Fórum - podle data
Ach jo. Opravdu mne nejprve zaplavil celkem příjemný pocit, ale když jsem dočítal o tom pomníku Chalupovi, uvědomil jsem si jaké je dnes datum. No škoda. Apríl ale bohužel není to, že vedle Diplomatu na Bílou sobotu pokáceli stromy, udělali plot a začali s další devastací. Slyšel jsem, že tam stáli místní bezmocní obyvatelé a plakali. Když už se nedá dělat nic jiného, někdo by měl té Kousalíkové dát aspoň pár facek!
No, dobrej apríl. Takovej hořkej. Ale aby aprílový žwertík uspěl, musí být částečně uvěřitelný. Tomuhle by nevěřil ani Papuánec.
Dobrý den. Nerad bych se do této diskuze moc zaplétal, nemyslím si, že by se zde dalo něco řešit. Sliby politiků o parku jsou krásná věc, ale vzhleden k finanční stránce slibů si nedokážu představit, že by v tomto případě kdy byly realizovatelné. Je sice krásné brát skleníky jako zeleň a pokud počítáme konopí, které mezi skládkami komunálního odpadu rostlo a popínavé rostliny na nich, je to i pravda, ale pořád se jedná o zastavěnou plochu. Lesopark zde vzhledem k územnímu plánu prostě vybudován být nemůže, zato městská zeleň ano. Rozhodně více zeleně, než kolik nabízelo zahradnictví. Aby mohla být vybudována, musí se kácet. Protože ten hnus na poblití není většinou ani zeleň, ani městská.
Vážený pane |Tatíčku nejedná se o spekulace pokud jde o Strnadovo zahradnictví. Je zde pouze jednoduchá odpověď zeleň zde byla a již není. Proto mi není opravdu lhostejno pokud rostou stromy déle jak osmdesát let a pak vše zmizí.Není mi lhostejno ,že ptáci měli připravená hnízdiště a už v žádném případě mi není lhostejno proč má být v této části Prahy 6 tak nesmírně zhoršeno ovzduší .Pokud zde bude vybudován lesopark tak to by byla opravdu skvělá a báječná zpráva.Dnes se opět kácí ve Strnadově zahradnictví je to strašný zvuk slyšet jak praská dříví jak odchází to co přinášelo užitek-zeleň.
Dobrý den,
stavbu už asi nikdo nezastaví - je však možné ovlivnit podobu náhradního hřiště? Jak? Budeme ho mít pod okny. Děkuji. S pozdravem, T.Adámek
jen poznámka
Optimismus s jakým je zodpovědnost za územní rozhodování ponechána ing.Hudečkem na radnicích městských částí neodpovídá tristní realitě , kterou my dobře známe z Prahy 6 a Prahy 7 a jiní i odjinud.
Proto mají města jako Mnichov centrální Bauamt a centrální kontrolu rozvoje města a zároven účast veřejnosti na rozhodování. K vzorovému anglickému modelu, patří respektování pravidel (to jak víme nebude asi platit pro Česko) a také vcelku zásadní rozdíl mezi motivy a kulturou jednání municipalit tu a onde. Koncepční rozvoj jako olypijskou rekonstrukci území brownfieldů Stratford umí Londým, ale ne Praha, kde se všichni cpou co nejblíže k centru,viz Smíchov nebo Holešovice.. Manchester zase příznivcúm, mezi které patřím ,ukazuje důležitost nadregionálního uvažování v rozvoji železniční infrastruktury. Zatím se v Praze praktikuje územní flikování.Projekty infrastruktury a zástavby jsou většinou více než pro rozvoj města, rozvoji na překážku. Snad je ani nemusím jmenovat.
Ten rozhovor je docela zajímavej, novej ÚP bude asi volnější a asi tak bude potřeba míň změn. Když ale současné úřednictvo zůstane, bude to stejně prů*
Koucký:
to, že se má regulovat méně, zřetelněji a jasněji, o tom není pochyb. O tom, že je potřeba stavět, o tom prostě asi pochybovat nelze. O tom, že bysme měli stavět kvalitněji a lépe, o tom taky není pochyb. Ale že by to znamenalo nějakou jakoby bezbřehou, bezbřehou masu developerských nebo investorských projektů, to si myslím, že není potřeba takhle akcentovat.
Tak v první řadě zakážeme slovo zeleň, protože zeleň je něco, co nikomu nepatří, nikdo neví, co to je a nikdo se o to nestará. Budeme prosazovat velký krásný obytný pražský parky, to určitě, ale slovo zeleň je pro mě v podstatě synonum špatnosti toho starýho plánu.
Ano, je to dost účelový článek, tady je odkaz na jeho plné znění:
www.sestka.cz
Možná jste v aktuálním čísle propagandistického plátku Šestka zaznamenali článek na straně 12- osvícená radnice nám tam sděluje, že neestetický dům "ve velmi zchátralém stavu", který měl po nevkusných úpravách i špatný statický stav (byl totiž prý přestavěn "dle potřeb tehdejšího komunistického režimu"!) a neumožňoval bydlení, navíc "budil v lokalitě spíše rozpaky", tak tato černá skvrna na tváři Prahy 6 byla "po dlouhém zvažování všech možností" demolována.
Na jejím místě teď vyroste nový objekt, "ojedinělá budova", což je řešení, "které této části Bubenče více vyhovuje, co do vzhledu a respektování současných poměrů této lokality" - ty poměry, to asi jako znamená, že už to není žádná vilová čtvrť?!
Že radniční plátky nebývají zrovna vyvážené, to je známá věc, ale tak nějak co je moc to je moc:-//
Radnice (možná někdo jiný???) - se zdá - seznal, že se paní starostka v proslovu do TV neprojevila příliš dobře. Tohle je docela dobrej švindl! Změnit text již zveřejněné informace je podvod a lumpárna. Jak se tak dívám, dění kolem medvěda je jeden velkej komplot. Ryba smrdívá od hlavy, za vším hledej Chalupu nebo Béééééma