejsme občanské sdružení, nemáme tedy ani IČ, a tedy ani do správních řízení nemůže P6 ztrácí tvář vstupovat.

Viladomy Veleslavín: Nyní má pozemek dle ÚP dokonce E, byl vždy stavební (i když tam byla změna z VVS apod.). Nepsali jsme o projektu (podobně a bohužel jako o mnohých jiných) z prostého důvodu: jednoduše se nedostává na všechno čas ;-) Věřím, že vaše úvodní zmínka o "dusnu", "výpalném" a "neprotestování" nesměřovala na naši iniciativu :-)

za iniciativu
Jirka Škvor
11. května 2014 19.45 odpovědětRE: RE: Strnadovo zahradnictví znovu na scéně - zahušťuje. Výzva (Jirka Škvor)
Poslední informace o budoucnosti Strnada a okolí lze snad zjistit z urbanistické studie v článku www.praha6ztracitvar.cz

Podrobnější konkrétní dopravní režim však není ve studii uveden. Více není v tuto chvíli zřejmě známo.

J.
12. května 2014 22.18 odpovědětRE: Strnadovo zahradnictví - radnice má nastudováno (Vladimír)
Když tak na to koukám, je vůbec nějaké nové silniční spojení z Petřin na Evropskou potřeba? Je v té studii nějaká hlubší dopravní analýza? Nikde tam nic takového nevidím
15. května 2014 8.09 odpovědětRE: Z radničních informačních zdrojů se line... (Zuzana Poláková, akad. mal.)
Zídka a strom a z parku Velvarská se stane urnový háj...nic jiného se mi nevybaví a to se fantazií a výtvarným pojetím živím celý život. Zuzana Poláková, akad.mal. Velvarská 3/1951, praha 6
16. května 2014 13.22 odpovědětRE: Zvláštnost: Park křižují asfaltky využív... (Josef Jureček)
Asfaltka je odporná, přetíná šikmo parkovou plochu a zaparkovaná auta ji rozhodně nezdobí. Asfalt bych rozhodně odstranil, ale park je nutno ponechat v současné neznásilněné podobě. Možná doplnit lavičky a chodník ze strany Velvarské. Zastávám názor, že vlajkoslávy již nepotřebujeme, v době minulé jsme si jich od rudých bratrů užili dost.
17. května 2014 12.41 odpovědětRE: Zelený pás parku s dosavadním názvem Par... (Venclíková Květa)
Akce se jeví jako megalomanská, zejména v prostoru vlajkoslávy. Je tam změněn průjezd ulicí Velvarskou i vjezd do ulic kpt.Nálepky a České družiny, což znepříjemní život jejím obyvatelům. Jsme(já a celá moje rodina) jedněmi z nich.
Dále v parku je omezena zeleň na úkor cest. Zejména vzrostlá zeleň je nutná, protože brání hluku a exhalacím z ulice Evropské a proto by bylo lepší zeleň spíše dosadit než likvidovat.
Rovněž cesta k MHD bude komplikovanější nutnými schody, což zejména v zimně ztíží chůzi starším občanům i matkám s dětmi a kočárky (chodí tudy s dětmi do školek).Zvýšená údržba cesty bude nutná a zbytečně komplikovaná.
27. května 2014 19.00 odpovědětRE: Strnadovo zahradnictví - radnice má nastudováno (Mejtský)
Taky mi nějak uniká, proč by se mělo posilovat dopravní spojení mezi Petřinami a Evropskou. Kdo chce, tak se mezi nimi bez problémů pohybuje už dnes. Spíš jde o jakýsi trik ze strany developera jak snadněji protlačit projekt k realizaci. Chci postavit sídliště, tak prohlásím teplárnu za zříceninu, kus nezasažené přírody za zcela zdevastovanou a vedlejší komunikace zcela vyhovující současnému obyvatestvu za zcela nedostatečné :-(
28. května 2014 12.39 odpovědětRE: Aktuální zákres revitalizovaného parku d... (Hana Hercherová)
Obrázek z výšky vypadá krásně. Potíž je v tom, že o to tu nejde. Jde o to, aby park přinášel radost, úlevu a odpočinek. Ve městě, kde jsou domy více méně v řadách podél ulic, působí svěže, když aspoň v parku jsou stromy vysázeny nepravidelně. Také je příjemné, když jsou různých druhů včetně jehličnanů, které zajistí zeleň i v zimě. Starý strom má větší hodnotu než nový- můžeme obdivovat jeho objem, velikost, sílu. Nelze tedy argumentovat, že přece místo starých stromů vysadíme nové. Park by získal zcela jiného ducha - byl by jako novostavba, která se musí nejdřív zabydlet. To ovšem může trvat třeba 20 let, proto je třeba každý strom šetřit. Jsem rozhodně pro zachování současné podoby parku, jen s opravou cestiček, které by mohly vést i po obvodu a umožnit tak delší procházky. Takto park svou přirozeností uklidňuje a poskytuje azyl před shonem velkoměsta. Jakmile jej posázíme sochami a bazény, velkoměsto ho pohltí. Chceme parky, ne lunaparky, zvlášť v hlavním městě, z něhož je do skutečné přírody daleko.
29. května 2014 22.39 odpovědětRE: Přepísknuté rekonstrukce parků za miliony přispěním petic od (Martin Sedláček)
Diiik,
úžasná práce, sám na to nemám /čas/,
moc děkuji, snad hezké léto a Hezčí podzim
- Martin
19. června 2014 16.50 odpovědětRE: RE: Bořislavka: rozbíhá se EIA, Shopping & office centru (Karel)
Proč pořád chce někdo proti něčemu protestovat.
23. června 2014 13.07 odpovědětRE: RE: RE: Bořislavka: rozbíhá se EIA, Shopping & office ce (Filip)
Treba proti tomu, ze stavba má mít 7 pater, přičemž vilky přes ulic mají patra pouze 3? Je mi jasné, že se na takto lukrativní parcele stavět prostě musí a bude, ale nemohl by návrh více respektovat okoli?
25. června 2014 9.51 odpovědětRE: RE: RE: RE: Bořislavka: rozbíhá se EIA, Shopping & offic (Roman Krasnický)
Do tohoto okolí patří i paneláky na Červeném vrchu i mnohapatrový dům na Hadovce. Ale jinak souhlasím, že kdyby trochu ubrali, asi by to vypadalo líp...
27. června 2014 13.13 odpovědětRE: Soud: brloh pro Ledního medvěda je neoprávněně velký (Mgr.Alena Vaněčková)
Protože nejsem odborník ani v zastupitelstvu Prahy 6, mohu proti developerské a jiné zvůli protestovat svým podpisem na peticích. Tímto však bych chtěla poděkovat všem, kteří neúnavně sledují podivné praktiky na P6 a všechny zainteresované burcují. Je to časově náročné a protistrany počítají s tím, že jim dojde dech. Doufám jen, že ne.
15. září 2014 18.38 odpovědětRE: RE: RE: Nápady pro Kulaťák. S čím studenti přijdou? (Jitka Vesela)
Chcete opravdu Dejvice utopit v betonu???????????
Ale co vam asi rika zelen?
Dejvice a jeji vzdusnost - stromy - parky - tam se dalo krasne zit, ale to co mate v umyslu je katastrofa. Jako z horor-filmu.
Kdepak jste vyrustali Vy co to planujete???????????
Zizkov - Karlin nebo se chcete v Praze zvecnit???
16. září 2014 15.52 odpovědětRE: Bořislavka: rozbíhá se EIA, Shopping & office centrum od (Roman)
Děkuji za Vaši náročnou práci se sháněním mnohdy utajených informací.
Na první pohled je z obrázků patrné nesmyslné stanovení předpokládané intenzity dopravy. Obytná zóna kolem páteřních ulic Kladenská a Na dlouhém lánu(částečně i Na Rozdílu)je už nyní velmi zatížena dopravou, neboť zmíněné ulice se již dávno staly pomocnými výpadovkami přetížené Evropské ulice. Jestliže je udávána v r.2013 intenzita v Zavadilově ul. 4000,proč by měla být v r.2017 jen 2800?Je to jen hra s čísly=podvod,aby to nějak vyšlo pro EIA.
16. září 2014 23.06 odpovědětRE: Mydlářka: lepší pozemek pro školku nebo za pozemek peníze? (Petr)
ODS+ČSSD ve vedení Prahy 6 prodá vše, co ještě má... Doklad spojení radnice a PPF. Pokud by skutečně měl být zajímavý prodej, potom je na místě jedině dražba. A blábol oceňovače o nepřístupnosti pozemků, když mezi ulicí a pozemkem je jenom zeď - je trefa hodně vedle!
5. října 2014 21.06 odpovědětRE: A bourání na Ořechovce pokračuje... (Jirka)
Vyjádření P. Pražákové k přestavbě jejího domu:
praha6.anobudelip.cz
10. října 2014 13.14 odpovědětRE: Pohled na skleněného drobečka od severu ... (jiří gebert ing.arch.)
Má Praha jentakovou hodnotu,za jakou se dá prodat?
Projekt Lordship je prověrkou Hudečkovy/ Koutckého vize Prahy.V současné době zpracoval Hudečkův přítel arch. Máslo dvě varianty řešení území mezi Letenským náměstím a Prašným mostem, obě se záměrem maximální a ještě maximálnější výtěžnosti.
Gremium Hudečkem vybraných VIP architektů teď vybírá.Metropolitní plán by uměl "Letná Office Park" fmy Lordship zastavit.Ale vždyť je znáte.
Za druhé je to prověrka Hniličkových Pražských stavebních předpisů. Lordship podal žádost o vyjádření o souladu s územním plánem pár dní před jejich závaznou platností,bude se tedy posuzovat podle starých OSP.
Shrnutí:Celá reforma územního plánování je kouřová clona pro laickou část inteligentní veřejnosti,schopnou fandit a dát hlas dobře mediálně propagované šarádě. . Jiří Gebert předseda o.s. Bubeneč sobě.
15. října 2014 19.17 odpovědětRE: A je po volbách... (Halka Dočekalová)
Hlavně neodcházejte a vydržte. Na většinu věcí si dělám obrázek z vašich informací. Děkuji!
17. října 2014 11.10 odpovědětRE: RE: RE: Bořislavka: rozbíhá se EIA, Shopping & office ce (Irena Rousková)
Reaguji na příspěvek proč pořád chce NĚKDO proti něčemu protestovat. Bydlím tady celý život a není mi jedno v čem budu žít abych to upřesnila v čem tady budeme žít. Nákupní centrum je do této lokality příliš velké vizualizace naprosto zkresluje všude jsou prázdné silnice a na Evropské chybí tramvaje.Mimochodem na Evropské jsou dost velké vily a stačí se podívat jak vypadají velikostně v poměru s nákupním centrem.Celé toto monstrum nezapadá do okolí a navíc má zcela matoucí název který říká že tento komplex budov bude na Bořislavce /nebude/ stavět se bude na Horoměřické a to je dost zásadní rozdíl. Každý kdo kdy vystoupil na Horoměřické a šel směrem k Na dlouhý lán měl pocit příjemné zástavby pohody a klidu.
22. října 2014 21.13 odpovědětRE: A je po volbách... (H. Nový)
Prosím, pokud můžete, vydržte.
Děláte záslužnou práci.
Není v silách běžného občana, aby dohledal informace,
které nám poskytujete.
Díky.
23. října 2014 14.44 odpovědětRE: A je po volbách... (Jiří Svoboda)
Dobrý den, jest-li si někdo myslí, že ANO, ať už na Praze 6, nebo na Magistrátě bude změna k lepšímu, tak bude hluboce zklamán. Spíše naopak.
25. listopadu 2014 18.04 odpovědětRE: Blanka ležící, spící (Jirka)
Tunel Blanka, kauza Opencard a „elegantní“ řešení pro všechny

ceskapozice.lidovky.cz
22. prosince 2014 12.59 odpovědětRE: RE: RE: RE: Bořislavka: rozbíhá se EIA, Shopping & offic (Ondra)
Tohle není zadna klidna ctvrt jako na Orechovce. Asi jste si nevšimnul, ze ty skaredy "vilky" jsou u dvouproude silnice takze spis mi sem urcite zapada to centrum.
20. ledna 2015 11.06 odpovědětRE: RE: RE: RE: RE: Bořislavka: rozbíhá se EIA, Shopping & o (filip)
Nevim, proc by prevyseni protilehle zastavby o 3 a vice pater mela ospravedlnovat sirka ulice, navic tedy, mily pane, Evropska je, jak jste si asi nevsiml, ctyrprouda ,)
27. ledna 2015 23.04 odpovědětRE: Ohrada už jednou na Bořislavce byla. Obr... (Pepa)
To ještě Pavlík Bémů asi myslel všechno dobře...
3. února 2015 14.05 odpovědětRE: Co vykrystalizuje na Bořislavce? Místní sbírají podpisy pod (Pavel Kunšta)
Ono tam hlavně něco bude stát tak, jako tak. A ten poslední návrh je mnohem lepší varianta než předchozí,, který počítá s výrazně mohutnější budovou. Prostě když už tam má něco stát, tak ať je to aspoň něco slušného.
2. března 2015 12.27 odpovědětRE: RE: Co vykrystalizuje na Bořislavce? Místní sbírají podpisy (ferda)
Taky si myslím. Pokud to dopadne tak jak je to navrženo tak je to dobré.
6. března 2015 13.16 odpovědětRE: Co vykrystalizuje na Bořislavce? Místní sbírají podpisy pod (Jakub Votruba)
Jeďte se podívat na roh Vinohradská/Starostrašnická jak vypadají Komárkovy vize. Pokud budou Krystaly, žádný úspěch to není, jen další šlápota od supervlastníků jako je Kelner, Komárek. Mimochodem kdo/co v těch prostorách bude?
6. března 2015 17.44 odpovědětRE: RE: Co vykrystalizuje na Bořislavce? Místní sbírají podpisy (Jana)
Bohužel to není pravda, přečtěte si celý poslední článek, hmota nad zemí výrazně narostla…
6. března 2015 20.11 odpovědětRE: Co vykrystalizuje na Bořislavce? Místní sbírají podpisy pod (ivana)
Zdravím všechny, jedna věc je objem stavby, druhá podstatná věc je zátěž okolí - minimálně dopravní a hluková.Nevím, jak je myšleno - citováno z doručeného letáku KKCG "snížení dopravní zátěže", "nebude frekventovaná obchodní pasáž se stovkami aut", ale uvádí také "580 parkovacích míst", což je téměř polovina aut jako před obchodním centrem na Zličíně. Patrně nejvíce mi vadí to, že předstírají, že to dělají pro naše dobro - jak uvádí pro "veřejnost".
23. března 2015 13.10 odpovědětRE: Co vykrystalizuje na Bořislavce? Místní sbírají podpisy pod (Roman)
Hlavním "přínosem" navrhovaných staveb je znehodnocení okolních nemovitostí. Místo výhledu na Prahu se místní obyvatelé budou dívat do zdi či skla. Budova UNIQA, která zde trčí jako varovné memento, že jsme včas nezasáhli, nemůže být měřítkem pro dimenzování nové zástavby. Nesmyslné porovnávání výšky tzv. krystalů ve svažitém terénu s UNIQou, ukazuje na účelovost a snahu o zkreslení skutečnosti a nikoli na profesionalitu architekta (Aulík a Fišer). I když nám není známé zadání, překvapuje bezohlednost všech zúčastněných architektů k okolní zástavbě. Krystaly by možná byly akceptovatelné s nejvýše 3 nadzemními podlažími na Evropské.
27. března 2015 19.05 odpovědětRE: RE: Co vykrystalizuje na Bořislavce? Místní sbírají podpisy (Boris)
Že se někomu vysoké krystaly líbí? To chápu, mnoha lidem je architektura Prahy 6 ukradená a pokud nebudou bydlet přímo v okolí a v jejich stínu, nějak tu pochůzku kolem nich vydrží.
5. dubna 2015 19.14 odpovědětRE: RE: Co vykrystalizuje na Bořislavce? Místní sbírají podpisy (Boris)
Krystaly? Ale jo, milí developeři, uberte dvě patra - klidně je rozplácněte do šířky, uličky mezi nimi nebo avizované nové pidi-náměstíčko jsou pro lidi (krom bezdomovců) celkem k ničemu, parků tu máme už teď dost. Díky.
20. dubna 2015 17.32 odpovědětRE: Petice? Jsme proti paušálnímu posuzování ruzných staveb. (jiří Gebert)
Spolek Bubeneč 6a7 dříve Bubeneč sobě, se ostře ohrazuje proti petici, která nerozlišuje mezi různými stavebnimi záměry.
Sami jsme účastníky řízení v kauze Gothardská 4,kde se jedná o přibližnou, stavebně zdravou repliku klasicitní stavby. Tak vítáme zamítavé stanovisko komise rozvoje Prahy 6. které zřejmně ing Malotím nehodlá bez tlaku respektovat.
Jiná situace je Wolkrova 7, zchátralá dlouho opuštěná peudomoderní stavba,která má být nahrazena stavbou přibližně stejného vzhledu. Navíc investor je skupina stavějící formou Baugruppe.Tedy nikoli pro zisk ale vlastní
bydlení.
Naše sdružení se považuje za odbornou, tedy věci znalou veřejnost.Proto odmítáme paušální petice.
Jiří Gebert předseda sdružení
21. dubna 2015 8.30 odpovědětRE: RE: Petice? Jsme proti paušálnímu posuzování ruzných stave (Jirka)
Dobrý den,

já myslím, že s peticí lze buď nesouhlasit nebo souhlasit. Je zbytečné se ohrazovat, navíc ostře, vždyť se Vás osobně ani o.s. B6a7 nikterak nedotýká, nenapadá, ani neútočí :-) Místní sepsali petici, na webu dostali prostor k jejímu zveřejnění - to je celé. Nikdo Vás k ničemu nenutí ;-)

Ano, oba případy se liší. Pokud dobře čtu, v petici je napadána "paušálně" hmota záměrů. Samozřejmě, oba případy se liší.

Díky za Vaše vyjádření odborníka, pokud máte něco k doplnění a zveřejnění - např. příslušné vizualizace, budete velmi laskav, když je poskytnete :-)

Zdravím!
Jirka Škvor
21. dubna 2015 9.51 odpovědětRE: RE: RE: Petice? Jsme proti paušálnímu posuzování ruzných s (jiří gebet)
Vážený kolego,
Paušální petice tohoto typu poškozují dobré jméno spolků a sdružení,které se snaží zastupovat veřejný zájem a fungují jako odborná ochrana historikého dědictví. Konečně dnes máme v Praze 6 radnici,která se dokáže sama věcně a (již bez korupce) orientovat a rozhodovat. Jako od člena komise rozvoje se to očekává i od Vás.Přirozeně sousedé nemají zajem na stavební činnsti,ale nelze zneužívat a burcovat veřejnost z osobních důvodů. Není smyslem občanských iniciatic se nechat na zakladě účelových petic developery zpochybňovat a je naší povinností kolegy varovat před takovým jednáním.
škoda když Váš jinak velmi užitečný portál dává prostor pro paušální blokování staveb.
Několikát jsem Vám posílal příspěvky ale v poslední době uveřejnujete selektivně.
21. dubna 2015 15.18 odpovědětRE: RE: RE: RE: Petice? Jsme proti paušálnímu posuzování ruzný (Jirka)
Zdá se mi ta debata poněkud nešťastná. Souvislost mezi jakoukoli peticí a dobrým jménem jakéhokoli spolku/sdružení nevidím, pokud petice proti nim zrovna nevystupuje. Dle mne diskutovaná petice neblokuje paušálně stavby jako takové, ale poukazuje na nevhodnost záměrů vůči historickému prostředí Bubenče. Samozřejmě byla spuštěna, protože dotyční v lokalitě bydlí. To není nic neobvyklého.

K Vámi zaslaným a zde neuveřejněným příspěvkům: "selekce" je způsobena hlavně časovými (ne)možnostmi, restů v tomto směru je bohužel spousta :-( Několik Vašich příspěvků (publikovaných např. na obcanskymonitoring.cz se ke mně dostalo, ale podivně nepřímo, zprostředkovaně. Na druhou stranu jsem uvedl odkazy na Vaše texty např. v souhrnném článku praha6ztracitvar.cz Mne upomínáte, ale třeba svoje články neuveřejňujete na webu/FB Vašeho spolku. Věřím, že si vše ujasníme (vyříkáme) při osobním setkání :-)
Pěkný den
J.
21. dubna 2015 16.11 odpovědětRE: Co vykrystalizuje na Bořislavce? Místní sbírají podpisy pod (Filip Černý)
Byl by tam nádherný park :-( Jinak ti Němci jsou tam údajně i pohřbení. To nemám potvrzené jen se to v rodině traduje.
22. dubna 2015 20.39 odpovědětDemolice domu ul. Nám. před Bateriemi (Karel)
Že by se objevila další Matragi? A co na to stavební úřad Prahy 6 ?!

imgway.cz
imgway.cz
imgway.cz
22. dubna 2015 20.43 odpovědětRE: Demolice domu ul. Nám. před Bateriemi (Karel)
původní stav

imgway.cz
23. dubna 2015 14.19 odpovědětRE: Demolice v památkové zóně Staré Střešovice má povolení (pan KP)
S demolicí domu NPÚ ÚOP HMP nesouhlasilo a návrh vyloučilo. V rozporu s odborným vyjádřením bylo vydáno souhlasné Závazné stanovisko MHMP OPP čj. S-MHMP 928795/2013 ze dne 1. 10. 2013, které je posouzeno jako realizovatelné za podmínek, citace z odůvodnění:
"Novostavba se začleňuje do řady vilových objektů v rámci urbanisticko – architektonického řešení Náměstí Před Bateriemi. V tomto kontextu se navrhovaný objekt svým objemovým řešením jeví jako přiměřené řešení (novostavba s plochou střechou).MHMP OPP u novostavby v daném konkrétním případě preferuje kvalitní, architektonicky jasné, hodnotné řešení stavby, před nápodobou průměrného , stylově nejednotného a nevyhraněného objektu.Za jištění soulau s předmětem ochrany v památkové zóně MHMP OPP spatřuje v začlenění novostavby do urbanisticko – architektonické kompozice vilové zástavbyNáměstí Před Bateriemi."
23. dubna 2015 15.30 odpovědětRE: RE: Demolice v památkové zóně Staré Střešovice má povolení (Jirka)
Díky za zaslané vyjádření OOP. Opravdu "geniálně" formulované. Prosím, pokud můžete zaslat, zveřejníme celý dokument, případně i dokumenty další.
Jirka Škvor
24. dubna 2015 0.09 odpovědětRE: Otevřený dopis místních na radnici ve věci OC Bořislavka (Drtinová Milena)
Otevřený dopis je věcný a rozhodně s jeho
textem souhlasím v celém rozsahu !!!!!!!!!
24. dubna 2015 11.36 odpovědětRE: Otevřený dopis místních na radnici ve věci OC Bořislavka (Alena Vaněčková, Mgr.)
Naprosto souhlasím se všemi důvody proti stavbě na Bořislavce. A připojuji se k protestu.
A.Vaněčková
24. dubna 2015 18.59 odpovědětRE: Otevřený dopis místních na radnici ve věci OC Bořislavka (Jiří Gebert)
Sdružení Buubeneč6a7, se jednozbačně staví za argumenty uuvedené v dopise občanů radnici Prahy 6.
Stížnosti na problemy a "tzv, ztráty" developera kolem redukcí naddimenuzované a výrazově záměrně nekotextuální stavby je
je na místě reklamovt u osob, které řešení v rozporu s UP a VYHLÁŠKAMI, dohodly. (sami vědí nejlépe u koho)
24. dubna 2015 19.49 odpovědětRE: Demolice v památkové zóně Staré Střešovice má povolení (Jiří Gebert)
MHMP OPP opakovaně neplní funkci pro kterou byl zřízen.Souhlas s demolicemi zdravých staveb a jejich nahrazování nekontextuuální novostavbou je v rozporu s zásadami památkové ochrany.Požadujeme odstoupení ředitele MHMP OPP pro neschopnost vést úřad, a hloubkovou kontrolu MHMP OPP pro soustavné vstřícnosti stavebníkům v rozporu s mandátem úřadu. Bubeneč sobě Jiří Gebert
25. dubna 2015 10.03 odpovědětRE: Víme, co postaví PPF namísto Ledního medvěda (Martin)
Tak trochu kritice za každou cenu nerozumím. Nebo je účelem? Také patřím ke kritikům zástavby typu Nové scény vedle Národníhho divadla nebo "Ledního medvěda", kdy je masa budovy výrazně mohutnější než okolní zástvba, jsou tam asymetrie oproti ostatním budovám a původnímu urbanistickému plánu. Co ale vadí na tom, když se někdo naopak původního urbanismu snaží držet a v jeho duchu postavit moderní budovu. Předpokládám že překlopení gen. štábu je pracovní verze sloužící zachování souladu velikosti, výšky budovy a symetrie s okolní zástavbou a samotná budova ve smyslu stavebně technickém pak bude provedena v duchu 21.století. To je přece ten kompromis, kterého by mělo být dosaženo a po kterém se volalo. Nebo se mýlím? Podívejte se na domy v Zurichu a jiných švýcarských městech. Konzervatičnost a vkus zde jde ruku v ruce.
25. dubna 2015 10.16 odpovědětRE: Bořislavka: KKCG oslovuje domorodce a upravuje vizualizace. (Martin)
Kriterium povolení výstavby by kromě dostatečného počtu parkovacích míst podle mého mělo být jednoznačné: a to sice ani o metr vyšší budovy než jsou střechy vilek na druhé straně Evropské! A nikdy v budoucnu žádné dodatečné dostavby jako předvedl Kaufland na Vypichu!
Co se týká účelu, tak pro obyvatele je jistě přínosnější budova se spektrem obchodů a potravinami navíc v bezprostřední blízkosti metra a návazných spojů do Horoměřic a Nebušic než další "mrtvá" kancelářská budova, kterých je již v Praze slušně řečeno víc než dost.
25. dubna 2015 10.26 odpovědětRE: RE: Co vykrystalizuje na Bořislavce? Místní sbírají podpisy (Martin)
Naprostý souhlas s Romanem i Filipem- výšku nelze srovnávat s budovou Uniqua,a jen apouze se starou zástavbou na druhé straně Evropské. Již tak se těm lidem postaví před okna šílenost jakoby jim nestačila Evropská a její provoz a propady tunelu... Okrasný park s velkým podílem dřevin považuji osobně rovněž za nejlepší řešení - byť se někomu zdá, že je zde již parků hodně - tím je právě přece Praha 6 typická a pro to vyhledávaná: Nechceme to měnit!
A o pohřbených Vlasovcích ve spodní části u Kladenské vypráví hodně pamětníků: prý jim přejeli nohy náklaďákem a mrtvoly naházely do jámy v místě budoucí výstavby.
Nenechme zde vyrůst další šílený "Golden Triangl" jako na křižovatce Střešovická a Patočkova...
25. dubna 2015 12.15 odpovědětRE: RE: RE: Co vykrystalizuje na Bořislavce? Místní sbírají podp (Jirka)
Srovnávají s Uniquou, a protější krystal má být dokonce o 5,4 m vyšší, ač v reklamních materiálech hovoří pouze o 2,5 m. Park už se asi nepodaří, pozemek je dle ÚP stavební...
25. dubna 2015 12.28 odpovědětRE: RE: Víme, co postaví PPF namísto Ledního medvěda (Jirka)
Ten článek měl být apríl, že PPF je po soudním neúspěchu odhodlána postavit namísto Ledního medvěda kopii genštábu. Ale nutno přiznat, že se článek až tak příliš nepovedl. Totiž - jak i Vy zmiňujete - není něco obdobného až tak nesmyslné a naopak lépe představitelné, než Lední medvěd.V článečku je také odkazován Hubičkův "důkaz", že medvěd drží hřeben, římsu i objem genštábu. To je vidět v článku praha6ztracitvar.cz na konci fotek, tady jsme Hubičkův původní přerod genštábu na medvěda otočili - z medvěda se vylypuje genštáb.
26. dubna 2015 12.55 odpovědětRE: RE: Demolice v památkové zóně Staré Střešovice má povolení (pan KP)
Dobrý den,
to co jste napsal lze jen podepsat.
29. dubna 2015 16.44 odpovědětRE: Technická ulice: sakury :-) lípy :-( (Václav Havránek)
Podobné zohavování stromů a vylepšování zeleně poslední dobou patrno na více místech v republice (asi bylo třeba rychle uplatnit a za každou cenu utratit dotace).Četl jsem krásný citát, který trochu vytrhnu ze souvislostí : "Prodali pastviny, aby si mohli koupit koně."
4. června 2015 12.25 odpovědětRE: Územní rozhodnutí na Ledního medvěda (konečně) magistrátem z (Martin)
Co tím chcete říct, "oblouk k vysokým školám"? Jaký "dejvice center"? Jaká sekyra? Tam je přece už léta létoucí park.
4. června 2015 13.00 odpovědětRE: RE: Územní rozhodnutí na Ledního medvěda (konečně) magistrát (Jirka)
V územním plánu žádná zeleň ani park nejsou. Sekyra Group má s smlouvu s majiteli pozemku o výstavbě Dejvice Center. Místo, kde jsou dnes velké trávníky, po okrajích stromy, uprostřed tržiště, je určeno k zastavění. Bohužel.
8. června 2015 16.15 odpovědětRE: RE: Územní rozhodnutí na Ledního medvěda (konečně) magistrát (Jiří)
Teď v sobotu na trzích jsem si potvrdil, jak ten "park" k Dejvicím patří - děti tam pobíhaly bosé, spousta laviček, posedávající páry.
Celkem by mě zajímalo, jak by dopadlo referendum na toto téma. Dokáži si představit fasádu k VN, ale ta hmota mezi kulaťákem a VŠ zcela zabije stávající genius loci.
8. června 2015 16.18 odpovědětRE: RE: RE: Územní rozhodnutí na Ledního medvěda (konečně) magis (Jirka)
Asi by nevadil územní plán "nastíněný" ve článku: praha6ztracitvar.cz
9. června 2015 12.42 odpovědětRE: Prezentace projektů na zvelebení Císařského ostrova (Jakub Těšínský)
To že nepřišlo víc lidí je škoda, přesně takovéhle akce jsou potřeba jakož i nejhojnější účast lidí na nich. Myslím, že i tento web by s tím mohl pomoci, pokud by se podařilo zveřejňovat pozvánky na takovéhle akce s dostatčným předstihem.
9. června 2015 14.40 odpovědětRE: RE: Prezentace projektů na zvelebení Císařského ostrova (Jirka)
Ano, tento web by s propagací podobných akcí pro veřejnost mohl pomoci, odběratelů novinek je cca 250 :-) Bohužel je na vše nějak čím dál méně času... :-(
14. června 2015 19.32 odpovědětRE: Zastavení zakázáno, sezení povoleno (Jiří Gebert)
Instantní řešení na "světové urovni" referátu veřejných prostor IPR. Kohopak jiného mohl být ten nápad před kterým si máme sednout doslova na zadek nebo lehnout na záda.Kdyby to bylo alespoň pro scatery, nebo pro kytky.
Kolik ten špás stál? Navrhuji anketu jak by šlo prostředky lépe využít.
IPR "řeší" veřejný prostor, světovou arhtekturou.
A co na o šestka?
takhle se volby nevyhrajou, když bude IPR z nadšenců @ diletantů nám ordinovat naše město.
Nechce se někdo s odvoláním na zákon 106 zeptat na průměrný plat v IPR?(údajně 40 tis/měs) a 250 zaměstnanců.
15. června 2015 7.34 odpovědětRE: V současné době je vydáno územní rozhodn... (Michael Pokorný)
....ale třetina takto připojeného cípu je vydlážděná žulovými kostkami a dlážděné cesty jsou připraveny svým vedením pro napojení na cesty z I.etapy (?). To ale nikdo z občanů nechce! Proč tedy nové vedení radnice nechalo takové, zcela nesmyslné územní rozhodnutí vůbec vydat. Připojení a ozelenění je jistě chvályhodné, ale hned vydláždění 1/3 takto získané plochy zeleně, chodníky kolem a cesty, které navazují na cesty neexistující a na cesty a chodníky, které si nikdo z občanů nepřeje nebudí zrovna důvěru v toto nové vedení radnice. Jak na to bude reagovat infopraha6ztracitvar, které je poslední dobou spíše "hlásnou troubou" strany zelených než nezávislou iniciatiovou.
15. června 2015 20.41 odpovědětRE: RE: Zastavení zakázáno, sezení povoleno (Jirka)
Myslím, že za tímto tentokrát IPR není: www.gjf.cz Dle mého zjištění P6 do toho neivestovala nic, bylo vyrobeno dříve pro Aarhus v Dánsku. Ano, je to takové trošku bezkoncepční plácnutí bílých klínů kamsi na asfalt. Spíš to lze chápat jako ukázku, co vše by se do "veřejného prostoru" mohlo vejít ;-) Bohužel v záplavě aut se veřejný prostor vytváří obtížně...

ps. klidně se podle 106 na plat IPRáků zeptejte :-)

Jirka Š.
15. června 2015 21.04 odpovědětRE: RE: V současné době je vydáno územní rozhodn... (Jirka)
Ahoj Michaeli,

jo, nezdá rozumné řešit chodníky 2. etapy bez rozřešení etapy 1. Na otázku "Proč nové vedení radnice nechalo takové ÚR vydat" je třeba hledat odpověď na MČ, nikoliv na P6 ztrácí. P6 ztrácí se může jen domnívat.

P6 ztrácí tvář, pokud jí vyjde čas, zareaguje po chystané schůzce na téma parku, která bude ve čtvrtek. Víc moc nemůže, neboť nemá IČO a nemůže tak vstupovat do správních řízení. Tvoje o.s. Pro Hanspaulku tak jistě učiní a proti ÚR se odvolá.

Jinak obdivuju, že se vždy dokážeš zeptat všech občanů, co si přejí a co si nepřejí ;-)

S hlásnou troubou SZ jde zřejmě o nějaký omyl, neboť iniciativa nespolupracuje se SZ, ale, a to úzce - se Zednáři, Ilumináty, NWO a CIA. Hah!

Jirka Škvor
22. června 2015 9.50 odpovědětRE: V současné době je vydáno územní rozhodn... (Elena Dobiášová)
„Kdokoli vstoupí do prostoru, kde se vystavuje hodnocení širší veřejnosti, riskuje, že bude pomyslně popliván, a to i za to, co nikdy neřekl. Vlastně především za to.“, míní Erich Tabery v editorialu posledního čísla Respektu. Nevím, je-li tomu tak všude, ale v českém prostoru tomu tak zpravidla bývá, stačí nahlédnout do historie. Je na čase s tím něco dělat. Takže děkuju autorům / autorovi webu Praha 6 ztrácí tvář za dlouholeté, systematické, nezištné, objektivní a (nejen) časově velmi náročné mapování problematických stavebních záměrů i za poskytování informací o dění na Praze 6. Zároveň lituju, že pan Pokorný svými subjektivními závěry šiří veřejnou sférou negativní vlny. To je to poslední, co potřebujeme, chceme-li, aby Praha 6 definitivně neztratila svou přívětivou tvář.
12. července 2015 22.30 odpovědětRE: Ve jménu Bořislavky - odpovězte! Skandální výzkum. (Pouzar)
Na prvni pohled je ten vyzkum divny, diky za pomerne hloubkovou analyzu. Dokazuje, ze ten muj prvni dojem neklamal. Je to zkratka svindl.
17. července 2015 20.52 odpovědětzpracovatel průzkumu (Ondřej Sládek)
podíval bych se i na to co je MindBridge Consulting (neboli dříve Altros Group) "pomoc při řízení obchodní činnosti, při provozování obchodů a obchodních činností průmyslového nebo obchodního podniku, obchodní poradenství, poradenství v oblasti výzkumu trhu, organizování a uzavírání obchodních transakcí - v rámci této třídy, organizováni kontraktů pro nákup a prodej zboží a služeb, zvláště v oblasti výzkumu trhu, reklama a marketing, včetně reklamy a marketingu prostřednictvím Internetu, marketingového výzkumu a poradenství, provozování virtuálních obchodních středisek na Internetu v oblasti výzkumu trhu a poradenství; (41) výchova, vzdělávání, pořádání školení, kurzů, workshopů, lektorské činnosti, vydavatelské činnosti, vydávání elektronických publikací, poskytování on-line elektronických publikací; (42) poskytování počítačového software, jeho údržba a pronájem, poradenství v oblasti počítačového software."
zdroj: www.upv.cz
20. července 2015 13.49 odpovědětRE: RE: RE: Co vykrystalizuje na Bořislavce? Místní sbírají podp (Vladimír)
Mám-li k tomu něco říct, tak je mi to úplně jedno jakej sajrajt, a jak vysoký, se tam vykrystalizuje, protože stejně nebudu mít na to, abych ten barák na něco osobně využil, a to nepočítám, že by mi mohl něco pozitivního v budoucnu přinést, např. zvýšení mé životní úrovně budoucího důchodce. A kdyby ho třeba nějaký ISák v budoucnu sestřelil, tak je mi to taky jedno, protože až nahoru na Kladenskou to stejně nespadne. :-))) To je můj demokratický názor na stavbu.
22. července 2015 14.01 odpovědětRE: Archiv ČT24: Blanka. Jak se dělal největší tunel v naší hist (Jan procházka)
Dobrý den, nemyslím si že Blanka, vzhledem ke své délce a i geologickým podmínkám je nejdéle stavěný tunel.
Myslím si, že by se aspoň trochu mělo informovat objektivně
S pozdravem
J¨.Procházka
30. července 2015 14.51 odpovědětRE: Zastavení zakázáno, sezení povoleno (K.Novotný)
No to je jakási obdoba těch betonových kostek z Prahy 5? Nyní se taky neví co s nimi!
31. července 2015 14.26 odpovědětRE: Ve jménu Bořislavky - odpovězte! Skandální výzkum. (Věra Kučerová)
Také jsem byla dotazovaná v tomto průzkumu a nemohu si pomoci, ale já bych byla ráda, kdyby centrum v této podobě vzniklo. A nejsem sama, z mého okolí by to uvítala většina lidí
3. srpna 2015 6.33 odpovědětRE: RE: Ve jménu Bořislavky - odpovězte! Skandální výzkum. (Ondřej T.)
Takovou obludnou děs a hrůzu? Ne díky!
13. srpna 2015 2.02 odpovědětRE: RE: Ve jménu Bořislavky - odpovězte! Skandální výzkum. (Boris Kubovčiak)
Také si nemůžu pomoct, ale je zjevné, že budova BLOX 11 na Evropské je výstražným znamením, že vláda věcí tvých se ti lide Prahy 6 vymkla z rukou a bez tvé snahy se ti jen tak nenavrátí; prachy sypané shůry do "osvěty" odborníků a vládnoucích činovníků se mění na výroky o zájmu mlčící většiny a zaslepují skutečnost, že "císařovy nové šaty" mají velikost XXL namísto přípustných XL.
19. srpna 2015 12.57 odpovědětRE: Bořislavka - hořce úsměvné pokračování skandálního výzkumu (janah)
Patri tam park. Zdejsi amaterismus ma ale take docela grady. Pokud nekdo nevedel, proc ma soucet v grafu 101 nebo 99% (jak je tu na obrazku), na sociologii letel od zkousky uz v prvaku:-) tzv. podivnost, ktera asi nevadi ani Simaru, je vysvetlena v jedne vete v tabulce autora pruzkumu (to je slozitejsi ucivo ze tretaku:-)). Proboha, cetl to predtim nekdo cele?? Vidim to na uprimnou omluvu:-) ale musi byt zvykli. proc si radnice pruzkum zadala?! nezjistil nic noveho, ze infrastruktura neja urven prece vi dlouho! A to nacasovani?!
20. srpna 2015 7.50 odpovědětRE: RE: Bořislavka - hořce úsměvné pokračování skandálního výzku (Jirka)
Sypeme si popel na hlavu. Nesprávně jsme poukázali na součty 101 % v prezentaci výsledků. Při součtu zaokrouhlených hodnot nemusí vždy vyjít 100 %. Za své nesprávné tvrzení se omlouváme.
28. srpna 2015 13.17 odpovědětRE: RE: RE: Bořislavka - hořce úsměvné pokračování skandálního v (Radka)
Bohužel důležitější je to, jakým způsobem se radnice staví k této OBR stavbě. Jednou provždy už tam bude ta velikánská zbytečnost a přitom bychom my, kdo zde žijeme, uvítali obyčejné a poctivé řeznictví, pekařství, květinářství, ovoce a zeleninu (nikoli 4.vietnamskou večerku) apod. KKCG bude mít z krystalů jeden - nejblíže autobusové smyčce- ty nejvyšší budovy budou jen kanceláře, které budou víceméně prázdné. ACHJO! Děkuji P6 ztrácí tvář za neúnavnou a poctivou práci.
17. září 2015 10.24 odpovědětRE: Startuje EIA na Kellnerovu prominentní školu Open Gate (Jan Bárta)
Můj dotaz je prostý: kdo je autorem projektu?
Děkuji za odpověď.
J.B.
17. září 2015 11.36 odpovědětRE: RE: Startuje EIA na Kellnerovu prominentní školu Open Gate (Jirka)
Aha, to tam mohlo někde být uvedeno...

Architekt projektu: DaM, na webu ale projekt nemají dam.cz
Inženýr projektu: AED project, na webu také nemají www.aedproject.cz

K dohledání je ještě jiný návrh - od CMCarchitects www.cmca.cz
14. října 2015 10.14 odpovědětRE: Ohrožený architektonický skvost dostane novou šanci (Pan K.)
Bohužel občanské sdružení Pro Hanspaulku v této věci pracuje spíše na svém osobním zviditelnění a velmi účelově vychází z neověřených informací a výmyslů. MHMP OPP na místě rekonstrukce objektu čp. 1793 provedl kontrolní obhlídku a konstatoval, že práce probíhají dle schváleného a konzultovaného postupu. Výmysl vybudování garáže pod objektem čp. 1791 je naprosto mimo realitu.
9. listopadu 2015 14.21 odpovědětRE: Zeleným je vytýkáno, že je kritizuje opozice (!). Sdružení, (Jan Procházka)
Dobrý den, chtělo by to trochu objektivní přístup k problémům a ne jen snahu se zviditelnit. V Praze 6 při volební účasti cca 43% získala necelých 11%. V zásadě to znamená že Stranu zelených na Praze 6 podporuje cca 5% oprávněných voličů.
Myslím si, a i postup zastupitelů SZ tomu nasvědčuje, že program této strany je založen na negaci.
Doufám, že Vaše příspěvky příště budou objektivnější.

Jan Procházka
9. listopadu 2015 15.49 odpovědětRE: RE: Zeleným je vytýkáno, že je kritizuje opozice (!). Sdruže (Lenka Špičáková)
Dobrý den pane Procházko,
zajímalo by mne, který bod založený na negaci z programu Strany zelených máte konkrétně na mysli?
Děkuji za odpověď.
L. Špičáková
13. listopadu 2015 14.10 odpovědětOdpověď (Jan Procházka)
Dobrý den, nepsal jsem nic o programu SZ, ale myslel jsem přístup SZ k řešení jednotlivých, i problematických, témat. To ale nebylo to hlavní na mém příspěvku. Závěrem snad, že není vhodné takové věci řešit psaním příspěvků na internetu a reakcemi na ně.

Jan Procházka
27. listopadu 2015 19.06 odpovědětRE: RE: RE: Startuje EIA na Kellnerovu prominentní školu Open Ga (doweiur poqwurpo)
A co se vam na tom nelibi?!
5. ledna 2016 14.23 odpovědětRE: A takto má vypadat nástupce Viničky. Pod... (Roman Krasnický)
No pokud se ptáte, zda se nová budova líbí, tak mně zcela určitě. Na rozdíl od těch paneláků hned vedle. A proto mně také připadá v tomto kontextu trochu legrační požadavek KÚR "přizpůsobit návrh řešení nového objektu měřítku a charakteru území".
Jak se zdá, "Praha 6 ztrácí tvář" se spojuje s Klubem za starou Prahu v boji proti moderní architektuře. Už jsem si toho všiml, kdy jste před časem ironicky psali o Kellnerově škole, která bude na Hadovce. Přitom tam opravdu nejde vytknout návrhu, že je předimenzovaný, vybočuje či porušuje nějaká měřítka. Možná ale jen vadilo, že to staví miliardář, nevím.
7. ledna 2016 14.14 odpovědětVýzkum veřejného mínění (Jiří)
Doporučuji si projít zveřejněné výsledky ankety:
www.praha6.cz
Z výsledků kupodivu vyplývá, že občanům nejvíce chybí dostavba kulaťáku (str.18) :-/.
11. února 2016 15.02 odpovědětRE: RE: Ohrožený architektonický skvost dostane novou šanci (iva)
Nejen na zviditelneni se ale hlavne a obohaceni se. Vily na Babe budou nejen krasne, ale mozna i kvalitativne lepsi, nez byly. Sdruzeni je ostudou Prahy 6.
29. února 2016 15.52 odpovědětRE: Linky: obtěžující zbytečnost nebo vítané zpestření? (Vaněčková Alena, Mgr.)
Myslím, že je to pro lidi mého smýšlení nevítané obtěžující zbytečné "zpestření". Již takto na nás ze všech stran stále něco bliká a doráží. Světelného smogu je ve velkých městech víc než dost. Mladá generace to jistě vítá,ta již nyní nedokáže mezi sebou pořádně komunikovat a tímto jim přibyla jen další hračka. Ale co na to např.neurologové, psychologové, psychiatři?!
:-(
AV.
6. dubna 2016 16.48 odpovědětRE: Do Strnadova zahradnictví vstupuje čínský investor (Dvořáková)
Jako apríl dobrý.. Znám naše developery, ale i tohle je na ně trochu moc. Doufám..
13. dubna 2016 18.47 odpovědětRE: Podoba nového návrhu 2. fáze dostavby me... (josef kneř)
Ocelová konstrukce v montážním stadiu připomíná tancici dům. Předpokládám, že zatím není připojena ke ztuzujicimu jádru. Omlouvám se za zvědavost.
Přejí úspěšně dokončení stavby, kterou obdivuji.
Za případnou odpověď děkuji. J K
28. dubna 2016 7.35 odpovědětRE: Kulaťák - místo pro relaxaci a odpočinek (Veleslavín-Vokovice k životu)
Obdobný nesmysl jako "parčík" u výjezdu z Tunelu Blanka na Prašném mostě směrem ke Svatovítské. Viděli jste tam někdy někoho relaxovat na lavičkách uprostřed křižovatky výpadovek, v hluku a smradu?
Další obdobný nesmysl připravují radní - rekreační využití Císařského ostrova vedle čističky.
28. dubna 2016 14.46 odpovědětRE: RE: Kulaťák - místo pro relaxaci a odpočinek (Mgr.A.Vaněčková)
A co na to lékaři?!Kdo z toho profituje?!Kdo navrhnul nejprve stavět Blanku bez obchvatu Prahy 6?! Kdo "odklonil" prodlouženou trasu metra A z původního plánu směr letiště a tam zbudovat odstavné parkoviště! Bude za to někdo někdy potrestán? Kdo zastaví mizení zelených ploch v Praze ?!Zbytečné otázky. A to jsme se tenkrát v r.1989 zasazovali o občanskou společnost. Občanům se nabídnou "chléb a hry" v podobě tohoto a jiných nesmyslů. Občane, ubav se k smrti a inhaluj výfukové splodiny ať tu dlouho nepřekážíš.A hlavně buď zticha! My za tebe vše vyřešíme. Už je na čase si to nenechat líbit.
3. května 2016 8.16 odpovědětRE: RE: Kulaťák - místo pro relaxaci a odpočinek (Jiří)
Považuji to za krok správným směrem, kontroverze bych hledal jinde.
22. července 2016 9.40 odpovědětRE: Kulaťák - místo pro relaxaci a odpočinek (Ing. Jitka Bardoňová)
Pokud chce někdo relaxovat uprostřed hluku a prachu, prosím, je to jeho věc. Co mi ale opravdu vadí, je pořádání koncertů. Obyvatelům okolních bytů je tak zabráněno odpočívat a relaxovat
v "klidu" svého domova.
Bydlím jeden blok od Kulaťáku a ozvuky hudby (hlavně basů a bicích) jsou horší než hudba sama.
Pracuji doma, a to nelze.
Žijí tu také lidé nemocní, staří, malé děti a rovněž zvířata.
Copak se k celé Praze 6 nenajde pro pořádání koncertů jiné místo mimo bytovou zástavbu?
15. listopadu 2016 15.38 odpovědětRE: RE: Ve jménu Bořislavky - odpovězte! Skandální výzkum. (quido)
Taky proti tomu nic nemam. Když se podivam na ty okolní komunisticky baraky tak tohle bude prijemny zpestreni okoli.
28. listopadu 2016 8.30 odpovědětRE: Pražská mozaika - to je věda. Na obrázku... (Richard Rudovský)
Vážení a milí příznivci pražské mozaiky ano mozaiky je krásná hlavně z ručně štípaných kostek.Mramorové kostky Slivenec červená, Kosoř černá,bílá kostka?Nevím..Obnovujeme praž.moz.pod gotickou předsíní kostela Panny Marie pod řetězem Lázeňská ul.Malá strana Praha1 tak se přijďte podívat.www.rudovsky.cz
29. listopadu 2016 15.40 odpovědětRE: RE: Pražská mozaika - to je věda. Na obrázku... (Jirka Škvor)
Díky za upozornění, určitě se při nejbližší příležitosti podívám :-)
16. ledna 2017 14.48 odpovědětRE: Při pohledu na vizualizaci Open Gate nás... (hju)
Při pohledu na vizualizaci Open Gate nás prvně napadlo - na střeše je heliport! Ale zmýlená neplatí. A těžko říct, co autor těmi soustřednými kruhy na střeše školy zamýšlel. Asi aby to bylo zajímavé...

Podle mého názoru to zobrazuje naší sluneční soustavu, tomu nahrává i fakt ze na střeše bude zřejmě hvězdárna..
24. ledna 2017 8.12 odpovědětPraha 6 (Jan Procházka)
Dobrý den, začínají si aktivisté OI že už i mlčící většině se začíná "zajídat" prosazování názorů hlasité menšiny většinou proti vůli většiny? Je to vidět nejen z příspěvků i zde na fóru, ale už i na dotazech obyvatel na stránkách Prahy 6. Zde je odkaz. www.praha6.cz

Prosím, uvědomte si, že nejste jediní kdo v Praze 6 bydlí a myslet si že kdo Vás nepodporuje nemá zájem na prostředí ve kterém žije, je vysoce arogantní. Tak přesně arogantně vyzní Váš slogan : Dění na Praze 6 však budeme přesto nadále pozorně sledovat. Rádi přijmeme jakékoli příspěvky, názory a připomínky. Uvítáme účast a podporu každého, komu není prostředí, ve kterém žije, lhostejné.......
Díky
Procházka
1. února 2017 7.12 odpovědětRE: Praha 6 (Jirka Škvor)
Vážený pane Procházko,

ve "sloganu" naší iniciativy narážíte na slovo "každý". Nezlobte se, ale v daném kontextu jednoznačně znamená "kdokoliv".

Inicitaiva vznikla v situaci, kdy nebylo možné najít přesné inforamce o důležitých věcech na stránkách MČ Praha 6, toto se dodnes příliš nezlepšilo. Proto se snažíme informovat, neprosazujeme své názory.

Za polemiku vám děkujeme, neboť budeme-li parafrázovat vámi kritizovaný výrok, vítáme i účast a kritiku každého, komu není prostředí, ve kterém žije, lhostejné.

Jirka Škvor
2. února 2017 13.51 odpovědětRE: RE: Praha 6 (Jan Procházka)
Dīk y za reakci. Nicméně jsem přesvědčen, že Vaše iniciativa, válcuje mlčící většinu. S některými Vašimi iniciativami lze souhlasit ( dostavba Vítězného náměstí), jiné naprosto unikly Vašemu zájmu, ačkoliv by si ho zasloužily ( minimálně problematická výstavba Trianglu při ul. Patočkova a Střešovická), a v případě některých dalších projektů je Vaše iniciativa minimálně řečeno problematická a jejich neřešení je na škodu obyvatel Prahy 6. Namátkou lze jmenovat Strnadovy zahrady, nebo OC Bořislavka.

S pozdravem

Jan Procházka
17. února 2017 7.40 odpovědětRE: RE: RE: Praha 6 (Jirka Škvor)
Také díky za reakci.

Nu, nemyslím, že bychom někoho válcovali - tím, že informujeme? A ani tolik neválcujeme, když - jak píšete dále - nám unikají nejrůznější "Triangly".

Vším se zabývat bohužel nemůžeme, a to z jednoduchého důvodu - nedostává se volný čas.

Poznamenávám, že naše iniciativa není spolek (nemá IČ), ani soused dotčených staveb, a nemůže tedy vstupovat do řízení a tak ani nemůže hatit nějaký blahodárný záměr developera.

Strnad i Bořislavka: zastáváme názor, že dosud navržené bylo/je kapacitně a objemově neadkvátní svému okolí.

S pzdravem
Jirka Škvor
17. února 2017 11.30 odpovědět: Praha 6 (Jan Procházka)
A to je ten problém, a je jedno, jest-li je IČO, nebo ne. Vystupujete jménem všech občanů Prahy 6. Škoda že jste nezmínil OC Bořislavka. Co se týká Strnadových zahrad, tak současné návrh je lepší než stávající stav.Stejně jako území staré teplárny
Krásný den
Jan Procházka
17. února 2017 11.47 odpovědětRE: : Praha 6 (Jirka Škvor)
Prosím, uveďte, kde vystupujeme jménem občanů P6. Marně se snažím něco takového dohledat ;-)

O Bořislavce články na webu jsou. Pravda, mohly by být další.

Pokud máte současný návrh zástavby Strnada, budeme rádi, když ho mejlem zašlete - díky.

Také přeju krásný den

Jirka Škvor
17. února 2017 12.17 odpovědětRE: RE: : Praha 6 (Jan Procházka)
Dobrý den, při veškeré úctě,výměna názorů na foru nevede k ničemu pozitivnímu. Míjíme se. Jen k Bořislavce. Stávající stav je ostuda P6 a pořád se nemohu ubránit dojmu
, že i zde hrají osobní zájmy. Proto ten nezájem o již zmíněný, skutečně předimenzovaný Triangl.
Krásný den

Jan Procházka
17. února 2017 12.47 odpovědětRE: RE: RE: : Praha 6 (Jirka Škvor)
Ano, tato výměna názorů k ničemu nevede.

Bořislavka je spíše ostudou obce, že nedokáže definovat územní plán podle potřeb města, ale ohybá ho podle přání developerů, a Triangl potom ostudou stavebního úřadu, že to prošlo.

Žádné moje osobní (zištné) zájmy nehrají žádnou roli v žádné z uveřejněných ani v žádné z neuveřejněných kauz.

Jirka Škvor
17. února 2017 12.57 odpovědětRE: RE: RE: RE: : Praha 6 (Jan Procházka)
S Bořislavkou s Vámi nesouhlasím, s Trianglem ano.
Jan Procházka
6. dubna 2017 14.24 odpovědětRE: Změna Z-2590 neplatí. Strnadovo zahradnictví je opět zahradn (Petra)
Dobrý den, chtěla jsem se zeptat, odkud jsou plány na možné vedení propojení Evropské se Střešovicemi - v územním plánu je stále jako rezerva zakreslen onen tunel, tak by mě zajímalo, nakolik to případně hrozí... Děkuju, Petra
6. dubna 2017 15.12 odpovědětRE: RE: Změna Z-2590 neplatí. Strnadovo zahradnictví je opět zah (Jirka škvor)
Silniční propojeni co je v úz.plánu- je částečně tunel a částečně estakáda. O bližší dokumentaci nevím. Nové povrchové propojeni podklad ke změně úp je pod článkem. Myslím, že nyní se ani jedna varianta aktuálně neprojednává. Zkusím prověřit.
J.
11. dubna 2017 13.58 odpovědětRE: RE: RE: Změna Z-2590 neplatí. Strnadovo zahradnictví je opět (Jan Procházka)
Uvedené propojení je v současnosti " u ledu".
7. listopadu 2017 10.10 odpovědětRE: Usedlost Pernikářka: prolomení památkové ochrany aneb koupil (Petr Hanspaulák)
Ten novej dům je tam jako pěst na oko.
15. listopadu 2017 12.09 odpovědětRE: RE: Usedlost Pernikářka: prolomení památkové ochrany aneb ko (rodák)
Od samého začátku podvod. Tomáš Chalupa jednal o směně jako starostat MČ P6 s AV ČR ústevem organické a biorg.chemie, kde byl v dozorčí radě. Tam ten podvod začal. V pozadí zřejmě Kousalíková, Bém, Pátek, Hejmové- viz získání Brumlovky !!! Pořád stejný scénář. A ještě ministr kultury - hnus. Kde to žijeme ?
1. února 2018 18.46 odpovědětBlanka Matragi- Pod Vyhlídkou 19 (Jan Procházka)
Dostala se le mně únorová Šestka i s článkem o problematice výstavby domu paní B. Matragi pana J.Škvoraa a přestože většinou s uveřejněnými názory nesouhlasím, tentokrát má naprostou pravdu. Prezentovaný návrh je naprosto nevhodný do stávající zástavby.
J. Procházka
27. května 2018 16.19 odpovědětRE: Usedlost Pernikářka: prolomení památkové ochrany aneb koupil (Jana, Praha 3)
Nová výstavba je naprosto ohavná. Pan ministr se vyznamenal :-(
17. září 2018 10.35 odpovědětRE: Bachmačské náměstí - pocta T. G. Masarykovi nebo z (Jakub Těšínský)
Budu se zájmem sledovat jak jsou lavičky pravidelně ořetřovány speciálním olejem :))
17. září 2018 15.02 odpovědětRE: Bachmačské náměstí - pocta T. G. Masarykovi nebo z (Obyvatel Bachmačského náměstí)
Už nám tu tlučou, lavičky odvážeji, dlažbu odstraňují, kytky vytrhali.
No zjednodušili jste mi rozhodování, už vím, koho nevolit v komunálních volbách.
Kdo to na radnici vymyslel takovou blbost?
Kde je nějaké hlasování o tomto díle?
17. září 2018 15.11 odpovědětRE: RE: Bachmačské náměstí - pocta T. G. Masarykovi ne (Jirka)
Podle přiložených dokumentů rozhodla rada za asistence kanceláře architekta MČ. Kdo je autorem toho nápadu, to nevím. Pokud máte, pošlete foto, díky.
24. září 2018 14.17 odpovědětRE: RE: RE: Bachmačské náměstí - pocta T. G. Masarykov (Obyvatel)
Už vím, kdo je autor tohoto nápadu, sám "velký" starosta. Sice stále mluví v množném čísle, ale navrhl to on....
Možná mu to někdo nakukal, ale on to navrhl.

Asi chce zanechat nějakou památku na své skvělé působení. Třeba jako Karel IV. :-)))) zřejmě má pocit, že je stejně významný...
25. září 2018 15.33 odpovědětRE: Bachmačské náměstí - pocta T. G. Masarykovi nebo z (E. Dobiášová)
Momentálně zdevastovaný parčík před nádražím budí řadu otázek: Proč našim předkům stačilo připomenout v Dejvicích 500. výročí Husova upálení „pouhým“ kamenem (důstojný Mistrův pomník už Praha měla) a nám nestačí k připomenutí Masarykových cest do Lán pamětní deska na nádražním průčelí? (Důstojný pomník TGM už Praha má, navíc nedaleko dejvického nádraží.) Proč Praha 6 musí mít vlastního TGM, když navíc bude ukazovat záda nejen lidem v parčíku, ale – vzhledem k okrajové poloze nádraží - i nám všem? A otázky nejdůležitější: Touží lidé po tolika pomnících, často kontroverzních? Proč takhle utrácené miliony neinvestovat účelněji a pro obyvatele přínosněji z hlediska jejich fyzického i psychického zdraví - do zeleně, do vodních prvků, fontánek a pítek? Proč místní občané nemohli spolurozhodnout o podobě Bachmačského náměstí, patří-li k jejich životnímu prostoru? Proč rozhodli ti, kteří, pokud nejsou místní či vlakem z dejvického nádraží nejezdí, do parčíku přijdou tak leda 28. 10. položit věnce?
25. září 2018 23.45 odpovědětRE: RE: Bachmačské náměstí - pocta T. G. Masarykovi ne (Obyvatel)
Takto utracené miliony naopak sníží zelenou plochu nejméně o 100 metrů čtverečních, možná i více. Také tedy plochu pro vsakování vody, což se může odrazit na stavu stromů kolem. Celá horní plocha parčíku bude zadlážděna.
Doporučuji otázky položit ing. Jelínkové (architekt Prahy 6). Ale idea zřejmě vzešla od starosty, ing. Jelínková pouze plnila úkoly.
Městská část Praha 6, Rada městské části
Usnesení ze dne 18.06.2018 č. 3596 /18 bylo přijato jednomyslně 9 hlasy.
Těchto 9 lidí www.praha6.cz
tedy nese odpovědnost za "užití" našich peněz, zmenšení plochy zeleně, zhoršení našeho životního prostoru.
Máme pár dní do voleb, tak se jich ptejme.
4. října 2018 11.32 odpovědětRE: Obecní volby 2018 za dveřmi - poradí ankety? (Michael Pokorný)
Promiňte pane Škvore, oni jsou aktivní jen spolky spojené ve Společně pro Šest? Ty ostatní, které nelezou do zadku některým vámi vybraným politikům a úředníkům, jsou dle vašeho názoru neaktivní? No potěš naše občany pán Bůh, kdyby někteří lidé z těchto údajně "aktivních" spolků i kandidovaly.
Pane Škvore, jsou i spolky, kteří se více jak 20 let snaží (a namnoze úspěšně) chránit oprávněné zájmy občanů a nejsou poplatné jakémukoliv propojování se současnou vládnoucí stranou či koalicemi, když ta zájmy všech občanů a spolků nerespektuje a preferuje jen některé. To jste už zapomněl na iniciativy lidí z radnice, kteří pro ODS pod vedením Mgr. Chalupy vytvářeli např. ve Střešovicích účelové spolky, aby mohli bourat tamní předválečné periférní domky v památkové zóně?? A nezdá se vám, že nyní, kdy si ODS zase myslí, že může už vládnout, vznikají takové spolky v lokalitách "zájmu" lidí z radnice a z některých stran zase anebo se jen některým nadbíhá?? Ne, tak to máte velmi krátkou paměť.
4. října 2018 14.44 odpovědětRE: RE: Obecní volby 2018 za dveřmi - poradí ankety? (Lenka Špičáková)
Dobrý den,
já si zase pamatuji, jak jistý pan Michael Pokorný radil (oficiální pozice neuvádím) zastupitelce E. Smutné (TOP 09) a zastupiteli P. Dolínkovi (ČSSD). Což například já považuji (cituji pana Pokorného) za propojování se současnou vládnoucí stranou či koalicemi. Kdo je pak tedy ten, kdo leze ... a je poplatný?
Lenka Špičáková
4. října 2018 16.55 odpovědětRE: RE: RE: Obecní volby 2018 za dveřmi - poradí ankety? (Pavel Charvát)
Já to vidím pozitivně. V názoru na ODS a současnou vládnoucí stranu se shodneme a z lezení do zadku těmhle dvěma nás těžko může někdo obviňovat. Jinak anketu nebo připomínky k MPP si mohl zorganizovat každý a připojit se mohl také každý. Vše bylo a je otevřené. Pavel Charvát
5. října 2018 7.16 odpovědětRE: RE: Obecní volby 2018 za dveřmi - poradí ankety? (Jirka Škvor)
Asi bych normálně napsal "ahoj Michale", ale to nenadálé vykání mne zarazilo. Zkusím psát neutrálně. Nikdo netvrdí, že spolky mimo SP6 nejsou aktivní. Podobně jako věta "bystří lidé sdružení v Mense" neříká, že všichni ostatní jsou blbí nebo "šikovní v kroužku Mladého kutila" neříká, že všichni ostatní jsou lemplíci.

SP6 není o lezení do zadku (kdo a do čího???), ale mj. o snaze přimět radnici, aby pro lidi fungovala líp. Další vyjádření (Chalupa, "zájmové" radniční spolky) nekomentuji, nikterak se SP6 nesouvisí.
5. října 2018 7.59 odpovědětRE: RE: RE: Obecní volby 2018 za dveřmi - poradí ankety? (Michael Pokorný)
Paní Špičáková, oba jmenovaní politici jsou mými rodinnými přáteli a kamarády. Znám je daleko dřív, než začali dělat komunální politiku a věřte nebo ne, pomáhat dnes těmto lidem je pro mne stále čest, zejména pak pro paní arch. Smutnou. Ani jeden z Vámi jmenovaných mne nikdy za pomoc nemusel honorovat, protože pomoc přátelům je neocenitelná. Ale to je pro vás patrně cizí pojem.
5. října 2018 8.54 odpovědětRE: RE: RE: Obecní volby 2018 za dveřmi - poradí ankety? (Anna Matoušková)
Dobrý den všem, prosím, můžeme se zdržet podobných zbytečných přestřelek? Dobře vím, kde to vzalo počátek, ale je na čase to utnout. V pondělí tomu bude 10 let, co P6ztr vznikla. Vždycky jsem si přála, aby spolu všichni v míru spolupracovali, když se dva perou, třetí se směje. Pojďte si to vyříkat někdě v soukromí. Srdečně zdravím A:M:
9. října 2018 8.34 odpovědětRE: Zachovejme Zámek Veleslavín a jeho park! Aktuální dění. (Martin Sedláček)
Dobrý den vespolek,
děkuji za zmínku o "lidušce", mé děti tam chodili
a i přilehlý "hudební" pavilón se zahradou byl bezva.
Slovo "rekonstrukce" či něco podobného, omlouvám se,
nechci pátrat ... je výsměchem, zbouráno do základů
a to zcela cíleně, mám pár fotek, jak budova záměrně
chátrá a poté je do základů zlikvidována ...
Netroufám si predikovat, co zámeček, ale politikům
již nevěřim ani pozdrav.
Sluníčkový den - MartinS
10. října 2018 14.31 odpovědětRE: Praha 6 ztrácí tvář je desetiletá (Elena Dobiášová)
Gratuluju! Hluboce si vážím vytrvalosti, systematičnosti, věcnosti i širokého záběru (mezi jiným) autorů / autora těchto webových stránek. Uvědomuju si, co energie a času,
kterého nikdo nemá nazbyt, bylo vydáno, aby se k nám, občanům Prahy 6, dostaly informace o dění v našem okolí a na radnici. Velké díky!
11. října 2018 12.22 odpovědětRE: Praha 6 ztrácí tvář je desetiletá (Petra Lustigová)
Vivat!
Díky za vaši odvahu, pevnost, nepodplatitelnost, nesobeckost, obětavost, preciznost, vytrvalost, skromnost a smysl pro humor. Kéž z tváře Prahy 6 není Xicht!

Petra Lustigová
12. října 2018 20.19 odpovědětRE: Praha 6 ztrácí tvář je desetiletá (Jitka S. Bendová)
Díky za deset let úsilí a věcných informací, které uspěchanému občanovi často unikají, třebaže účast na vývoji našeho prostředí by měla být jednou z občanských povinností. Obětavě a nezištně za nás mnohé tuto povinnost aktivně přebíráte a za to chceme autorovi /autorům těchto stránek vyjádřit obdiv a vděk. Děkujeme i za inspiraci k úvahám, kterou nám Vaše stránky přinášejí. Děláte tak i nás lepší! Snad se to dřív nebo později projeví. :-)
Jitka S. Bendová s rodinou a přáteli.
5. listopadu 2018 9.02 odpovědětRE: ÚZSVM: Informace k plánované veřejné dražbě zámečku Veleslav (DagmarB.)
Ale co tedy dělalo vedení Praha 6 celou dobu? Proč P6 nepodala žádost? Proč si nechá takový mejetek utéct? Kdy to vedení řešilo? Kdo se tím zabýval?
26. března 2019 8.09 odpovědětRE: Zajímavá jsou sdělení ve zjišťovacím říz... (Veleslavín-Vokovice k životu, sp)
Je někde k dispozici rozptylová a hluková studie z r. 2017, kterou cituje oznámení Magistrátu? Na www.cenia.cz není.
Zdá se, že bude protiprávně povolena stavba.
Další otázka je, kdo si koupí byt těsně u jedné z nejrušnějších křižovatek v Praze.
26. března 2019 9.08 odpovědětRE: RE: Zajímavá jsou sdělení ve zjišťovacím říz... (Jirka)
Zřejmě bude (měla by být) jedině ve spisu. Nebo žádost podle 106?
28. března 2019 12.34 odpovědětRE: Svojí tváří vychází ve srovnání s hotele... (V.Vojtěch)
Při porovnání s ortogonálními výkresy hlavních pohledů této vizualizaci nevěřím. Troufám si tvrdit, že skutečnost zdaleka nebude tak "příznivá", jak obrázek tvrdí.
28. března 2019 12.44 odpovědětRE: Rozdílně vysoký přední (7 podlaží) a zad... (V.Vojtěch)
Navržených devět nadzemních podlaží nemá kromě projevu developerské chtivosti opodstatnění. Nevhodnost nadměrné hmoty polyfunkčního domu je patrná z dálkových panoramatických pohledů. V žádném případě nelze mluvit o začlenění domu do okolí. Výšková hladina okolí je max. 6 nadzemních podlaží. To je nutné zohlednit při určení výšky budovy.
Nežádoucí podíl na nadměrné hmotnosti má i nelítostný kompaktní půdorys bez snahy adekvátně reagovat na měřítko okolní zástavby.
28. března 2019 12.51 odpovědětRE: Rozdílně vysoký přední (7 podlaží) a zad... (V.Vojtěch)
Představa, že dvě ustupující podlaží pomohou snížit výšku domu a vylepšit tak její vzhled je lichá! Dům se uplatňuje z velmi exponovaných dálkových pohledů vždy jako převýšený celek, kdy se poslední dvě podlaží jako ustupující téměř neprojeví.
28. března 2019 12.59 odpovědětRE: Nadhled na celé okolí s kráterem Malovan... (V.Vojtěch)
Enormní nově navržené kapacity, ať jde o hotel nebo bytový dům, vytvářejí tlak na odpovídající dopravní řešení, tj. kromě dopravy v klidu nutno vyřešit odpovídající možnosti příjezdu a jeho napojení na komunikační síť. Je otázka, zda těmto nárokům vyhoví současný stav ulice Na Petynce. Vhodnost takového řešení nutno prokázat odbornou studií s patřičnými výpočty.
28. března 2019 13.02 odpovědětRE: Do uliční fronty podobou své fasády dům ... (V.Vojtěch)
Nelze říci, že zapadá! Spíš se vypíná jako cizí element necitlivě vmáčknutý do okolní urbanistické struktury a architektury sousedících domů.
28. března 2019 13.08 odpovědětRE: Nadhled na celé okolí s kráterem Malovan... (V.Vojtěch)
Obrázek flagrantně usvědčuje z předimenzovanosti navrženého řešení.
1. dubna 2019 13.59 odpovědětRE: Proti rozhodnutí nadostavbu plavečáku se... (Poláková Helena)
Žiji tu 63 let, z toho posledních 30 téměř na staveništi. Začalo to stavbou hotelu Pyramida, kdy v bývalé cihelně byly ubikace dělníků, pokračovalo koupalištěm Petynka se stejnými ubikacemi, stavbou Strahovského tunelu a 6 let stavbou Blanky. Prostředí se jenom zhoršuje.
14. dubna 2019 10.22 odpovědětRE: Bachmačské náměstí - pocta T. G. Masarykovi nebo z (Jana)
Vytrhat zeleň, pokácet stromy, vydláždit. dlažbu snad natřít zeleně, aby se lépe dýchalo.
26. září 2019 16.41 odpovědětRE: Hned vedle Ořechovky, v památkové zóně S... (Petr)
To je docela darda :-o
5. března 2020 10.17 odpovědětRE: To je on, nástupce hotelu, devítipodlažn... (Paja)
Děkuji za info praha6ztracitvar.cz
16. března 2020 9.59 odpovědětRE: Ztratí Ořechovka původní podobu svých vil? (Marti)
Dobrý den, díky za přínosný článek. My právě hodně přemýšlíme, komu svěřit náš dům v historické zástavbě na rekonstrukci, tak hledáme různě reference. Narazila jsem na zajímavý článek ma-construction.cz právě o rekonstrukci historických budou a myslím si, že je opravdu důležité to dělat správně.
26. března 2020 14.30 odpovědětRE: RE: RE: Kulaťák - místo pro relaxaci a odpočinek (Jirka)
Jak myslíte to odstavný parkoviště u letiště? Jakože klasický parkování u letiště pro osobní auta? Jako jsou třeba tady parkoviště na těch webech parkingunit.com a nebo nějaký odstavný parkoviště pro vraky to nějak nechápu nejsem z Prahy a na letišti už jsem párkrát byl.
15. května 2020 22.48 odpovědětRE: Žofie mlží do další sezóny (třeba Pavel)
Vějíř je fajn. Ale proč právě Žofie, je trošku zvláštní. Třeba po čase věnují vějíř první starostce Prahy 6 :-)
17. května 2020 10.21 odpovědětRE: Prodloužené metro A bude bez parkovišť, odstavená auta zapln (Dagmar)
Těch lidí co mají každý své vlastní auto a kolikrát i třeba víc je prostě rok od roku více. A není se čemu divit, že není kde parkovat. Do toho chtějí v Praze parkovat i mimopražští a problém je na světě. Řešením by možná aspoň pro ty co nebydlí v Praze mohla být takováhle fixparking.cz parkoviště.
10. června 2020 10.42 odpovědětRE: RE: Demolice v památkové zóně Staré Střešovice má povolení (Karel)
Takže místo historické budovy tam budou nějaké takové projekty www.czech-estate.cz jakože nové bydlení pro lidi. Nebo jak se novostavba bude využívat, hodilo by se nějaký další kulturní vyžití v novém kabátě. Jinak to není jen tak dělat nějakou rekonstrukci v hysterické časti města a to mluvím o povolení k bourání nebo jen rekonstrukci třeba bytu.
10. června 2020 10.50 odpovědětRE: RE: RE: Demolice v památkové zóně Staré Střešovice má povole (Jirka)
Již tam stojí nová vila podle projektu arch. Radana Hubičky - typicky pro něj - do ulice "kouká" slepá fasáda.
10. června 2020 10.51 odpovědětRE: RE: RE: Demolice v památkové zóně Staré Střešovice má povole (Jirka)
Již tam stojí nová vila podle projektu arch. Radana Hubičky - typicky pro něj - do ulice "kouká" slepá fasáda:

mapy.cz
27. července 2020 12.06 odpovědětRE: Hotel Petynka (Loohyyn)
Nedávno jsem našel úžasný web Planet of Hotels on site planetofhotels.com který má obrovské množství různých hotelů, a rozhodl jsem se zůstat měsíc ve stejném hotelu, ale uvědomil jsem si, že pobyt v hotelu po dobu jednoho měsíce bude příliš nákladný. není to dobrý nápad, protože mnoho z nich se v těchto časech také vypíná, takže není dostatek bezpečnosti. Během této doby můžete raději hledat ubytovny nebo airbnbs. Pokud jste v okolí Gurgaonu, může být CoHo také dobrou volbou.
29. září 2020 10.31 odpovědětRE: Architekti navrhli v Ruzyni novou čtvrť pro 10 tisíc obyvate (Pavlos)
Dobrý den, nevíte kde by se dal sehnat nějaký rozpis takových projektu pro celou prahu? Jakože novostavby a takové projekty pro třeba další tři roky? Byl bych moc vděčný za informace předem. Děkuji
29. září 2020 10.43 odpovědětRE: RE: Architekti navrhli v Ruzyni novou čtvrť pro 10 tisíc oby (Jirka)
"Úřední" seznam nejspíš neexistuje. Jedině něco vybrouzdat po internetu. Třeba www.developerske-projekty-praha.cz www.sreality.cz www.bytyprodejpraha.cz www.tvbydleni.cz a pak na webech nejrůznějších "Finepů"... Ještě: v Campu je výstava Praha zítra? Pražské priority
www.praha.camp
20. října 2020 0.21 odpovědětRE: Komíny sladovny těsně před svým koncem v... (Novák Darko)
Nevím jestli se kdo ještě podívá na odkazy. V roce 1969 jsem jako montér tyto Kohouty neboli Točáky sám osobně vyráběl na dílnách v Olomouci a potom sem je montoval v Dejvicích na sladovně.
Původní staré které tam byly už na spadnutí a já jsem musel vylézt na komín a rozebrat a lanem kusy posílat dolů. Potom se lanem vytáhly nové díly na komín a tam se pospojovali. Byla to krásná práce a když jste stáli na vrcholu tak byl krásný rozhled na Vltavu a Prahu. Když byl můj syn malý a byly jsme na návštěvě ZOO v Praze se synem tak jsem mu ty komíny ukazoval a vzpomínal jsem jak jsem je vyrobil a namontoval. Byla nás parta ze Strojobalu Olomouc. Je to krásná vzpomínka na časy montáží a protestů v Srpnu 1969.
Zbytky těch komínů jsou již torzo a je na nich vydět jak jsou nýtované, Všechny ty plechy a jonstrukce byly na komíně ručně sestaveny snýtovány a uloženy. Natřeno to bylo už z dílen ale určitě se to muselo někdy přetřít , protože ta barva by tak dlouho nevydržela. Vše šlo vyrobit a udělat ručně
20. října 2020 0.36 odpovědětRE: Z původních plánů na výstavbu sladovny.... (Novák Darko)
Opět dávám přílohu . Toto jsou plány Sladovnických Hvozdů kde se pražil slad. Na komínech jsem jako montér v roce 1969 montoval Kohouty Točáky , a dole ve sladovně uvnitř těch hvozdů jsme montovali nové zařízení tzv. Nastěráky pomocí kterých se dopravil dopravníky naklíčený vlhký slad do půdních prostor nad Hvozdem a od tam se potrubím spustil slad do Hvozdu do zařízení které jsme vyrobili. Byla to šneková skříň s klapkapma kudy se roztřela vrstva 20 cm sladu na hvozd ( to je podlahový rošt na kterém se slad pražil)
Usnadnilo to ruční namáhavou práci sladovníků kteří dříve ten mokrý slad mnuseli po nasypání rozházet a rozetřít do stejnoměrné vrstvy po roštu Hvozdu. Bylo tam velké horko protože uplně dole se topilo a tím se slad sušil a pražil až do hněda podle objednávky. Nejtmavší byl tzv. Bavorák a ten se vyráběl na export do Německa hlavně. U nás jej braly Pivovary co vyráběli Tmavá piva.V tom Hvozdu bylo 80°C a my jsme tam měli po namontování zkušební provoz. Do 2 ráno jsem to rozjel.
20. října 2020 0.52 odpovědětRE: Sladovny v 90. létech minulého století, ... (Novák Darko)
Tak tady jsem v těchto sladovnách pracoval v roce 1969 jako montér kde jsme ze Strojíren potravinářského průmyslu montovali nová nastěrací zařízení a potom nové Kohouty Točáky na komínech.
To byl rok 1969 a srpnové oslavy na Václaváku :-D
A život mně opět zavál do těchto končin v roce 1982 když jsem přijel do DPM PRAHA v Dejvicích a začal jsem v pracovat jako řidič autobusu právě v těch garážích pod Sladovnou . A tak jsem vzpomínal jak jsem v roce 1969 montoval Kohouty a zařízení ve Sladovně. Tak jsem jezdíval po Praze s Busy a bylo fajn. Byly tam hodný lidi v Dejvicích , jen kdybych dostal byt. Tak bych tam zůstal. Ale osud mne zavál zpět do Olomouce a pak jsem ukazoval synkovi ze ZOO Praha komíny a garáže kde jsem pracoval když ještě nebyl na světě. Je hezké vzpomínat na roky když člověk dělal poctivou práci.
A proto se říkalo Práci čest. Ne proto že si to soudruzi vzali jako pozdrav. Ale proto že to byla pocta poctivé práci. Ä jako Havíři říkají dodnes Zdař Bůh, Tak se vzdávala Práci čest.
20. října 2020 1.09 odpovědětRE: Srpen 2012: kohouti zpoza ohrady neutečo... (Novák Darko)
Tak tyto Kohouti správně Točáky Byly vyrobeny v r.1969 jako náhrada za staré v Strojírnách potravinářského průmyslu v Olomouci na Bělidlech. To byla montérská základna továrny kde se připravovali díly pro montáže. Namontovány byly v Srpnu 1969. Osobně jsem je na dílně společně s partou vyráběl a pak v Praze montoval.
Byla to krásná akrobatická práce jen kladky a lana. Nic víc žádná helikoptéra. A pak ten pocit dobře udělané práce kterou bylo vidět hodně z daleka a hodně dlouho. Na to jsem byl vždy pyšný.
Dobré práci vždycky čest.
20. října 2020 1.10 odpovědětRE: Srpen 2012: kohouti zpoza ohrady neutečo... (Novák Darko)
Tak tyto Kohouti správně Točáky Byly vyrobeny v r.1969 jako náhrada za staré v Strojírnách potravinářského průmyslu v Olomouci na Bělidlech. To byla montérská základna továrny kde se připravovali díly pro montáže. Namontovány byly v Srpnu 1969. Osobně jsem je na dílně společně s partou vyráběl a pak v Praze montoval.
Byla to krásná akrobatická práce jen kladky a lana. Nic víc žádná helikoptéra. A pak ten pocit dobře udělané práce kterou bylo vidět hodně z daleka a hodně dlouho. Na to jsem byl vždy pyšný.
Dobré práci vždycky čest.
20. října 2020 1.36 odpovědětRE: Pět let je Podbaba bez komínů sladovny (Novák Darko)
Zdravím všechny kdo si pročítá ještě komentáře ke sladovnám v Dejvicích.
Jako montér z Olomouce jsem zanechal na sladovnách v Dejvicích hodně práce na montážích zařízení. Byly to Komíny Kohouty správně jsme říkali Točáky a ještě nastěrací zařízení do Hvozdů které bylo jako vývojové zařízení které nahradilo ruční práci lidí na hvozdech při nastírání mokrého naklíčeného sladu. Byla to pro mne krásná práce a byl jsem na ni hrdý. V roce 1969 bly práce na rekonstrukci technických zařízeních za provozu Sladovny dokončeny. To byly Srpnové oslavy a na Václavýku a v centru Prahy to vřelo..
Je na co vzpomínat.
8. ledna 2021 10.33 odpovědětRE: PF 2021 (Ferda)
Na těch všech vizoškách chybí ty mraky aut, co tam jezdí a jezdit i nadále budou.
7. května 2021 9.54 odpovědětRE: Matragi svou vilu na Ořechovce nepostaví (Dagmara)
Dobrý den, to je zajímavé. Jedná se o Blanku Matragi, módní návrhářku? To by mohla být dost extravagantní vila, u které si nejsem úplně jistá, že by do okolí zapadala. Ale také se samozřejmě mohu mýlit a byla by to moc hezká vilka. Jinak jsem zvědavá, jestli to bude v letošním roce s nemovitostmi opravdu takhle www.ziprealty.cz kvůli dění kolem koronaviru.
12. října 2021 16.18 odpovědětRE: RE: Kulaťák - místo pro relaxaci a odpočinek (Honza)
Vidíte, mýlila jste se. Je to velmi vyhledávané místo
22. listopadu 2021 8.48 odpovědětRE: Demolice domu ul. Nám. před Bateriemi (Kemi)
Vždycky je velká škoda, když se nějaký historický dům boura místo toho aby se citlivé zrekonstruoval. Ale zase v některých případech může být třeba narušena statika a potom je to pochopitelné. Já hledám byt v Praze tady realitymix.cz a docela by mě zajímal byt v nějaké té historické zástavbě. Ale ta statika a stav je to, co mě na tom trochu znejišťuje.
6. října 2022 8.05 odpovědětRE: Podoba nové stavby se honosí názvem Vila... (ecenomateci)
slkjfdf.net - Baufafev Ukunedayo nyo.mmow.praha6ztracitvar.cz.zlw.eg slkjfdf.net
28. října 2022 17.10 odpovědětRE: souhlas s výstavbou (dihobozirduke)
slkjfdf.net - Iyemova Oyewaz pck.trte.praha6ztracitvar.cz.loi.fl slkjfdf.net
20. prosince 2022 10.07 odpovědětRE: Současní vlastníci pozemků a areálu (býv... (Vojta)
ddsdfsfsddggrčewgggggggggggggggggggggggggggggggggggggggggg